НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Маноил Манев, ГЕРБ: Запазваме възможността хората да притежават газови оръжия, но ще трябва да се гарантира, че няма да бъдат преработвани

Маноил Манев, ГЕРБ: Запазваме възможността хората да притежават газови оръжия, но ще трябва да се гарантира, че няма да бъдат преработвани

24 Април 2019 | 12:07 | Агенция "Фокус"
София. Запазваме възможността хората да притежават газови оръжия, но ще трябва да се гарантира, че няма да бъдат преработвани. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и член на Вътрешна комисия Маноил Манев във връзка с промените в Закона за оръжията и боеприпасите, които парламентът гледа на второ четене, предаде репортер Агенция „Фокус“.
„Запазваме всички тези възможности хората, които имат газови оръжия, да ги притежават. Всички газови оръжия ще бъдат вече със сертификат, който да гарантира, че не могат да бъдат преработвани за бойно оръжие или за изстрелване на каквито и да е елементи с тях“, каза Манев. По отношение на ловците, Манев увери, че всички оръжия запазват режима си, който притежават към момента. Манев отбеляза, че е отпаднало предложението при три административни нарушения да се отнема разрешителното за оръжие. „Това е една точка, която беше огромен дебат в обществото. Няма я вече“, обясни депутатът от ГЕРБ.
Манев заяви, че са са отстранени проблемите, които са съществували за колекционерите на оръжия и организациите, правещи възстановки на исторически събития. „Създадохме процедура, по която ще могат законно да придобиват барута и всичко, което им е необходимо и да го отчитат по законов ред, така че да няма полузаконни или незаконни неща“, обясни той.
Манев уточни, че част от текстовете, които касаят административните мерки, влизат в сила с отложена дата, но другите влизат в сила по стандартна та процедура - в тридневен срок след обнародване на промените в „Държавен вестник“. „България е една от уникалните държави по отношение на оръжията. Никога в България оръжие, дори по времето на турското робство, не е било приоритет на богатите“, отбеляза Манев.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.
Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.