НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:30


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

AFP: Сваленият кмет на Истанбул призовава за „революция за демокрация“

AFP: Сваленият кмет на Истанбул призовава за „революция за демокрация“

9 Май 2019 | 13:52 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Сваленият кмет на Истанбул Екрем Имамоглу, който бе лишен от изборната си победа тази седмица, заяви в интервю пред AFP, че ще поведе "революция за демокрация“ преди гласуването през следващия месец.
"Това, което правим сега, е борба за демокрация и мобилизация за демокрация. Разбира се, че ще бъде революция, след като я доведем до нейното приключване", каза той пред AFP.
Най-големият избирателен орган на Турция анулира резултатите от гласуването на 31 март в понеделник, след като управляващата партия на президента Реджеп Тайип Ердоган твърди, че е имало "сериозна корупция", припомни агенцията
"Седемте членове (на избирателния орган) ще заемат своето място в историята като черно петно, но наша отговорност е да го коригираме. Ние продължаваме да се борим", каза Имамоглу, който представлява основната опозиционна Републиканска народна партия .

Превод и редакция: Юлиян Марков

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

FAZ: Турската опозиция поиска анулиране на президентските и парламентарни избори от 2018 година

FAZ: Турската опозиция поиска анулиране на президентските и парламентарни избори от 2018 година

8 Май 2019 | 19:13 | Агенция "Фокус"
Анкара. Основната опозиционна партия в Турция - Републиканската народна партия (РНП) на Кемал Кълъчдароглу поиска анулиране на резултатите от президентските и парламентарните избори през 2018 година, съобщава германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. От редакцията припомнят, че на миналогодишните избори Реджеп Тайип Ердоган бе преизбран на президентския пост.
Реакцията на РНП е във връзка с решението на Висшия избирателен съвет да касира кметските избори в Истанбул. Управляващата "Партия на справедливостта и развитието" внесе съответното искане след поражението във вота от 31 май. Решението на избирателната комисия беше критикувано в международен план.
Новите избори за кмет са насрочени за 23 юни.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ердоган: Решението за прегласуване в Истанбул е важна стъпка за демокрацията

Ердоган: Решението за прегласуване в Истанбул е важна стъпка за демокрацията

8 Май 2019 | 06:52 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турският президент Реджеп Таийп Ердоган във вторник определи решението на Върховният изборен съвет (ВИС) на страната за повторно провеждане на кметските избори в Истанбул за „важна стъпка към укрепване на турската деморация“, предава „Анадолската агенция“.
"Виждаме това решение на турския ВИС, което ще премахне сянката на съмнение над изборите в Истанбул, важна стъпка към укрепване на демокрацията в Турция“, каза Ердоган по време на обръщението си към депутатите от управляващата му Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на заседанието на парламентарната група в столицата Анкара.
Неговите забележки дойдоха ден след като ВИС обяви, че изборите в Истанбул ще се проведат на 23 юни.
Членовете на съвета приеха възраженията на партията относно резултатите от местните избори в Истанбул със седем гласа „за“ и четири „против“.
ВИС заяви, че решението е взето, тъй като някои членове на избирателните комисии, които са служили по време на изборите, не са държавни служители, както се изисква от закона.
„Няма такова нещо, че ПСР не приема резултата, който произтича от избирателната урна“, каза Ердоган.
"Искрено вярваме, че организираната корупция, пълно беззаконие и нередности са били налице по време на изборите в Истанбул“, добави той.
По-късно Ердоган отговори на въпросите на журналистите в парламента.
Турският президент каза, че Бинали Йълдъръм ще се кандидатира за градоначалник от Народния алианс в предсрочните избори в Истанбул и че губернаторът на Истанбул Али Йерликая ще изпълнява кметските задължения до повторното гласуване на 23 юни.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Bloomberg HT: След касирането на изборите в Истанбул – силно обезценяване на турската лира, срив на борсата, предстоящо ново поскъпване

Bloomberg HT: След касирането на изборите в Истанбул – силно обезценяване на турската лира, срив на борсата, предстоящо ново поскъпване

7 Май 2019 | 14:40 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Снощи бе оповестено отдавна окачваното от финансовите пазари решение на Висшия избирателен комитет (ВИК) относно местните избори в Истанбул, информира електронният сайт на ТВ канал Bloomberg HT. След оповестения нов вот на 23 юни, турската лира (т.л.) отново се обезцени на ниво от 1 ЩД = 6.15 т.л. Това обезценяване продължава и днес и разменният курс достигна до равнища от 1 ЩД = 6.20 т.л. По този начин спадът на т.л. достигна до 3%. Последва и срив на Истанбулската фондова борса. При откриването на сутрешния сеанс индексът „Истанбул 100” стартира със спад от над 2%, с което се върна към котировките от началото на годината.
Финансовият анализатор от банката HSBC – Ибрахим Аксой, предупреди, че предстои ново обезценяване на т.л. „Как ще завърши неизвестността около изборите от дълго врече е в дневния ред и на чуждите инвеститори. Изчисляваме, че през завършилите на 26 април последни 8 седмици от Турция са изтекли над 10 млрд. ЩД. Т.е., на фона на последните събития и изборна обстановка, чуждите инвеститори са превърнали т.л. във валута, равностойна на 10 млрд. ЩД, като са ги изнесли зад граница. Предстои един силно рисков период, през който трябва много и се внимава с т.л. Понеже новите нива на валутните курсове непременно ще предизвикат увеличаване на цените. Съществува негативна корелация между потребителското доверие и курса на т.л. При всяка загуба на стойност на т.л. в размер на 10%, индексът на потребителското доверие намалява с 5.5%. През първото тримесечие вероятно ще бъде отчетена някаква икономическа активност, но през второто и третото тримесечие на годината е възможна доста слаба икономическа активност.”, думи на турски финансов анализатор, цитирани от Bloomberg HT.

Превод и редакция: Георги Димов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Daily Sabah: РНП изключи възможността за бойкот на повторните избори за кмет на Истанбул

Daily Sabah: РНП изключи възможността за бойкот на повторните избори за кмет на Истанбул

7 Май 2019 | 13:59 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Основната опозиционна сила в Турция - Републиканската народна партия (РНП), изключи възможността за бойкот на повторните избори за кмет на Истанбул, за които Върховният избирателен съвет (ВИС) на страната реши да се проведат на 23 юни, съобщава вестник Daily Sabah.
Призивите за бойкот на повторното провеждане на изборите на 23 юни бяха отправени, след като със седем гласа „за“ и четири „против“ ВИС анулира резултатите от кметските избори в най-големия турски град, проведени на 31 март. В отговор бяха организирани редица протести в различни райони на Истанбул, в които РНП има традиционна подкрепа.
На 17 април бе обявено, че Екрем Имамоглу от РНП, който участва като съвместен кандидат на „Националния алианс“, е победител в надпреварата от 31 март с разлика от 13 729 гласа срещу Бинали Йълдъръм от управляващата „Партия на справедливостта и развитието“. В същия ден му бе връчен мандат на фона на критиките на управляващите.
Уточнява се, че РНП провежда заседание под председателството на лидера си Кемал Кълъчдароглу. Опозицията вече разкритикува решението на ВИС като „нито демократично, нито законно“.
Имамоглу вече проведе нов митинг, в рамките на който обеща, че няма да се откаже от надпреварата, а напротив – ще се впусне в нея с още повече сили, за да затвърди победата си на 23 юни. „Може би съм разстроен, но никога не губя надежда", каза Имамоглу пред хиляди свои привърженици в район западните покрайнини на Истанбул.
Имамоглу спечели изборите с 4 169 765 гласа срещу 4 156 036 гласа за Йълдъръм, с разлика от само 13 729 гласа.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Джумхуриет”: Ердоган заплаши турския бизнес по повод критики за касирането на местните избори в Истанбул

„Джумхуриет”: Ердоган заплаши турския бизнес по повод критики за касирането на местните избори в Истанбул

7 Май 2019 | 13:43 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Генералният председател на Партията на справедливостта и развитието и президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган реагира изключително остро срещу изявления на някои турски бизнесмени относно анулирането на резултатите от местните избори в Истанбул, пише вестник „Джумхуриет”. „След решението на Висшия избирателен комитет (ВИК) за нови избори в Истанбул, наблюдаваме твърде странни изявления на някои групи бизнесмени. Когато ние говорим за нормализация, вие правите подобни изявления, които предизвикват анормалност. Допускате огромна грешка. Всеки да си знае своето място! Нарастват саботажите срещу нашата икономика. Това, което направихме срещу терористите; ще го приложим и към тези саботьори.”, заплашителни думи на Ердоган, цитирани от „Джумхуриет”.

Превод и редакция: Георги Димов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: Берлин определи решението за повторно гласуване в Истанбул като „непонятно“

AFP: Берлин определи решението за повторно гласуване в Истанбул като „непонятно“

7 Май 2019 | 12:35 | Агенция "Фокус"
Берлин. Министърът на външните работи на ФГ Хайко Маас разкритикува във плановете за повторно провеждане на кметските избори в Истанбул като „непрозрачно и непонятно за нас", предава AFP.
„Кой да заеме кметския пост Истанбул може да се реши само по волята на турските избиратели", се казва в изявление на Маас.
Най-големият изборен орган на Турция нареди в понеделник повторно провеждане на изборите в Истанбул, след като управляващата партия на Реджеп Тайип Ердоган – „Партия на справедливостта и развитието“ се оплака от „нередности" и „организирана престъпност" в хода на гласуването, припомня агенцията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Реджеп Тайип Ердоган: Решението за повторно провеждане на изборите в Истанбул е най-добрата възможна стъпка

Реджеп Тайип Ердоган: Решението за повторно провеждане на изборите в Истанбул е най-добрата възможна стъпка

7 Май 2019 | 12:31 | Агенция "Фокус"
Анкара. Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган приветства противоречива заповед за ново провеждане на избори за местна власт в Истанбул като „най-добрата стъпка" за страната, предава AFP.
„Ние гледаме на това решение като на най-добрата стъпка, която ще засили нашата воля за решаване на проблемите в рамките на демокрацията и правото", подчерта Ердоган на среща с членовете на „Партия на справедливостта и развитието“ в парламента.
Най-големият изборен орган на Турция нареди в понеделник повторно провеждане на изборите в Истанбул, след като управляващата партия на Реджеп Тайип Ердоган – „Партия на справедливостта и развитието“ се оплака от „нередности" и „организирана престъпност" в хода на гласуването, припомня агенцията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Европейският съюз разкритикува решението за отмяна на резултатите от изборите в Истанбул

ТАСС: Европейският съюз разкритикува решението за отмяна на резултатите от изборите в Истанбул

7 Май 2019 | 03:38 | Агенция "Фокус"
Брюксел. В съвместно изявление на върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини и еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан се казва, че решението на Върховния изборен съвет на Турция за отмяна на резултатите от изборите за кмет на Истанбул и провеждане на повторно гласуване, противоречи на самата идея за демократичен избирателен процес, предаде ТАСС.
В изявлението на европейските представители се казва, че решението за отмяна на резултатите от изборите е политизирано и „противоречи на ключовата цел на демократичния избирателен процес, заключаваща се в признаване на народната воля“. Освен това, тази стъпка „подкопава избирателния процес, привързаността към който турския народ показа с високата избирателна активност, както и нарушава задълженията на Турция като член на Съвета на Европа“.
Представителите на ЕС подчертаха, че работата на турската избирателна комисия трябва да бъде независима и прозрачна, в съответствие с международните норми. Могерини и Хан изразиха надежда, че Турция ще позволи на международни наблюдатели да присъстват на повторното провеждане на изборите.
Новите местни избори в Истанбул ще се произведат на 23 юни. Турското външно министерство излезе с изявление, в което отхвърля всяка критика свързана с взетото решение, допълва агенцията.Превод и редакция: Светлин Божков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

РИА Новости: Опозиционният кандидат, който спечели изборите за кмет на Истанбул, няма намерение да отстъпи

РИА Новости: Опозиционният кандидат, който спечели изборите за кмет на Истанбул, няма намерение да отстъпи

7 Май 2019 | 00:36 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Опозиционният кандидат Екрем Имамоглу, който спечели изборите за кмет на Истанбул, осъди решението на Върховният изборен съвет на Турция за отмяна на резултатите от изборите и заяви, че няма да отстъпи, предаде РИА Новости.
„Опитват се да ни отнемат изборите, които спечелихме. След като те не успяха да спечелят, сега започват да използват предлози за отмяна на изборите. Ние няма да отстъпим. Аз осъждам това решение“, заяви Имамоглу, пред свои привърженици в Истанбул. Той отбеляза, че същите тези избирателни комисии, чиито състав беше обявен за предлог за отмяна на кметските избори в Истанбул, през миналата година са организирали изборите за президент на Турция, а година по-рано и референдум за нова конституция, като тогава не са били открити нарушения.
„Утре аз отивам в Анкара, за среща с ръководството на нашата партия. Ние ще вземем най-правилното решение. Дойде време да говорим. Обяснявайте нашата правота“, заяви Имамоглу.Превод и редакция: Светлин Божков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Върховният изборен съвет на Турция взе решение да отмени резултатите от местните избори в Истанбул

ТАСС: Върховният изборен съвет на Турция взе решение да отмени резултатите от местните избори в Истанбул

6 Май 2019 | 20:31 | Агенция "Фокус"
Анкара. Върховният изборен съвет (ВИС) на Турция взе решение да отмени резултатите от местните избори в Истанбул, на които претърпя поражение кандидатът на управляващата партия и бивш премиер Бинали Йълдъръм, предаде ТАСС, позовавайки се на агенция Anadolu.
Днес Върховният изборен съвет разгледа предоставените от управляващата Партия на справедливостта и развитието документи, в които бяха представени данни за значителни нарушения в хода на изборите в най-големия турски град. Седем от 11 членове на Върховния изборен съвет гласуваха за отмяна на резултатите от изборите и за провеждане на второ гласуване. Четирима членове на ВИС гласуваха против решението за отмяна на резултатите от изборите.
По данни на телевизия NTV, новите избори в Истанбул ще бъдат произведени на 23 юни.
Според резултатите от изборите на 31 март, опозиционният кандидат Екрем Имамоглу спечели 4,171 милиона гласа. Управляващата Партия на справедливостта и развитието загуби за първи път от 2002 година местни избори в Истанбул, кмет на който беше настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган от 1994 до 1998 година, допълва агенцията.Превод и редакция: Светлин Божков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Yeni Safak: Върховният изборен съвет на Турция разгледа искането на ПСР за ново провеждане на изборите в Истанбул

Yeni Safak: Върховният изборен съвет на Турция разгледа искането на ПСР за ново провеждане на изборите в Истанбул

6 Май 2019 | 18:18 | Агенция "Фокус"
Анкара. Върховният изборен съвет на Турция започна в понеделник да разглежда искането на партията на президента Реджеп Тайип Ердоган за отмяна и повторно провеждане на местни избори в Истанбул, пише англоезичното издание на турския вестник Yeni Safak.
Основната опозиционна Републиканска народна партия (СНП) спечели в столицата Анкара и Истанбул за първи път от 25 години на местните избори на 31 март.
Управляващата Партия на справедливостта и развитието на Ердоган и нейните коалиционни партньори призоваха за повторно гласуване в Истанбул, като се позоваха на нередности, които са повлияли на резултата. Страните също са подали жалби за отмяна на резултатите в два истанбулски района, Буюкчекмедже и Малтепе, по същите твърдения.
Въпреки че тези жалби са внесени преди седмици, Върховният избирателен съвет (ВИС) нареди частични и пълни преброявания в Истанбул. Новият кмет на Истанбул Екрем Имамоглу встъпи в длъжност миналия месец с приключването на преброяванията.
В междинните си решения ВИС нареди на районните избирателни длъжностни лица да инспектират съответните избирателни секции. Прокурорите също започнаха разследване за нередности, за които държавната агенция Anadolu agency заяви, че 43 служители са свързани с мрежата на намиращия се в САЩ проповедник Фетулла Гюлен, за когото Анкара казва, че е отговорен за опита за преврат от 2016 г.
Макар да няма информация кога ВИС може да вземе решение по висящите жалби, съветът трябва да обяви решението си до сряда. Представителят на ПСР в Съвета Реджеп Йозел каза, че партията се надява на решение в понеделник.
Освен това Йозел каза, че ПСР е подновила обжалването пред ВИС, за да забрани участието в изборния процес на лица, освободени чрез правителствени постановления след опита за преврат от юли 2016 г., за да могат да гласуват. По-рано ВИС отхвърли подобен призив от ПСР, но Йозел каза, че съветът е бил "в противоречие с предишните решения".
Потенциалното повторно провеждане на избори в Истанбул първоначално беше насрочено за 2 юни, но ВИС може да избере по-късна дата, ако реши за тяхното ново провеждане.

Превод и редакция: Юлиян МарковОтвори в нов прозорец
прочети затвори

Реджеп Тайип Ердоган: Обществото иска повторно провеждане на изборите в Истанбул

Реджеп Тайип Ердоган: Обществото иска повторно провеждане на изборите в Истанбул

4 Май 2019 | 19:05 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Заради „недостатъци“ на местните избори през март в Истанбул, най-големият град на Турция с население от 16 милиона души, обществеността иска да се проведат нови избори, каза президентът на Турция в събота, цититран от близкото до управляващата партия издание Yeni Safak.
„Моите граждани ми казват това: Уважаеми господин президент, тези избори трябва да бъдат проведени отново, "каза президентът Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул на церемонията по откриването на нов щаб на Асоциацията на независимите индустриалци и бизнесмени.
Коригирането на корупцията на изборите ще оправдае Върховния избирателен съвет и ще облекчи сърцата на турския народ.
"Всичките ни усилия са насочени към това да се върне стойността на народния вот отново на народа", заяви Ердоган, президент и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), добавяйки, че те не искат изборите в Истанбул да бъдат загубени заради нередности и незаконни действия.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Hurriyet: Управляващата партия в Турция представи нова петиция за отмяна на резултатите от изборите в Истанбул

Hurriyet: Управляващата партия в Турция представи нова петиция за отмяна на резултатите от изборите в Истанбул

21 Април 2019 | 15:28 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Управляващата в Турция „Партия на справедливостта и развитието“ (ПСР) представи нова петиция, включваща списък на „недопустимите“ избиратели, с цел да постигне отмяна на резултатите от изборите на 31 март и да осигури провеждането на ново гласуване за кметския пост в Истанбул, съобщава вестник Hurriyet.
Заместник-председателят на ПСР Али Ихсан Явуз поясни, че в избирателните списъци са открити имената на 14 712 гласоподаватели, които са били уволнени от държавни постове с президентски указ. Явуз заяви, че ПСР е внесла пред Върховния избирателен съвет (ВИС) петиция със списъка на избирателите като приложение към жалбата, подадена на 16 април.
Хиляди държавни служители освободени от длъжност с правителствени постановления за предполагаемите им връзки с терористични групировки по време на срока на действие на извънредното положение, въведено в страната след неуспешния опит за преврат от 15 юли 2016 г.
ВИС отказа да даде мандати на уволнени държавни служители, които бяха избрани за кметове след гласуването на 31 март, с аргумента, че нямат право да заемат обществена длъжност.
Милиони турски избиратели гласуваха на национално ниво на 31 март в местните избори, за да изберат кметовете, членовете на общинските съвети и други служители за следващите пет години.
Екрем Имамоглу от главната опозиционна Републиканска народна партия (РНП) официално встъпи в длъжност като кмет на Истанбул 17 дни след гласуването. Дотогава траеше преброяване на гласовете. Официалните резултати обаче все още са уязвими пред правосъдието. Очаква се „правната сага“ да приключи през следващата седмица.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: Опозиционният кандидат официално бе обявен за победител в Истанбул

AFP: Опозиционният кандидат официално бе обявен за победител в Истанбул

17 Април 2019 | 17:26 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Турските електорални власти в сряда официално обявиха кандидата на опозицията Екрем Имамоглу за победител в проведените миналия месец избори в Истанбул, чиито резултати бяха оспорени от управляващата „Партия на справедливостта и развитието“, предава AFP.
Партията на Ердоган все пак спечели най-много гласове на местните избори, състояли се на 31 март, но загуби Анкара и Истанбул от „Републиканската народна партия“.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Yeni Safak : Управляващата партия в Турция официално иска повторно провеждане на изборите в Истанбул

Yeni Safak : Управляващата партия в Турция официално иска повторно провеждане на изборите в Истанбул

16 Април 2019 | 18:26 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) във вторник подаде извънредното си обжалване пред Върховния избирателен съвет на страната, с което поиска отмяна и повторно провеждане на общинските избори в Истанбул, пише турският вестник Yeni Safak.
Tурскитe гласоподаватели гласуваха на 31 март на местните избори, за да изберат кметовете, членовете на общинските съвети, мухтарите (чиновниците от кварталите) и членовете на Съветите на старейшените за следващите пет години.
Според неофициални резултати в истанбулската кметска надпревара, преди повторно преброяване, Екрем Имамоглу, кандидатът на основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП), води с 48,79% от гласовете, пред бившия премиер Бинъли Йълдъръм, кандидат на с ПСР, с 48,51%.
Президентът Ердоган каза миналата седмица, че местните избори са били помрачени от "организираната престъпност" в избирателните секции в Истанбул, което увеличава възможността за повторно гласуване в 15-милионния мегаполис, коментира изданието.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Yeni Safak: Управляващата партия ще обжалва изборните резултати от Истанбул

Yeni Safak: Управляващата партия ще обжалва изборните резултати от Истанбул

14 Април 2019 | 21:44 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) е готова да направи „извънредно обжалване“ пред Върховния избирателен съвет на страната за резултатите от град Истанбул, заяви заместник-председателят на ПСР Али Ихсан Явуз в неделя, цитиран от електронното издание на турския вестник Yeni Safak.
„Ние казахме, че ще поискаме„ повторно провеждане на изборите в Истанбул, като използваме правото си на извънредно обжалване “. Нашата подготовка е в най-голяма степен завършена. Ще предадем нашата петиция на турския Върховен избирателен съвет много скоро ”, пише Явуз в публикация в социалната мрежа „Туитър“.
Милиони турски гласоподаватели гласуваха на 31 март на местните избори, за да изберат кметовете на Турция, членовете на общинските съвети, мухтарите (чиновниците от кварталите) и членовете на съветите на старейшените за следващите пет години.
Според неофициални резултати в истанбулската кметска надпревара, преди повторното преброяване, Екрем Имамоглу, кандидатът на основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП), води с 48,79% от гласовете, пред кандидата на управляващите Бинъли Йълдъръм с 48,51%.
Президентът Ердоган каза в понеделник, че местните избори бяха помрачени от "организираната престъпност" в избирателните секции в Истанбул, което повишава възможността за повторно гласуване в града с около 15 милиона жители.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.
Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.