НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:25


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Тодор Деянов, окръжен прокурор на Смолян: Двама мъже за задържани за убийството на 41-годишния мъж от Смолян, чието тяло бе открито край града на 15 април

Тодор Деянов, окръжен прокурор на Смолян: Двама мъже за задържани за убийството на 41-годишния мъж от Смолян, чието тяло бе открито край града на 15 април

18 Април 2019 | 15:51 | Агенция "Фокус"
Смолян. Двама мъже за задържани за убийството на 41-годишния мъж от Смолян, чието тяло бе открито край града на 15 април. Това заяви на брифинг окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов, на който присъства и началникът на Районно управление на МВР – Смолян Николай Бундов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. По думите му извършителите на убийството са установени и са задържани по друго дело и с тях се извършват процесуални действия. „В резултат на координираните от Окръжна прокуратура – Смолян интензивни действия по т. нар. горещи следи по установяване извършителите на убийството и на проявения висок професионализъм на органите на МВР, работещи по случая за по-малко от 24 часа беше стеснен кръга на заподозрените до двамата извършители. Междувременно се събраха доказателства и към момента са привлечени две лица – Венилин В. Т. от Смолян 24 години и Марин М. Т. от Пловдив също на 24 години за извършено от тях в съучастие престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години“, поясни окръжният прокурор.
Той уточни, че първият е извършител на самото убийство, а вторият е помагач, като му е помогнал да пренесе и скрие тялото. „Жертвата и извършителите се познават от съвместния си престой в затвора. При разпита обвиняемите са съдействали за разследването и са дали показания за извършеното престъпление. Признали са си за извършеното убийство. Пострадалия Георги е бил удушен на 28 март от Венилин на територията на Смолян, на поляна близо да главен път, след които с помощта на помагача и чрез МПС тялото е транспортирано до мястото, където беше открит на 15 април. Там е покрит с клони, с цел да не бъде открит. Разстоянието от мястото на убийството до това, на което е бил открит е на 3-4 км, като е превозен през тъмната част на денонощието“, допълни окръжният прокурор Тодор Деянов. Той посочи, че до момента доказателствата потвърждават предявените и повдигнати на двамата съучастници престъпления. Разследването продължава, подчерта прокурор Деянов.
Той добави, че мотивът за убийството е смесен – от една страна има користни цели, от друга страна има и лични мотиви. По време на престоя си в затвора, убитият и извършителите са били в приятелски отношения, но после са се влошили. Имали са проблеми от финансово-битов характер. Извършителят и помагачът са били пуснати от затвора на 8 март, а убитият е пуснат на 28 март и в същия ден е бил убит, уточни прокурор Деянов.
Той посочи, че двамата обвиняеми са задържани са по дело за грабеж, което се води в Районна прокуратура Пловдив. От справките за съдимост се установява, че убития Георги е осъждан 20 пъти. Лицето, които е привлечено като обвиняем Венилин е осъждан 13 пъти за кражби и грабежи. Съучастникът му Марин е осъждан веднъж за грабеж, каза още окръжният прокурор на Смолян.
„Фокус“ припомня: Тялото на 41-годишният Георги Г. от Смолян бе открит в понеделник по обяд в местността „Пещерско бърце“ край Смолян, близо до разклона за селата Пещера е Турян. Той бе покрит с клони, а лицевото разпознаване бе невъзможно, тъй като диви животни бяха нахапали главата на убития. Самоличността му бе установена чрез пръстовите отпечатъци. Тялото бе престояло в гората между 15 и 20 дни.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Полицията и прокуратурата ще дадат брифинг по повод разкрито умишлено убийство

Смолян: Полицията и прокуратурата ще дадат брифинг по повод разкрито умишлено убийство

18 Април 2019 | 11:42 | Агенция "Фокус"
Смолян. От 14.00 часа в Съдебната палата в Смолян ще се проведе брифинг на Окръжна прокуратура-Смолян и на ОД на МВР-Смолян по повод разкрито тежко криминално престъпление – умишлено убийство. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив. Брифингът ще се проведе в залата на третия етаж на Съдебната палата на бул. „България” №16 и в него ще участват Тодор Деянов, окръжен прокурор на гр. Смолян и Костадин Бундов, началник на РУ на МВР-Смолян.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Продължава разследването на убийството на открития мъртъв 41-годишен мъж

Смолян: Продължава разследването на убийството на открития мъртъв 41-годишен мъж

17 Април 2019 | 10:23 | Агенция "Фокус"
Смолян. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Смолян се извършват активни процесуални действия за установяване на извършителя на убийство на 41-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. До момента е установено, че на 15 април 2019 г., на разклон за с. Пещера и с. Турен, обл. Смолян, в местността „Пещерско бърце“, в горист участък, е открит труп на мъж, затрупан с клони от иглолистни дървета. Тялото е било намерено от случаен минувач, който е подал сигнал на тел. 112. На мястото е пристигнала дежурна оперативна група от ОД на МВР-Смолян и от РУ на МВР-Смолян, като незабавно са започнали процесуални действия. Извършен е бил оглед на местопроизшествието и трупа, назначена е била тройна съдебномедицинска експертиза. При извършена аутопсия в болницата в гр. Смолян е установено, че смъртта на пострадалия е настъпила в резултат на асфиксия/задушаване/, след счупване на подезичната кост. Вещите лица са потвърдили, че се касае за насилствена смърт. Изготвена е била дактилоскопна експертиза, според която е установено, че починалото лице е Георги Т. Г., на 41 г., като смъртта му е настъпила преди около 15 денонощия.
По досъдебното производство продължават активните процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на убийството.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: В Съдебната палата в града ще се проведе брифинг за извършено тежко криминално престъпление

Смолян: В Съдебната палата в града ще се проведе брифинг за извършено тежко криминално престъпление

16 Април 2019 | 12:54 | Агенция "Фокус"
Смолян. От 14.00 часа в Съдебната палата в Смолян на бул. „България” №16, в зала на втория етаж, ще се проведе брифинг на Окръжна прокуратура-Смолян и на ОДМВР-Смолян за извършено тежко криминално престъпление. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив. В брифинга ще участват Недко Симов, зам.- окръжен прокурор на Смолян, и Николай Бундов, началник на Районно управление на МВР-Смолян.Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Работи се по установяване на причините за смъртта и самоличността на мъжа, чието тяло е открито в района на областния град

Смолян: Работи се по установяване на причините за смъртта и самоличността на мъжа, чието тяло е открито в района на областния град

16 Април 2019 | 10:01 | Агенция "Фокус"
Смолян. На 15 април 2019 г., в 11.55 часа на тел. 112 е получено съобщение от 69-годишен мъж от град Смолян, за това че на същата дата в гориста местност "Пещерско бърце", землище на града, в отдел 162, подотдел К2, е намерено тяло на мъж с неустановена самоличност, затрупано с клони от иглолистна дървесина. Това съобщиха от ОДМВР-Смолян. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група и от специализирана група за огледи на ГДНП. Тялото е приведено за извършване на аутопсия в МБАЛ-Смолян. Извършват се оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване самоличността на починалия и причините за смъртта му. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Смолян. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: Тяло на мъж е открито в района на областния град, по пътя за село Турян

Смолян: Тяло на мъж е открито в района на областния град, по пътя за село Турян

15 Април 2019 | 16:31 | Агенция "Фокус"
Смолян. Полуразложено тяло на мъж е открито в района на Смолян, по пътя за село Турян. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян старши комисар Николай Димов – директор на Областна дирекция на МВР – Смолян. Той посочи, че предстои извършване на процесуални действия, като се чака и съдебен лекар. Ст. комисар Димов каза още, че повече информация по случая ще бъде дадена по-късно днес или в утрешния ден.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.