НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:30


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: За една седмица в България се произвеждат повече от 30 млн. яйца

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: За една седмица в България се произвеждат повече от 30 млн. яйца

24 Април 2019 | 13:59 | Агенция "Фокус"
София. В България производството е толкова голямо, че за една седмица правим повече от 30 милиона яйца. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ д-р Димитър Белоречков от Съюза на птицевъдите в България. Той заяви, че за една седмица производителите задоволяват нуждите от яйца за Великден на цялата страна. „На пазара има най-много български яйца. Български стари яйца няма и няма и как да има, тъй като имаме много добри пазари в Гърция и Румъния“, коментира Димитър Белоречков. „Търсенето на яйца в православните страни е голямо. Ако някъде има яйца внос в България, те са дошли от страни, които празнуват католическия или протестантския Великден. Тоест това, което не е продадено, е пратено в България“, каза още Белоречков. Той обясни, че срокът на съхранение на яйцата при стайна температура е 28 дни. „Този, който си е купил яйца миналата седмица, е направил най-добрата покупка. Яйцата се обелват по-лесно, когато са престоели една седмица. Това е решаващото“, заяви Димитър Белоречков.
Теодора ПАТРОНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: Цените на яйцата на пазара варират от 0.16 лв. до 0.30 лв.

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: Цените на яйцата на пазара варират от 0.16 лв. до 0.30 лв.

24 Април 2019 | 13:42 | Агенция "Фокус"
София. Цените на яйцата на пазара варират от 0.16 лв. до 0.30 лв. Няма увеличение на цената в сравнение с миналата година. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ д-р Димитър Белоречков от Съюза на птицевъдите в България. „Най-важното яйцата да са от магазин, който гарантира, че са безвредни“, коментира той. Димитър Белоречков обясни, че на всяко яйце трябва да пише БГ и отпред има една цифра, която показва как са отглеждани кокошките- цифрата е 3, а ако са подово- е 2. „В България контролът върху яйцата е много висок“, изтъкна той и уточни, че се проверяват, както производителите, така и станциите, където се обработват яйцата. Д-р Димитър Белоречков поясни, че черупката на малките яйца е по-здрава. „Когато хората купуват яйца от магазините, има още указания за срока на годност. Те се намират или върху кутията или върху етикета, ако опаковките са големи. Ако върху опаковката има продължителен срок, това значи, че яйцата са много пресни“, коментира Белоречков. Той обърна внимание, че при пъдпъдъчите яйца срокът на съхранение е много продължителен. „Срокът не е определен от европейските изисквания. Ако се държат на хладно, яйцата могат да издържат повече от 28 дни“, отбеляза Димитър Белоречков.
Теодора ПАТРОНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост в Барселона. 15 октомври 2019 г.
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.