НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:50


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Арестуваха и двамата родители на изоставеното бебе в Пловдив, до 3 години затвор грози майката (ОБЗОР)

Арестуваха и двамата родители на изоставеното бебе в Пловдив, до 3 години затвор грози майката (ОБЗОР)

25 Април 2019 | 19:22 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Арестуваха и двамата родители на изоставеното бебе в Пловдив. Майката на детето е задържана, докато е била при родителите си в село Обручище, Старозагорско. Това съобщи на брифинг старши комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР. Тя е 26-годишна, занимава се с просия в района на Централна гара в Пловдив. Жената има още едно по-голямо дете, за което в полицията засега нямат информация. Пред полицията тя е обяснила, че е изоставила бебето си, тъй като няма финансова възможност да се грижи за него.
Ден по-рано в Пловдив е задържан и мъжът, с когото майката живее на семейни начала от около 3 години.
До задържането се стигнало, след като в 4 РУ в Пловдив се явил гражданин, който разбрал за случая от медиите и заявил, че познава родителите на изоставеното дете. Така органите на реда установяват бащата,който е на 28 години. Той не е припознал детето, тъй като е бил в чужбина и не е бил във връзка с майката, преди тя да роди детето. Пред полицията той е заявил, че има желание да се грижи за него.
В момента и двамата родители са в ареста, с полицейска мярка на задържане за 24 часа.
До три години затвор грози майката на изоставеното бебе, съобщи районният прокурор Чавдар Грошев. Освен това законът предвижда и обществено порицание за нея. Засега няма доказателства, че бащата има съпричастност към деянието, затова той най-вероятно ще бъде освободен. Майката е потвърдила това, като е казала, че е взела решението за изоставянето на детето сама.
Изоставеното няколкомесечно бебе бе открито на 22 април на паркинг в Пловдив. При маневра на един от автомобилите на паркинга, по чудо детето не е било прегазено. Сигналът за детето е подаден на телефон 112 малко преди 14.00 часа от случайни минувачи.
Детето е настанено в УМБАЛ „Св. Георги”. Неговата съдба от тук нататък зависи от социалните служби.
Цветана ТОНЧЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев: До три години затвор грози майката на изоставеното бебе

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев: До три години затвор грози майката на изоставеното бебе

25 Април 2019 | 14:16 | Агенция "Фокус"
Пловдив. До три години затвор грози майката на изоставеното бебе в Пловдив. Това съобщи на брифинг районният прокурор Чавдар Грошев, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пловдив. Освен лишаване от свобода законът предвижда и обществено порицание за нея. Засега няма доказателства, че бащата има съпричастност към деянието, затова той най-вероятно ще бъде освободен. Майката е потвърдила това, като е казала, че е взела решението за изоставянето на детето сама. По думите й причина за това е недоимъкът, в който живеят. Бащата, който е от Пловдив, е казал, че желае да се грижи за детето. Той е 28-годишен.
Районният прокурор разказа как точно е било открито детето. Стана ясно, че при маневра на един от автомобилите на паркинга детето едва не е било прегазено.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Арестувани са родителите на изоставеното бебе в града

Пловдив: Арестувани са родителите на изоставеното бебе в града

25 Април 2019 | 14:06 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Арестувани са родителите на изоставеното бебе в Пловдив. Това съобщи на брифинг старши комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР – Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пловдив. Майката е 26-годишна, занимава се с просия в района на Централна гара в Пловдив. Тя има още едно, по-голямо дете, за което в полицията засега няма информация. Жената е обяснила, че е изоставила бебето си, тъй като няма материални възможности да се грижи за него. Един час след като го е изоставила, тя се е върнала, за да види дали някой го е взел, но без да има намерение да си го връща. Тя е била задържана, докато е била при родителите си в село Обручище, Старозагорско. Вчера е бил задържан и мъжът, с когото тя живее на семейни начала от около 3 години в Пловдив.
„До задържането на двамата се стигна, след като вчера в 4 Районно управление на МВР в Пловдив се яви гражданин, който е гледал репортажите и заяви, че познава родителите“, съобщи старши комисар Илков. Така е установен бащата, който не е припознал детето, тъй като е казал, че е бил в чужбина и не е бил във връзка с майката, преди тя да роди това дете, но въпреки това той иска да се грижи за него. Когато се е върнал от работа той видял, че жена му и детето ги няма, но не е знаел къде са. Предположил е, че са при майка й.
В момента и двамата родители са в ареста, с полицейска мярка за задържане. Мъжът най-вероятно ще бъде освободен.
Детето е настанено в УМБАЛ „Св. Георги”. Неговата съдба от тук нататък зависи от социалните служби.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Установени са родителите на изоставеното бебе

Пловдив: Установени са родителите на изоставеното бебе

25 Април 2019 | 10:40 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Установени са родителите на изоставеното бебе. Това потвърдиха за Агенция „Фокус“ от ОДМВР- Пловдив. Очаква се директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков и районният прокурор Чавдар Грошев да дадат подробности за случая.

„Фокус“ припомня: На 22 април в полицията беше получен сигнал за оставено без надзор бебе на паркинг на ул. "Д-р Никола Ковачев" в Пловдив. Детето е било намерено между два автомобила, а до него еимало шише с мляко. На място веднага са изпратени полицейски патрул от Второ РУ и екип на Спешна помощ. Лекарите установили добро общо състояние на момченцето, което е на видима възраст 5-6 месеца. То е настанено в Клиника по педиатрия при УМБАЛ "Св. Георги". Уведомени са представители на отдела "Закрила на детето".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: На брифинг ще бъдат оповестени подробности за изоставеното на паркинг бебе

Пловдив: На брифинг ще бъдат оповестени подробности за изоставеното на паркинг бебе

25 Април 2019 | 10:30 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков и районният прокурор Чавдар Грошев ще дадат подробности около случая с изоставеното бебе и задържането на единия родител. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив говорителят на ОДМВР. Часът и мястото на брифинга ще бъдат съобщени по-късно.
Сигнал за оставено без надзор бебе на паркинг на ул. „Д-р Никола Ковачев” в Пловдив бе получен преди два дни на телефон 112, в 13.50 часа. Според информацията, детето било намерено между два автомобила, а до него е имало шише с мляко. На място веднага са изпратени полицейски патрул от Второ районно управление на МВР и екип на Спешна помощ. Лекарите установили добро общо състояние на момченцето, което е на видима възраст 5-6 месеца. То е настанено в Клиника по педиатрия при УМБАЛ „Св. Георги”. Уведомени са представители на отдела „Закрила на детето”. Полицейските служители са извършили оглед на мястото, разпитани са свидетели. Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив продължават действията за установяване на самоличността на бебето и издирване на неговите родители или близки. Образувано е досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Полицията в Пловдив изяснява обстоятелствата около изоставено бебе на паркинг в града

Полицията в Пловдив изяснява обстоятелствата около изоставено бебе на паркинг в града

23 Април 2019 | 18:25 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Сигнал за оставено без надзор бебе на паркинг на ул. "Д-р Никола Ковачев" в Пловдив е получен на телефон 112 в 13.50 часа вчера. Това съобщиха от ОДМВР- Пловдив. Според информацията, детето било намерено между два автомобила, а до него имало шише с мляко. На място веднага са изпратени полицейски патрул от Второ РУ и екип на Спешна помощ. Лекарите установили добро общо състояние на момченцето, което е на видима възраст 5-6 месеца. То е настанено в Клиника по педиатрия при УМБАЛ "Св. Георги". Уведомени са представители на отдела "Закрила на детето". Полицейските служители са извършили оглед на мястото, разпитани са свидетели. Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив продължават действията за установяване на самоличността на бебето и издирване на неговите родители или близки. Образувано е досъдебно производство. Момченцето е с ръст 68 см, тъмна коса и кафяви очи. Облечено е в син гащеризон от полар. На тел. 032/932-002 в дежурната част на Второ РУ – Пловдив се приемат сигнали от хората, които могат да съдействат на полицията по случая.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 октомври 2019 г.
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 окт...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.