НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Предприети са необходимите мерки за опазване на обществения ред и сигурността по време на великденските празници на територията на областта

Велико Търново: Предприети са необходимите мерки за опазване на обществения ред и сигурността по време на великденските празници на територията на областта

24 Април 2019 | 13:12 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Предприети са необходимите мерки за опазване на обществения ред и сигурността по време на великденските празници на територията на област Велико Търново. Това съобщи на пресконференция Боян Бартолов, полицейски инспектор в сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към Областната дирекция на МВР, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Той посочи, че е създадена организация за полицейско присъствие в районите около обектите, където ще се провеждат религиозни мероприятия и публични прояви. Планира се провеждане то на съвместни полицейски операции със служители на териториалните структури на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново. Бартолов отбеляза, че са проведени срещи с органите на местната власт и местното самоуправление за предприемане на съвместни мерки и действия за опазване на обществения ред при провеждането на мероприятията.
„Предвид очаквания увеличен брой посетители в храмове, други обекти и открити места за провеждане на организирани, или не, масови събития, при подготовката и провеждането на охранителните мероприятия специално внимание ще се обърне на мерките за ограничаване или недопускане извършването на терористични актове и произшествия с тежки последствия. На служителите, работещи по опазване на обществения ред, са възложени задачи, отнасящи се до активизиране на работата им по наблюдение и проверка на лица от рискови групи, със съмнително поведение, паркирани МПС в близост до местата за провеждане на мероприятията, вещи и предмети, оставени без надзор“, посочи Боян Бартолов. Той отбеляза, че са проведени и срещи с ръководители на частни охранителни фирми, които осъществяват дейност на територията на Областната дирекция на МВР, във връзка със съвместни мероприятия по опазване н обществения ред. Завишен е и контролът по транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелни оръжия, боеприпаси и пиротехническия изделия.
„Предприети са и превантивни мерки за обезпечаване сигурността на организирани ученически и други групови пътувания на непълнолетни лица. Провеждат се срещи и разговори с училищните ръководства, туроператорски фирми, ръководители на групи, собственици, както и с ползвателите на местата за подслон, където се планира да пребивават организира ученически групи. Организирани са и съвместни проверки със служители от Областната дирекция „Безопасност на храните“ – Велико Търново по отношение качество и произхода на храните от животински произход“, посочи Боян Бартолов.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.
Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.