НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:06


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ГЕРБ Ловеч: Кой подведе Деница Златева и защо са важни всички думички в документите

ГЕРБ Ловеч: Кой подведе Деница Златева и защо са важни всички думички в документите

25 Април 2019 | 12:55 | Агенция "Фокус"
София. Кой подведе Деница Златева и защо са важни всички, ама всички до една думички в документите и служебната кореспонденция, питат от ГЕРБ Ловеч. Важни въпроси, а ето случката, която провокира да се замислим върху тях. В следобедните часове на 23 април кандидатът за евродепутат и зам.-председател на БСП Деница Златева е в Ловеч и кани медиите на брифинг не къде да е, а пред тунела на околовръстното. Поводът – вече 4 месеца се бавело според нея завършването на обекта, казва тя и развява писмо до Областен управител от бившия шеф на АПИ Светослав Глосов. За зла участ нейна на обекта се явява и сегашният председател на АПИ и бивш областен управител, до когото е написано всъщност писмото на Глосов – Георги Терзийски, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. И какво се оказва: ремонтът на тунела на Околовръстния път на Ловеч, както и 9-километровата отсечка от пътя Ловеч – Троян ще завърши най-късно до 27 юни, както е по договор. Проектът е включен в лот 16 на Оперативна програма „Региони в растеж“. В момента се работи усилено в съоръжението, подготвя се за асфалтови дейности. И никога, ама никога не е и ставало дума въпросният тунел – най-сериозното съоръжение в проекта, да е готов преди 4 месеца. Нито в намеренията на изпълнителите, нито в желанието на ръководството на АПИ тогава, още по-малко това да е разписано в проектната документация или договора с изпълнителя.
Кой подведе Деница Златева не е интересно. Но защо я подведе е повече от ясно – с политическа цел – да се произвеждат манипулативни новини с цел омаскаряване на де що живо мърда по земята, ако не е от „наште“. А сламка в този случай им дава именно писмото на Глосов. То е в отговор на искане на тогавашния областен управител Георги Терзийски АПИ да каже категорично – кога ще отвори тунела, щото трафикът през града затруднява гражданите. И Глосов след обстойно описване на линейния график на дейностите отговаря: „Съгласно представения от строителя актуализиран график за изпълнение на строително-монтажни работи на обекта, конкретно за тунела при км 43 е заложен срок за завършване 22 декември 2018 г.“. Разбира се, и Глосов много добре е бил наясно, че тунелът няма как да бъде завършен на тази дата, а пък целият проект половин година по-късно, но… това е написал, очевидно имайки предвид тунелът да бъде отворен временно, защото е зима, а този път е алтернативен при тежки зимни условия и ПТП и трябва да бъде отворен за преминаване през зимата. Както и бе направено. Когато това всичкото е обяснено на Деница Златева, тя сменя нападателния си тон и пожелава да разгледа как вървят строителните дейности в тунела. Разбира се, за това няма никакъв проблем. Георги Терзийски показва съоръжението, обяснява кое е направено, кое как става, защо и какво предстои. Какво казва на Терзийски и екипа му вътре в тунела кандидатката за евродепутат ние не знаем. Участници в брифинга обаче коментират, че видимо Златева се е почувствала неудобно. И има защо. Ловеч е вече малък град, всички се познаваме. Не е ли било по-лесно съпартийците на Златева да бяха уточнили с едно телефонно обаждане подробностите около проекта и сроковете за завършването му, за да не я поставят на… динена кора. Ама не, кал да хвърчи – това е техният девиз сега! След тази случка би трябвало всички, които не са от БСП, да потриват доволно ръце как се е изложила червената зам.-председателката в Ловеч. Да ама не!, не е така, защото тоталното омаскаряване на всички и всичко води само до едно – отвращение. Впрочем, и председателката на БСП се издъни по подобен начин преди година, две, когато дойде да спасява ловешката болница с 5000 лв дарение, а чак тук разбра, че тя е доведена до безпомощно състояние именно от партийните велможи на БСП и компания, вилняли в града десетилетия.
Другарки и другари, това, което правите, не е политика! Изборите ще минат и слънцето ще изгрее и на 27 май! И тогава пак трябва да се гледаме, за да продължим да живеем и работим! И макар да сте атеисти, Светли Великденски празници!
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Деница Златева, БСП: Управляващите изостават с ремонтите на пътищата

Деница Златева, БСП: Управляващите изостават с ремонтите на пътищата

23 Април 2019 | 18:16 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Има сериозно забавяне за пускането на тунела на входа на Ловеч. Срокът беше 22 декември 2018 г. Това заяви пред медиите зам.-председателят на БСП и кандидат за евродепутат Деница Златева на мястото на продължаващите ремонти, съобщиха от пресцентъра на партията. Тя обясни, че е била информирана от граждани на община Ловеч, че тунелът продължава да не е пуснат в действие, при положение, че има официален отговор от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) от ноември месец 2018 г., че този участък от ремонта ще бъде пуснат в експлоатация на 22 декември 2018г. Златева отбеляза, че тази информация е качена на официалния сайт на областната управа на 7-ми ноември 2018 година, както и писмото от тогавашния председател на АПИ Глосов до бившия областен управител, сега директор на АПИ. "Тунелът беше пуснат за кратко в началото на годината и сега отново е затворен. Вижда се че продължават ремонтните дейности", коментира тя. Златева обясни, че вчера и днес е била на обиколка на територията на община Ловеч. "Важно и полезно е да се строят магистрали, за да се развива инфраструктурата и да привличаме чужди инвестиции, но не бива управляващите да изостават в ремонтните дейности на първокласни, второкласни и третокласни републикански пътища", заяви тя.
Деница Златева подчерта, че се оказва, че на територията на Ловешка област и на съседните области има третокласни пътища. Тя обясни, че след обиколките си в страната левицата ще представи брошура с качеството на пътищата в страната. "Претендираме да няма двойни стандарти и като граждани на ЕС да не се чувстваме второ качество европейци. Важно е да дадем на българските граждани усещането, че независимо дали се возят по магистрали или по първокласни, второкласни и дори третокласни пътища, винетките, които плашат за тази услуга, им гарантират качествена пътна инфраструктура", подчерта тя. Златева изрази надежда, тъй като председателят на АПИ е на място, тунелът да бъде пуснат възможно най-бързо. "Знам, че проектът се строи на няколко етапа и има няколко пускови срокове. Надяваме се да изпълнят ангажимента си, както е написано от бившия шеф на АПИ", каза още зам.- председателят на БСП.
Деница Златева проведе срещи с кмета на Летница, д-р Красимир Джонев, с жителите на общините Летница и Ловеч. В рамките на срещите в Летница тя заяви, че БСП ще се бори за достойно развитие на региона и изтъкна пред гражданите, че Европейският съюз има с какво да помогне чрез разпределение на средства за малките и средни общини: за инфраструктура, за земеделие и в частност зеленчукопроизводството, както и хранително- вкусовата промишленост, разкриването на нови работни места и запазването на съществуващите. "Не може държавата да абдикира от собствената си отговорност и да разчита само на финансиране от Европа. Правителството трябва да стимулира малкия и среден бизнес в България", каза тя. Зам.-председателят на БСП наблегна на важността на настоящите евроизбори на 26-ти май и призова за активност в изборния ден и изтъкна: "Победа на БСП ще предизвика предсрочни парламентарни избори и ще е добър старт за местните избори през есента", посочи зам.-председателят на партията. Деница Златева заяви, че БСП ще се бори за премахването на двойния стандарт при храните и доходите. "В цяла Европа се набляга на хармоничното развитие на териториите, а в България регионалните различия се увеличават. На малките общини в България трябва да се гледа като икономически и инвестиционен потенциал", заяви тя. Според нея е недопустимо общините да разчитат на благоволението на премиера да отпуска държавни средства по негово усмотрение. В рамките на дискусиите бяха повдигнати и въпроси за отношението на държавата към селския и културен туризъм. Изтъкна се нуждата от поставянето на табели и ясното обозначаване на туристическите обекти в страната.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.
Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.