НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:21


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Общинският съвет разглежда промени в бюджета на общината

Сливен: Общинският съвет разглежда промени в бюджета на общината

18 Април 2019 | 10:22 | Агенция "Фокус"
Сливен. Общински съвет – Сливен провежда заседание, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Общинските съветници ще гласуват промяна в бюджета на общината. Една от причините е осигуряване на допълнителни средства за спортните клубове. Друга причина са ремонтни дейности по сградата на читалището в кв. „Речица“ и увеличение на основното месечно възнаграждение на кметовете на по-малките населени места. Приемането на бюджетната прогноза за периода 2020-2022 г. също е сред точките от дневния ред.
Сред акцентите в дневния ред за сесията е и предложението да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на Сливен“ европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева. Предлага се също промяна в състава на Обществената комисия, която ще определи носителя на наградата „Аргира Жечкова“. Друг акцент е предложение за промяна в Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на общината. Изменението се налага заради настъпилите промени в нормативната уредба на национално ниво и получено предложение от Районна прокуратура – Сливен. Допълнителна точка е свързана с разглеждането на годишните финансови отчети и показатели на „Дентален център – Сливен“ ЕООД.
Ще бъдат разгледани и предложения за упълномощаване кметът на общината да подпише запис на заповед по три проекта, в които участва община Сливен. Те са свързани със социалната интеграция и мерки за подобряване достъпа до образование на уязвими групи, както и предоставянето на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностния център за деца и семейства. Сред предложенията е и такова за даване на съгласие на Община Сливен да кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.“ с проекта „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“. Димитър Митев подчерта, че финансирането ще бъде 100 % безвъзмездно.
На сесията ще бъде гласуван и докладът за изпълнението на Програмата за развитие на читалищата от общината за предходната година, а също и отчетът за дейността на Общинския съвет по наркотични вещества – Сливен. Друга точка от дневния ред касае промяната на предмета на дейност на ЕООД „Общинска охрана и СОТ – Сливен“. Тя се налага заради промяна в Закона за частната охранителна дейност. Ще бъдат гласувани също разпоредителни имотни сделки, отпускане на финансови средства на културни институти и финансови помощи на нуждаещи се лица.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Общинският съвет ще гласува промяна в Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища

Сливен: Общинският съвет ще гласува промяна в Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища

18 Април 2019 | 07:43 | Агенция "Фокус"
Сливен. Общински съвет – Сливен ще гласува промяна в Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията общината. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен председателят на Общинския съвет Димитър Митев. Изменението се налага заради настъпилите промени в нормативната уредба на национално ниво и получено предложение от Районна прокуратура – Сливен.
Общинските съветници ще гласуват и промяна в бюджета на Общината. Една от причините е необходимост от осигуряване на допълнителни средства за спортните клубове. Друга причина са ремонтни дейности по сградата на читалището в кв. „Речица“ и увеличение на основното месечно възнаграждение на кметовете на по-малките населени места в състава на общината.
Приемането на бюджетната прогноза за периода 2020-2022 г. също е сред точките от дневния ред на утрешното заседание на Общинския съвет.
Ще бъдат разгледани и предложения за упълномощаване на кмета Стефан Радев да подпише запис на заповед за три проекта, в които участва Община Сливен. Те са свързани със социалната интеграция и мерки за подобряване достъпа до образование на уязвими групи, както и предоставянето на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностния център за деца и семейства.
Сред предложенията е и даване на съгласие Община Сливен да кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.“ с проекта „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“. Димитър Митев подчерта, че финансирането ще бъде 100 % безвъзмездно.
На сесията ще бъде гласуван и докладът за изпълнението на програмата за развитие на читалищата на територията на общината за предходната година, а също и отчетът за дейността на Общински съвет по наркотични вещества – Сливен.
Друга точка от дневния ред касае промяна на предмета на дейност на ЕООД „Общинска охрана и СОТ – Сливен“. Тя се налага заради промяна в Закона за частната охранителна дейност.
На заседанието на Общинския съвет ще бъдат гласувани също разпоредителни имотни сделки, отпускане на финансови средства на културни институти и финансови помощи на нуждаещи се лица.
Сред акцентите в дневния ред на сесиятае предложението да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на Сливен“ европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева.
Няколко са допълнителните точки от дневния ред, които ще бъдат разгледани по време на сесията на Общински съвет – Сливен. Една от тях е свързана с промяна в състава на обществената комисия, която ще определи носителя на наградата „Аргира Жечкова“. Друга допълнителна точка е свързана с разглеждането на годишните финансови отчети и показатели на „Дентален център – Сливен“ ЕООД.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.