НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:29


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Комисар Неделчо Рачев,  „Охранителна полиция“ – Бургас: Молбата на ОДМВР е за по-голяма толерантност при напускане и при влизане в града, както и при самото движение по пътищата

Комисар Неделчо Рачев, „Охранителна полиция“ – Бургас: Молбата на ОДМВР е за по-голяма толерантност при напускане и при влизане в града, както и при самото движение по пътищата

24 Април 2019 | 17:28 | Агенция "Фокус"
Бургас. Молбата на ръководството на ОДМВР-Бургас е за по-голяма толерантност при напускане и при влизане в града, както и при самото движение по пътищата на областта и извън нея. Това каза пред журналисти комисар Неделчо Рачев, началник на сектор „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите му толерантността на пътя в тези дни е много важна, тъй като пропускливостта видимо се увеличава, когато се спазват основните правила, препоръчани от Закона за движение по пътищата и значително по-бързо хората се изнасят към набелязаните точки по желания от тях маршрут.
„Задължително е автомобилите да бъдат цялостно технически проверки, дали са годни да издържат маршрута, по който сме тръгнали и по който трябва да се завърнем в местата, където живеят“, заяви комисар Рачев и препоръча с цел превенция на престъпленията срещу собствеността, в това число домовите кражби, гражданите задължително да обезопасят жилищата си, евентуално, където може, да се свържат с близки и роднини, а тези особено, които ще отсъстват и ще свържат до 6-ти май своите празнични дни, да оставят някой да наглежда имотите, които дълготрайно ще бъдат освободени от своите собственици.
„Разбира се ние ще предприемем редица гласни и негласни мерки с цел наблюдение във всички комплекси, включително и в малките населени места, вилни зони и други такива райони, където гражданите имат своя собственост“, каза още началникът на сектор „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Бургас.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Комисар Неделчо Рачев, „Охранителна полиция“ – Бургас: В дните на усилен трафик ще подпомагаме автомобилното движение на територията на областта

Комисар Неделчо Рачев, „Охранителна полиция“ – Бургас: В дните на усилен трафик ще подпомагаме автомобилното движение на територията на областта

24 Април 2019 | 17:06 | Агенция "Фокус"
Бургас. На територията на област Бургас по време на великденските празниците са набелязани няколко основни мерки за сигурност. В дните на усилен трафик, които са анализирани от предишни празници и сега, ще подпомагаме автомобилното движение, там където е възможно - с регулиране. Това каза пред журналисти комисар Неделчо Рачев, началник на сектор „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите му ще има засилен контрол относно спазването на ограниченията на скоростта по пътищата на територията на областта. „Ще има засилено полицейско присъствие около питейните заведения на града и областта, където по наши предварителни проучвания ще се провеждат тържества на граждани. Засилено присъствие ще има и на местата, където се очаква да се проведат празнични мероприятия, с цел гарантиране сигурността на гражданите на областта“, заяви началникът на сектор „Охранителна полиция“ към ОДМВР-Бургас и уточни, че по-специфичните мерки, които ще бъдат предприети, са традиционните засилени проверки за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици.
Деница ДИМИТРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Кметът Димитър Николов внесе докладна записка за изграждане на нова пътна връзка на ж.к. „Меден рудник“

Бургас: Кметът Димитър Николов внесе докладна записка за изграждане на нова пътна връзка на ж.к. „Меден рудник“

23 Април 2019 | 11:28 | Агенция "Фокус"
Бургас. Кметът Димитър Николов внесе докладна записка, която да се разгледа при следващото заседание на местния парламент другата седмица. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Тя е за изготвяне на подробен устройствен план, одобряване на задание и осигуряване на средства за изготвяне на прединвестиционни проучвания за изграждане на нова пътна връзка на „Меден рудник“ с останалия свят. В момента транспортното обслужване на най-големия жилищен комплекс в Бургас се осъществява основно по бул. „Захарий Стоянов“, който в момента се ремонтира и това допълнително затруднява движението по него. Алтернативното трасе е сложно, но възможно за изпълнение. Община Бургас вече идентифицира неговото начало и край. Най-трудна е средната част, именно затова за нужни спешните прединвестиционни проучвания. Началната и финалната точка на предвиденото ново трасе ще са две кръстовища, като тепърва ще се реши от какъв вид е най-подходящо да бъдат те. Първото е ситуирано в района на продължението на ул. „Александър Георгиев Коджакафалията“ след „Битака“ и преди Пречиствателната станция на „Меден рудник“. Второто кръстовище е предвидено при връзката на потенциалното трасе с републикански път I-9 – по пътя към Созопол, малко преди бензиностанция „Лукойл“. За да се осъществи връзката между двете кръстовища, ще се наложи преминаването през водни площи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.