НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:08


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

До две работни седмици ще приключи ремонтът в ангиографската зала на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца

До две работни седмици ще приключи ремонтът в ангиографската зала на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца

24 Април 2019 | 13:50 | Агенция "Фокус"
Враца. „Близо 800 хил. лв. е инвестицията за инвазивната кардиология във Враца. Това са капиталови средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването за МБАЛ „Христо Ботев“, които са предвидени за ремонта на ангиографската зала и за закупуване на медицинския апарат. Целта е жителите на областта, чието здравословно състояние изисква диагностика и лечение в инвазивна кардиология, да не се налага да пътуват, а да получават необходимата им медицинска помощ на място“. Това заяви председателят на Съвета на директорите и представител на МЗ в борда на МБАЛ „Христо Ботев“ Цветанка Димова при посещението си в лечебното заведение, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. На място тя се запозна с напредъка при изпълнението на строително-ремонтните дейности.
Димова подчерта, че причините за забавянето в изпълнението на проекта имат чисто технически характер: „Пречката беше от инженерно естество – свързана със съотношението между нивото на пода и поставката, върху която трябва да бъде монтиран апаратът. Важното е, че намерихме решение и работата продължава усилено“.
Министерството има уверението на изпълнителя, че дейностите ще приключат в рамките на две работни седмици, веднага след което ще започне монтажът и на самия апарат, стана ясно още от думите на председателя на Съвета на директорите.
Министерството на здравеопазването стриктно ще следи и реализацията на останалите проекти, предвидени в инвестиционната програма на МЗ за болницата във Враца. За 2019 г. е планирано закупуването на хемодиализини апарати и кресла, ремонт и оборудване на акушеро-гинекологичното отделение на областната болница, за което вече е обявена обществена поръчка, както и ремонт на съдебномедицинското отделение на лечебното заведение. За целта Министерството на здравеопазването е одобрило инвестиция в размер на близо 500 хил. лв.
Вече е факт и договорът между Министерството на здравеопазването и областната болница за субсидиране по реда на Наредба № 3. Лечебното заведение ще получи субсидията за първите 4 месеца на годината и персоналът ще получи възнагражденията си навреме.
С всичко това реално се изпълнява ангажиментът на министерството за оздравяване на областната болница във Враца.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост в Барселона. 15 октомври 2019 г.
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.