НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:21


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Валентин Касабов заменя Даниел Асенов под номер 4 в листата на Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ за европейските избори

Валентин Касабов заменя Даниел Асенов под номер 4 в листата на Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ за европейските избори

25 Април 2019 | 22:11 | Агенция "Фокус"
София. Валентин Касабов заменя Даниел Асенов под номер 4 в листата на Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ за европейските избори. Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия (ЦИК), публикувано на сайта на институцията. На 25 април в ЦИК е постъпило предложение за промяна в листата на коалицията заради отказ на Даниел Асенов да участва в листата на коалицията и заявление на Валентин Касабов, че е съгласен да бъде регистриран като кандидат за член на Европейския парламент и декларира, че отговаря на изискванията за кандидат.
Централната избирателна комисия намира предложението за основателно и прави промяната в листата на коалицията. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ представи листата си за евроизборите (ОБЗОР)

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ представи листата си за евроизборите (ОБЗОР)

24 Април 2019 | 21:13 | Агенция "Фокус"
София. Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна европейска класа)“ представи листата си за европейските избори на 26 май. Водач е лидерът на НФСБ Валери Симеонов, следван от Гергана Микова, Димитър Карбов, Даниел Асенов, Ивайло Русинов, Венера Тодорова, Георги Манев, Галина Василева, Петко Събев, Динко Димитров, Йордан Апостолов, Димитър Канариев, Марияна Лефтерова, Йордан Иванов, Венцислав Тоцев, Йорданка Стефанова и Славчо Атанасов. Слоганът на коалицията за предстоящия евровот е „Вместо думи – действия!“.
Валери Симеонов заяви, че в Европейския парламент трябва да има хора, които да се борят за националните интерес, и посочи, че хората от евролистата на коалицията са такива. „Благодаря, че подкрепяте един нов политически субект – партия, която е прагматична и която не приказва много, а си поставя цели и ги постига. Това е първата партия, която не казва „ние сме най-великите, ние сме най-съвършените“ . Не, ние сме партия, която служи на държавата, защото България е над всичко“, заяви той. Симеонов посочи, че конкретната личност няма значение, важен е девизът, важна е програмата, важни са целите. „Ние сме много по-различна от всички останали партии. Когато дойдат избори, започва да се лъже като на лов – на лов и избори се лъже най-много. Но ние не лъжем. Ние заставаме с нашите лица и нашите биографии. Хората от листата са хора, успели благодарение на своите възможности, труд и постоянство, те са се доказали в своята сфера“, каза още лидерът на НФСБ. Симеонов подчерта, че в ЕС България трябва да търси съдействие, защото е прекалено малка. По думите му това трябва да бъде основната роля на всеки български евродепутат. Симеонов посочи, че приема като добра поличба за България това, че коалицията е с номер 1 в бюлетината.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов, НФСБ: В Европейския парламент трябва да има хора, които да се борят за националните интереси - ние сме такива

Валери Симеонов, НФСБ: В Европейския парламент трябва да има хора, които да се борят за националните интереси - ние сме такива

24 Април 2019 | 19:41 | Агенция "Фокус"
София. В Европейския парламент трябва да има хора, които да се борят за националните интереси и хората от нашата евролиста са такива. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на представянето на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ за предстоящите евроизбори на 26 май, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Благодаря, че подкрепяте един нов политически субект – партия, която е прагматична и която не приказва много, а си поставя цели и ги постига. Това е първата партия, която не казва „ние сме най-великите, ние сме най-съвършените“. Не, ние сме партия, която служи на държавата, защото България е над всичко“, заяви Симеонов. Той посочи, че конкретната личност няма значение, важен е девизът, важна е програмата, важни са целите. „Ние сме много по-различна от всички останали партии. Когато дойдат избори, започва да се лъже като на лов – на лов и избори се лъже най-много. Но ние не лъжем. Ние заставаме с нашите лица и нашите биографии. Хората от листата са хора, успели благодарение на своите възможности, труд и постоянство, те са се доказали в своята сфера“, подчерта Валери Симеонов. „Не мога да приема, че нашите конкуренти за евроизборите са 90% политици. Нашите конкуренти не се отличават по нищо – всички са против пакета „Мобилност“, против пакта за миграцията, против Истанбулската конвенция. И това е. Но какво са направили до момента в ЕС?“, коментира той. Симеонов заяви, че ако всеки си стои в неговото ложе и в голямото си европейско семейство, няма шанс да бъдат защитени интересите на България. „Борбата трябва да е навсякъде. Може да си сам, но трябва да се бориш. Когато отидох да се боря за втория лифт на Банско на сесията на ЮНЕСКО, си направих труда да разговарям с всички 28 членки на комитета по световно богатство. И резултатът от четири дни обикаляне, разговори и показване на картинки беше 28 гласа „за“. Но надали някой го разбра в България, защото не ми е в амплоато да започна да обикалям сутрешните блокове“, посочи Симеонов. Той заяви, че България трябва да търси съдействие в ЕС, защото е прекалено малка. По думите му това трябва да бъде основната роля на всеки евродепутат. „В ЕП трябва да има хора, които да се борят за националните интереси и хората зад мен са такива“, заяви той. Симеонов посочи, че приема като добра поличба за България това, че коалицията е с номер 1 в бюлетината.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Вместо думи – действия“ е слоганът на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ за предстоящите евроизбори

„Вместо думи – действия“ е слоганът на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ за предстоящите евроизбори

24 Април 2019 | 18:36 | Агенция "Фокус"
София. „Вместо думи – действия!“ е слоганът на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ за предстоящите евроизбори, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Това стана ясно по време на официалното представяне на листата на коалицията на ПП НФСБ и ПП Средна европейска класа. Водач е Валери Симеонов, следван от Гергана Микова, Димитър Карбов, Даниел Асенов, Ивайло Русинов, Венера Тодорова, Георги Манев, Галина Василева, Петко Събев, Динко Димитров, Йордан Апостолов, Димитър Канариев, Марияна Лефтерова, Йордан Иванов, Венцислав Тоцев, Йорданка Стефанова и Славчо Атанасов.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов, НФСБ: Номер 1 е най-хубавият номер, готов съм за евродепутат

Валери Симеонов, НФСБ: Номер 1 е най-хубавият номер, готов съм за евродепутат

24 Април 2019 | 16:17 | Агенция "Фокус"
София. Номер 1 е най-хубавият номер, готов съм за евродепутат. Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ , след като ЦИК изтегли жребия с номерата на партиите, под които ще бъдат записани в бюлетината за предстоящите европейски избори на 26 май, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Номер 1 е най-хубавият номер – Господ е с нас, провидението е с нас, съдбата е с нас. Остава и ние да си свършим работата така, че да продължим началото на добрата серия. Имам предвид да увеличим тази цифра“, заяви Симеонов. Той посочи, че е готов за евродепутат.
На въпрос дали е готов да напусне България и българската политика той отговори: „И българските жени. Няма как – всеки трябва да направи някакви жертви“.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов, НФСБ: Кандидатите на „Патриоти за Валери Симеонов“ са хора на делото, а не само на словото

Валери Симеонов, НФСБ: Кандидатите на „Патриоти за Валери Симеонов“ са хора на делото, а не само на словото

24 Април 2019 | 08:37 | Агенция "Фокус"
София. Кандидатите на „Патриоти за Валери Симеонов“ са хора на делото, а не само на словото. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Валери Симеонов, лидерът на НФСБ и водач на листата на коалицията „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“. Той обърна внимание, че всички в листата са извървели своя успешен път извън политиката – в бизнеса. Според Валери Симеонов това ги прави хора от много по-различно тесто спрямо кандидатите на други партии и коалиции – както тези, участващи в парламентарната коалиция „Обединени патриоти“, така и извън нея. Наличието на представители от различни етноси в листата на „Патриоти за Валери Симеонов“ е тактически ход, посочи водачът й. „В един момент на човек му писва да го идентифицират с крайно расистки политически формации. Ромският етнос не би трябвало да бъде заклеймяван – който го прави, всъщност бърка. Има представители на този етнос, които са на доста високо интелектуално, образователно, бих казал и научно ниво. Ние имаме представители не само на ромския етнос – имаме представители и на еврейския етнос, имаме също и хора с гръцки произход и т.н. Но тези хора са по-крайни патриоти от много други, които само вдигат шум около, а когато опре до дела – остават „зад завесата“, коментира лидерът на НСФБ. Валери Симеонов обърна внимание, че повечето кандидати на коалицията му за евровота са непартийни представители на дребния бизнес, а средната възраст на представителите е под 40 години. Той призова патриотично мислещите хора много добре да си направят сметка кой какво е направил до момента и едва тогава да изберат за коя партия да гласуват. Според него най-правилният избор на 26 май ще бъде коалицията „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“.
Йоланда ПЕЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов, НФСБ: Шесткратният европейски шампион по бокс от ромски произход Даниел Асенов заема четвърто място в листата ни за евровота

Валери Симеонов, НФСБ: Шесткратният европейски шампион по бокс от ромски произход Даниел Асенов заема четвърто място в листата ни за евровота

24 Април 2019 | 08:24 | Агенция "Фокус"
София. Шесткратният европейски шампион по бокс от ромски произход Даниел Асенов заема четвърто място в листата на Валери Симеонов, лидерът на НФСБ и водач на листата на коалицията „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“ за предстоящите евроизбори. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ лидерът на НФСБ и водач на листата Валери Симеонов. Той уточни, че момчето е само на 24 години, а вече е трети в света на Олимпиадата. Даниел Асенов има пълното основание да присъства и би бил гордост за всяка европейска листа, обърна внимание Валери Симеонов. „Имам още една причина да го издигна на челно място – той е представител на един селски боксов клуб – село Кукорево, Ямболско. Лично аз съм председател на този боксов клуб. Повече от 20 години този клуб се издържа от телевизия СКАТ и дава невероятни резултати, тъй като треньорът е известният на боксовите среди Димитър Мутафов – той е легенда, създал е едни от най-добрите боксьори в цялата история на България. Това момче има пълното основание да присъства и е гордост във всяка европейска листа. Неговият по-малък брат също тази година стана европейски шампион. Двамата си боядисаха стаята в бяло, зелено и червено – цветовете на българското национално знаме, без никой да ги накара. Понякога сред етносите има такива патриоти, които ни карат засрамено да сведем очи“, коментира лидерът на НФСБ. Валери Симеонов посочи другите двама депутати в листата, освен него – Йордан Апостолов и Славчо Атанасов. Лидерът на листата за евровота допълни, че втора позиция заема Гергана Микова – един от най-успешните областни управители в цяла България - на Стара Загора, както и дългогодишен управител на няколко телевизии. На трето място е Димитър Карбов – общински съветник във Варна и представител на бизнеса, обърна внимание Симеонов. На пето място е представител на друг етнос – Ивайло Вагенщайн – общински съветник от Бургас и предприемач, уточни лидерът на коалицията. Според него евродепутатът Валери Симеонов ще е такъв, какъвто е бил и досега: човек, който постига поставените цели, праволинеен, честен, прям, упорит и ефикасен.
Йоланда ПЕЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов, НФСБ: Ако ние не се наречем „патриоти“ в борбата за евровота, не знам кой има това право

Валери Симеонов, НФСБ: Ако ние не се наречем „патриоти“ в борбата за евровота, не знам кой има това право

24 Април 2019 | 08:18 | Агенция "Фокус"
София. Ако коалицията „Патриоти за Валери Симеонов“ не се определи като патриотична, то няма коя друга да го направи. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Валери Симеонов, лидерът на НФСБ и водач на листата на коалицията „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“. Той уточни, че партньорството между двете партии датира от 2008 година, а съставът на Средна Европейска класа отговаря на изгледа на цялата коалиция – хора прагматици, представители на бизнеса. "Целта при тези избори е да постигнем максимална избирателна активност. Всички сме наясно, че европейските избори събуждат в най-малка степен интереса на избирателя и за да можем да се обозначим, ние избрахме това наименование - не толкова по някакви нарцистични или егоцентрични съображения, а за да бъде разпознаваема коалицията. Аз мисля, че за времето на моето участие в изпълнителната власт, пък и преди и след това съм внесъл своя принос, а не съм пропилял своето политическо време", коментира лидерът на НФСБ. Валери Симеонов обърна внимание, че присъствието на името му в това на коалицията, която води към евровота, има единствената цел да покаже на гласоподавателите, че това е партията, ръководена от него.
Йоланда ПЕЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ ще представи листата си за европейските избори

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ ще представи листата си за европейските избори

24 Април 2019 | 07:46 | Агенция "Фокус"
София. Листата на Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ и Средна Европейска класа)“ за изборите за членове на Европейския парламент ще бъде представена от 18.30 часа в х-л „Интерконтинентал“ (бивш „Радисън“), в Голямата зала. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Листата на Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ ще бъде представена на 24 април

Листата на Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ ще бъде представена на 24 април

23 Април 2019 | 12:39 | Агенция "Фокус"
София. Листата на Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ и Средна Европейска класа)“ за изборите за членове на Европейския парламент ще бъде представена на 24 април (сряда) от 18.30 ч. в х-л „Интерконтинентал“ (бивш „Радисън“), в Голямата зала. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов, НФСБ: Не би трябвало да се прави пряка връзка между европейските и парламентарните избори

Валери Симеонов, НФСБ: Не би трябвало да се прави пряка връзка между европейските и парламентарните избори

23 Април 2019 | 11:40 | Агенция "Фокус"
София. Не би трябвало да се прави пряка връзка между европейските и парламентарните избори. Това каза председателят на НФСБ Валери Симеонов след регистрация на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ и Средна Европейска класа) в ЦИК за участие в европейските избори, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Попитан дали „Апартаментгейт“ може да промени резултатите на европейските избори, той отговори: „Не се занимавам с дребни сметки. Мисля и аз, и колегите сме над тези неща. Казал съм си мнението за този скандал, не бих желал да го коментирам и хиперболизирам. Резултатите ще покажат“.
На въпрос, ако има голяма разлика в резултатите на изборите, това може ли да доведе до предсрочни парламентарни избори, той каза: „Нашето разбиране е, че парламентарните избори имат една цел, управление на държавата. Европейските са присъствие в ЕП. Това са различни избори. Не би трябвало да се прави пряка връзка между тях“.
Даяна ДЮЛГЕРОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов, НФСБ: Представяме листа от патриоти-прагматици, в нея има представители на доста етноси, включително и ромски

Валери Симеонов, НФСБ: Представяме листа от патриоти-прагматици, в нея има представители на доста етноси, включително и ромски

23 Април 2019 | 11:32 | Агенция "Фокус"
София. Представяме листа от патриоти-прагматици, в нея има представители на доста етноси, включително и ромски. Това каза председателят на НФСБ Валери Симеонов след регистрация на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ и Средна Европейска класа) в ЦИК за участие в европейските избори, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Ние представяме една интересна листа от патриоти-прагматици. За разлика от останалите листи, които са с патриоти-политици“, каза той. Ние представяме листа, която е много интересна, от хора от средния и дребния бизнес и успоредно с това се занимават с политика. С такива хора трудно може да се похвали някой. Имаме представили от доста етноси, включително на ромски етнос, на 4-то място.
„В тази листа са хора, които са се доказали, утвърдили са се в работата си и в бизнеса си. Освен това се занимават с политика. Хайде да видим колко такива има в другите листи,“ добави Симеонов. Утре в 18.30 часа в хотел „Радисън“ ще бъде представена листата и кандидатите в нея.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов, НФСБ: Имаме пълна мобилизация за предстоящите европейски избори

Валери Симеонов, НФСБ: Имаме пълна мобилизация за предстоящите европейски избори

23 Април 2019 | 11:23 | Агенция "Фокус"
София. Имаме пълна мобилизация за предстоящите европейски избори. Това каза председателят на НФСБ Валери Симеонов след регистрация на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ и Средна Европейска класа) в ЦИК за участие в европейските избори, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „В началото на кампанията пълна мобилизацията има НФСБ и колегите от Средна Европейска класа. Естествено, че се борим за присъствие в ЕП. Ако народът каже 2-ма, 3-ма ще бъдем благодарни“, обясни той.
Попитан дали разделението на „Обединени патриоти“ няма да навреди на общата кауза, той отговори: „Не е в нас вината, така че не бих желал да коментирам. Питайте тези, заради които се явяваме отделно“. „Ние сме в тази коалиция просто защото това беше единствената работеща коалиция за 44-то Народно събрание. Хората са гласували за Народно събрание и за управляващи. В случая става въпрос за гласуване за представители в ЕП“, добави Симеонов.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ регистрира в ЦИК листата си за европейските избори

Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ регистрира в ЦИК листата си за европейските избори

23 Април 2019 | 11:13 | Агенция "Фокус"
София. Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“ регистрира в ЦИК листата си за изборите за членове на Европейския парламент, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Документите бяха внесени от лидера на НФСБ водач на листата Валери Симеонов и председателя на ПП Средна Европейска класа Георги Манев.
Агенция „Фокус припомня: На 8 април при регистрация на коалицията за участие в евроизборите той изрази готовност да бъде евродепутат и призова хората да гласуват за политици, които ще им свършат работа – а не по симпатии. Симеонов посочи, че Европейският парламент е място за битки, затова е избрал партньорите си в лицето на Средна Европейска класа. Нейният председател Георги Манев отбеляза тогава, че целите на двете политически формации са еднакви, защото и народните представителите на НФСБ защитават неизменно малкия и средния бизнес.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НФСБ ще регистрира листата си за европейските избори

НФСБ ще регистрира листата си за европейските избори

23 Април 2019 | 07:13 | Агенция "Фокус"
София. Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“ ще регистрира в ЦИК листата си за изборите за членове на Европейския парламент на 23 април в 11.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 октомври 2019 г.
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 окт...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.