НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Георги Стратиев, ОПУ - Добрич: Ремонтът на второкласния път Добрич - Кардам не е закъснял, тъй като и преди него отсечката е поддържана

Инж. Георги Стратиев, ОПУ - Добрич: Ремонтът на второкласния път Добрич - Кардам не е закъснял, тъй като и преди него отсечката е поддържана

22 Април 2019 | 13:12 | Агенция "Фокус"
Добрич. Ремонтът на второкласния път Добрич - Кардам не е закъснял, тъй като и преди него отсечката е поддържана. Това заяви инж. Георги Стратиев, директор на Областно пътно управление (ОПУ) - Добрич, който присъства на официалната церемония по откриване на рехабилитирания 14-километров участък, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. И преди пътната отсечка е била в състояние, което осигурява безопасност на участниците в движението, „но все така беше назрял моментът да се извърши рехабилитация и е добре че Агенцията своевременно осигури готовността да се кандидатства и да се ремонтира този път и той да бъде много по-комфортен и безопасен“, допълни инж. Стратиев. Той посочи, че изборът на отсечка е свързан с приоритизирането на пътни направления, където през последните години трафикът е нараснал значително. Следващите месеци се очаква да започнат строителните дейности и по северната дъга на околовръстния път на Добрич. Стойността на инвестицията ще е около 5 милиона лева. Очаква се след преразпределяне на финансовия ресурс от страна на Агенцията ремонтът да започне и да приключи до края на тази година, допълни инж. Стратиев. Той каза още, че остава един километър участък да бъде завършен ремонтът на пътя за Албена. Там ще бъде положен последният износващ пласт асфалт. И към момента пътната отсечка е отворена за движение и осигурява комфортно пътуване. Инж. Стратиев не скри факта, че има много лоши пътища от третокласната мрежа в областта. Такива пътни отсечки има във всички добруджански общини. ОПУ е ангажирано с изкърпването на дупки по тях.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Николина Чапанова, АПИ: Започва планирането по новия програмен период, възможно е за област Добрич да има за реализиране повече от два лота

Николина Чапанова, АПИ: Започва планирането по новия програмен период, възможно е за област Добрич да има за реализиране повече от два лота

22 Април 2019 | 12:26 | Агенция "Фокус"
Добрич. Тепърва започва планирането по новия програмен период възможно е за област Добрич да има за реализиране повече от два лота, както е било досега. Това каза Николина Чапанова, директор на Дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014 - 2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. Чапанова добави, че това е само по Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР), което не означава че в цялостната програма на Агенция „Пътна инфраструктура” не се предвиждат други обекти. Според нея за момента всичко, което е предадено като проектни предложения по ОПРР, е одобрено и върви поетапната му реализация. Няма неодобрени проекти, има такива, с които Агенцията възнамерява тепърва да кандидатства при освобождаване на финансов ресурс.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Официално беше открит рехабилитираният 14-километров участък от път II-29 Добрич – Кардам

Добрич: Официално беше открит рехабилитираният 14-километров участък от път II-29 Добрич – Кардам

22 Април 2019 | 12:17 | Агенция "Фокус"
Добрич. Официално беше открит рехабилитираният 14-километров участък от път II-29 Добрич - Кардам, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Основно ремонтираната отсечката е между разклона за с. Стефаново, кръговото кръстовище на околовръстния път на Добрич (източната дъга на града) и пътя за село Паскалево. Ремонтът включва шест големи мостови съоръжения. Второкласният път е най-кратката връзка между Румъния с курортите по българското Черноморие и свързва Добрич и Варна.
Строително-монтажните работи на участъка Добрич - Кардам, включен в лот 5 от ОПРР, са изпълнени със стойност на договора 13 813 919.64 лв. с ДДС. Договорът за строителния надзор е за 382 200 лв. с ДДС. Авторският надзор е с договор на стойност 5 621.94 лв. с ДДС.
През миналата година е приключен още един лот, финансиран по ОПРР на стойност 8.5 млн. лв. Така чрез двата завършени лота през миналата и тази година е направена инвестиция на стойност 23 млн. лв. и са изцяло рехабилитирани 30 км.
На церемонията присъстваха директорът на Дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014 - 2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ Николина Чапанова, зам. областните управители Красимир Николов и Желязко Желязков и кметът на Добрич Йордан Йорданов.
„Посредством тези дейности, които се осъществиха с рехабилитацията, значително ще се подобри както пътната артерия, така и комфортът при пътуване. Ще се намали доста времето за пътуване и ще имаме по-комфортен път към северните курорти“, каза Николина Чапанова. Тя пожела на всички лек път в дните около светлите християнски празници и апелира да се шофира разумно, за да пристигнат всички при своите близки и обични хора.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Завърши рехабилитацията на 14 км от пътя Добрич – Кардам

АПИ: Завърши рехабилитацията на 14 км от пътя Добрич – Кардам

22 Април 2019 | 09:31 | Агенция "Фокус"
Добрич. Ще бъде открит рехабилитираният 14-километров участък от път II-29 Добрич - Кардам. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. На церемонията ще присъства директорът на дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ Николина Чапанова, кметове от региона, областна администрация Добрич и др.
Основно ремонтираната отсечката е между разклона за с. Стефаново и кръговото кръстовище на Околовръстния път на Добрич и пътя за село Паскалево. Второкласният път е най-кратката връзка между Румъния с курортите по българското Черноморие и свързва Добрич и Варна.
Строително-монтажните работи на участъка Добрич - Кардам, включен в лот 5 от ОПРР, са изпълнени от „Инжстройинженеринг“ ЕООД. Стойността на договора е 13 813 919,64 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Трафик холдинг“ ЕООД. Техният договор е за 382 200 лв. с ДДС. Авторският надзор е на „Трансконсулт-22“ ООД. Договорът им е за 5 621,94 лв. с ДДС.
Официалното откриване на лот 5 е от 11.00 часа при изхода на град Добрич на път II-29 в посока Варна.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.