НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: Най-добре се варят яйцата размер М

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: Най-добре се варят яйцата размер М

24 Април 2019 | 14:13 | Агенция "Фокус"
София. Най-добре се варят яйца размер М, най-здрави са. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ д-р Димитър Белоречков от Съюза на птицевъдите в България. „Яйцата не трябва да се държат дълго време в боята“, посочи той и уточни, че за боядисването трябва да избираме яйца, които не са с много пори. „В повечето случаи големите яйца са по-порести. Когато са с много пори яйцата въобще не трябва да се боядисват, защото боята ще навлезе в белтъка“, коментира Белоречков. В отговор на въпрос големите вериги или малките магазини са по предпочитаните за покупка на яйца, той обясни: „Тенденцията, която се наблюдава от няколко години, е че в големите градове хората пазаруват от големите магазини. Малките квартални магазини в големите градове са на втора линия. Това не е случайно, защото при влизане в голям магазин могат да намерят и други продукти. В малките селища нямат друг изход, трябва да вземат от малък магазин. Там вече яйцата могат да бъдат с различна цена, спрямо търсенето и предлагането“.
Теодора ПАТРОНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: Цените на яйцата на пазара варират от 0.16 лв. до 0.30 лв.

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: Цените на яйцата на пазара варират от 0.16 лв. до 0.30 лв.

24 Април 2019 | 13:42 | Агенция "Фокус"
София. Цените на яйцата на пазара варират от 0.16 лв. до 0.30 лв. Няма увеличение на цената в сравнение с миналата година. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ д-р Димитър Белоречков от Съюза на птицевъдите в България. „Най-важното яйцата да са от магазин, който гарантира, че са безвредни“, коментира той. Димитър Белоречков обясни, че на всяко яйце трябва да пише БГ и отпред има една цифра, която показва как са отглеждани кокошките- цифрата е 3, а ако са подово- е 2. „В България контролът върху яйцата е много висок“, изтъкна той и уточни, че се проверяват, както производителите, така и станциите, където се обработват яйцата. Д-р Димитър Белоречков поясни, че черупката на малките яйца е по-здрава. „Когато хората купуват яйца от магазините, има още указания за срока на годност. Те се намират или върху кутията или върху етикета, ако опаковките са големи. Ако върху опаковката има продължителен срок, това значи, че яйцата са много пресни“, коментира Белоречков. Той обърна внимание, че при пъдпъдъчите яйца срокът на съхранение е много продължителен. „Срокът не е определен от европейските изисквания. Ако се държат на хладно, яйцата могат да издържат повече от 28 дни“, отбеляза Димитър Белоречков.
Теодора ПАТРОНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.
Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.