НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:44


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Даниела Дариткова, ГЕРБ: Ние сме честни към своите избиратели и това рано или късно ще бъде оценено от хората

Даниела Дариткова, ГЕРБ: Ние сме честни към своите избиратели и това рано или късно ще бъде оценено от хората

21 Април 2019 | 12:29 | Агенция "Фокус"
София. Ние сме честни към своите избиратели и това рано или късно ще бъде оценено от хората. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в предаването „Неделя 150“ по БНР. Попитана защо хората оттеглят доверието си от ГЕРБ, тя каза: „Аз смятам, че наистина сме показали, че можем да носим политическа отговорност и това не е клише, това е реалност. Според мен всеки в ПП ГЕРБ, който е бил на някаква позиция и е показано, че има някакви съмнения, се е оттеглил, за да може разследването да въври без съмнения за политическо влияние. Това сме показали във времето и това в стандартът, заложен от ГЕРБ, който трябва да бъде следван от всички. Ние сме честни към своите избиратели и това рано или късно ще бъде оценено от хората“.
„Ние имаме успехи в това, че сме променили облиците на повече от градовете в България. БСП излязоха от Народното събрание и твърдят, че са отишли при народа, всъщност ние проведохме граждански диалог на тема „Образование и регионална политика“, при който посетихме областните градове и се срещнахме лице в лице с гражданите“, допълни д-р Дариткова. „Ние сме готови за следващите битки в ЕП, защото нашата политика е в интерес на гражданите“, отбеляза още тя.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Даниела Дариткова, ГЕРБ: Как БСП ще защитават позицията на България в ЕП, след като Елена Йончева е обвинена в пране на пари в особено големи размери и това компрометира държавата ни

Даниела Дариткова, ГЕРБ: Как БСП ще защитават позицията на България в ЕП, след като Елена Йончева е обвинена в пране на пари в особено големи размери и това компрометира държавата ни

21 Април 2019 | 12:08 | Агенция "Фокус"
София. Как БСП ще защитават позицията на България в ЕП, след като Елена Йончева е обвинена в пране на пари в особено големи размери. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в предаването „Неделя 150“ по БНР. „Нека да направим малък паралел на листата на ГЕРБ и тази за „БСП за България“ Нашите представители са печели няколко пъти евродепутати на годината в различни политики“, изтъкна тя, като отчете, че от БСП единственият награждаван евродепутат е бил Петър Курумбашев. „БСП заложиха на нови личности, които тръгват от позицията на битката тук във вътрешнополитически план с ГЕРБ, но все пак нека да си представим как ще изглежда България в ЕП, когато първото действие, което ще се предприеме срещу водача на БСП, е искане за отнемане на имунитета му. Ще припомня, че г-жа Елена Йончева е обвинена в пране на пари в особено големи размери. Как ще защитават те позицията на България в ЕП след такова действие, което малко или много ще компрометира българското представителство в България“, добави тя.
„Ние не искаме дебатът за Европа да се превръща в тежка битка, защото виждаме такива заявки при нашите опоненти. Ние искаме конструктивен дебат, който наистина да очертае мястото на България в Европа, това, което можем да дадем и това, което можем да получим от нея. Затова ние толкова последователно и конструктивно тръгнахме към тези избори. Представихме листа, която демонстрира приемственост, представихме нашите приоритети във всички политики“, обясни тя. „Аз признавам, че от колегите от БСП, която са главната опозиционна сила, не сме видели конкретика, освен това, че по-скоро тези избори за тях са залог за промяна на статуквото в България. Те гледат на тези избори като начин да променят управлението в страната. В този смисъл аз не очаквам конструктивен дебат“, изтъкна д-р Дариткова.
Тя коментира и последните социологически проучвания, които показват, че БСП изпреварва ГЕРБ. „Координираната стратегия за атака срещу ГЕРБ са дали своите резултати. Ние сме отчели позитивите и негативите и винаги можем да се смирим и да понесем отговорността и го правим за разлика от нашите опоненти“, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ. „Тези нагласи, които се отчитат сега, ще ги променим в хода на европейските избори, като представим политики, които могат да бъдат защитавани от нашите евродепутати“, изтъкна Дариткова. По думите ѝ ГЕРБ залага изцяло на личности, които са показали уменията си в Европа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.
Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.