НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:21


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: Най-добре се варят яйцата размер М

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: Най-добре се варят яйцата размер М

24 Април 2019 | 14:13 | Агенция "Фокус"
София. Най-добре се варят яйца размер М, най-здрави са. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ д-р Димитър Белоречков от Съюза на птицевъдите в България. „Яйцата не трябва да се държат дълго време в боята“, посочи той и уточни, че за боядисването трябва да избираме яйца, които не са с много пори. „В повечето случаи големите яйца са по-порести. Когато са с много пори яйцата въобще не трябва да се боядисват, защото боята ще навлезе в белтъка“, коментира Белоречков. В отговор на въпрос големите вериги или малките магазини са по предпочитаните за покупка на яйца, той обясни: „Тенденцията, която се наблюдава от няколко години, е че в големите градове хората пазаруват от големите магазини. Малките квартални магазини в големите градове са на втора линия. Това не е случайно, защото при влизане в голям магазин могат да намерят и други продукти. В малките селища нямат друг изход, трябва да вземат от малък магазин. Там вече яйцата могат да бъдат с различна цена, спрямо търсенето и предлагането“.
Теодора ПАТРОНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: За една седмица в България се произвеждат повече от 30 млн. яйца

Д-р Димитър Белоречков, Съюз на птицевъдите: За една седмица в България се произвеждат повече от 30 млн. яйца

24 Април 2019 | 13:59 | Агенция "Фокус"
София. В България производството е толкова голямо, че за една седмица правим повече от 30 милиона яйца. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ д-р Димитър Белоречков от Съюза на птицевъдите в България. Той заяви, че за една седмица производителите задоволяват нуждите от яйца за Великден на цялата страна. „На пазара има най-много български яйца. Български стари яйца няма и няма и как да има, тъй като имаме много добри пазари в Гърция и Румъния“, коментира Димитър Белоречков. „Търсенето на яйца в православните страни е голямо. Ако някъде има яйца внос в България, те са дошли от страни, които празнуват католическия или протестантския Великден. Тоест това, което не е продадено, е пратено в България“, каза още Белоречков. Той обясни, че срокът на съхранение на яйцата при стайна температура е 28 дни. „Този, който си е купил яйца миналата седмица, е направил най-добрата покупка. Яйцата се обелват по-лесно, когато са престоели една седмица. Това е решаващото“, заяви Димитър Белоречков.
Теодора ПАТРОНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.