НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: Делегация от Норвегия пристигна в града, за да се запознае с културното наследство на областния център

Благоевград: Делегация от Норвегия пристигна в града, за да се запознае с културното наследство на областния център

19 Юни 2019 | 14:29 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Представители на норвежка делегация пристигнаха в Благоевград във връзка с предстоящо подготвяне на проектно предложение, свързано с културното наследство. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Те се срещнаха с директора на ЦЛРТБ Цветанка Гаврилова и диригента на Биг Бенд – Благоевград Борис Янев. По време на срещата, представителите на Благоевград, заедно с Одд Ерик Ватлестад, музикален продуцент и Тор-Ивар Лунд, звуков системен инженер от Норвегия, обсъдиха подробности около бъдеща съвместна работа. Акцент в работната среща бе установяване на партньорства по Програма PA14 “Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от ФМ на ЕИП 2014-2021 г.
Програмата е фокусирана върху културата и културното наследство, като ресурси за местно и регионално развитие, чрез мерки за културно предприемачество, заетост и социално включване. С Програмата ще се подкрепят проекти, които подобряват условията на представяне на колекции на музеи, галерии, библиотеки и читалища, както и такива, които документират културната история на социални, етнически и културни малцинства, и групи. Разширяване на достъпа до култура е също сред целите на Програмата, като ще бъдат финансирани проекти, които създават ново културно съдържание чрез организирането на фестивали, представления, пътуващи постановки, изложби, културни маршрути и др. Предвидена е и подкрепа за учебни визити – пътувания в България и Лихтенщайн, Исландия и Норвегия. Делегацията от Норвегия се запозна и с дейността на различни музикални школи в Благоевград. Тя ще се включи и в част от организацията за фестивала „Франкофоли“, който предстои на 21 и 22 юни в Благоевград.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.
Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.