НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:12


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Александър Йорданов, СДС: Отстъпвайки 6-тото си място в листата, ГЕРБ прави жест не само към СДС, а и към цялата демократична общност у нас

Александър Йорданов, СДС: Отстъпвайки 6-тото си място в листата, ГЕРБ прави жест не само към СДС, а и към цялата демократична общност у нас

23 Април 2019 | 19:30 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Отстъпвайки 6-тото си място в листата, ГЕРБ прави жест не само към СДС, а и към цялата демократична общност у нас. Това каза на пресконференция в Пловдив Александър Йорданов, шести в листата на коалицията ГЕРБ-СДС за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) от България, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив. По думите му твърдият електорат на ГЕРБ е между 600 000 и 700 000 души. Според Александър Йорданов три партии и коалиции със сигурност ще преминат бариерата на тези избори, въпреки, че се очаква ниска избирателна активност, това са ГЕРБ – СДС, БСП и ДПС, а всички останали са под въпрос. Йорданов заяви, че на предишните избори ГЕРБ има избрани 6 евродепутати, като се очаква на тези избори те да повторят резултата си и дори да го подобрят, така че се очаква дори и още евродепутати да влязат в ЕП, след шестото място. Йорданов напомни също така, че СДС е извънпарламентарна партия и не е логично да претендира за по-предни позиции.
По мнението на кандидата за евродепутат Илия Лазаров от СДС винаги са считали за свой основен опонент БСП и се се борили тя да не са на власт. „Колкото пъти е управлявала БСП, винаги е довеждала за България тежки икономически последствия“, каза Лазаров.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Александър Йорданов, СДС: Десните и десноцентристките партии подобряват живота на хората, а левите изпразват джобовете

Александър Йорданов, СДС: Десните и десноцентристките партии подобряват живота на хората, а левите изпразват джобовете

23 Април 2019 | 18:33 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Ние от СДС смятаме, че по принцип десните и десно-центристките партии подобряват живота на хората и създават по-добри условия за свобода, за инициатива, за бизнес и развитие, а левите партии много бързо изпразват джобовете на хората. Това каза на пресконференция в Пловдив Александър Йорданов, шести в листата на коалицията ГЕРБ-СДС за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) от България, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив. „Българският политически опит в последните 30 години е доказателство за това”, заяви Йорданов.
„На тези избори трябва да видим поне две измерения. Едното е европейското – в каква Европа искаме да живеем през следващите години и кои са политическите партии, които могат да гарантират тази Европа, която ние желаем. Европа, която желае българската десница и най-голямата коалиция - ГЕРБ-СДС, е тази Европа, която да бъде реално управлявана, развивана и насочвана към по-голяма интеграция на партиите-членки на ЕНП”, добави Александър Йорданов. По думите му тези избори са тръгнали в посока на вътрешно-политически, дребни, елементарни, балкански борби. „Очевидно е, че БСП иска да се върне на власт и използва всеки повод да афишира това свое желание”, каза Йорданов.
„За тях тези избори са добра възможност не да изпратят в ЕП хора с европейско мислене, а да изпратят там една „знатна офшорничка” – Елена Йончева”, коментира той. Той отбеляза, че от всичкото им говорене се вижда, че те не харесват Европа и дори са се опитали да изхвърлят от листата си човек като Сергей Станишев, който заема висок пост в Европа. Според Йорданов БСП е проводник на политиката на Москва и Путин у нас, която е много опасна, като цели разделение на Европа. По думите на Александър Йорданов в момента единствената политическа сила, която може да победи БСП, е коалицията ГЕРБ-СДС, а всички останали си поставят други цели.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: СДС представи кандидатите си за евродепутати в града

Пловдив: СДС представи кандидатите си за евродепутати в града

23 Април 2019 | 17:45 | Агенция "Фокус"
Пловдив. СДС представи кандидатите си за евродепутати на пресконференция в Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. Александър Йорданов и Илия Лазаров бяха представени от председателя на партията Румен Христов и зам.-председателя Емил Кабаиванов.
„Добре известно е, че СДС се явява в обща листа с ПП ГЕРБ във формат ЕНП”, каза Кабаиванов и добави, че това решение е било взето с голямо мнозинство от Националния съвет на СДС. „Ние сме отдадени изцяло на подготовката за евроизборите, с желание за достойно представяне, с надежда и увереност, че нашият кандидат Александър Йорданов, който е шести в листата, а и Илия Лазаров, ще представляват България и СДС в Европейския парламент (ЕП) достойно. Българската десница, която е част от европейската десница, която започна прехода и гарантира евроатлантическата ориентация на България, съвсем закономерно трябва да има представител в ЕП”, добави Емил Кабаиванов.
Председателят на СДС Румен Христов отбеляза, че в Пловдив е поредната им регионална среща с електората. „От обиколките, които правим из страната, заедно с кандидатите ни за ЕП, се вижда неговата мобилизация”, каза Христов. „На тези срещи си поставяме задачите, които да следваме на тези избори”, добави той. Румен Христов отбеляза още, че в момента се правят опити с вътрешни проблеми да се измести дебатът от това какво да очакваме от Европейския съюз и каква Европа искаме да имаме. „Нека да се фокусираме към Европа, към това как си представяме нашето място в нея”, призова Румен Христов.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на СДС Румен Христов икандидатите на партията за евродепутати ще дадат пресконференция в Пловдив

Председателят на СДС Румен Христов икандидатите на партията за евродепутати ще дадат пресконференция в Пловдив

23 Април 2019 | 10:01 | Агенция "Фокус"
Пловдив. От 16.00 часа председателят на СДС Румен Христов, зам.-председателят Емил Кабаиванов и кандидатите на СДС за евродепутати ще дадат пресконференция в зала „Империал“ в хотел „Империал“ в Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на СДС.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.