НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:09


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Добрич: Продължава онлайн конкурсът за млади предприемачи „Имам бизнес идея“

Добрич: Продължава онлайн конкурсът за млади предприемачи „Имам бизнес идея“

3 Май 2019 | 12:58 | Агенция "Фокус"
Добрич. Продължава онлайн конкурсът за млади предприемачи „Имам бизнес идея“, обявен от Община град Добрич и Областният информационен център (ОИЦ). Конкурсът е за изработване на видеоклипове и е част от инициативата на Европейската комисия „Европа в моя регион“ 2019 г. и от Общата инициатива на мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, създадена с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд. Това съобщи Геновева Друмева, ръководител на ОИЦ – Добрич, предаде кореспондентът на Радио „Фокус”. Целта е да се провокира интереса, да бъдат обменени идеи между младежи от различни населени места и училища, както и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите на възраст между 14 и 18 години. До 12 май 2019 г. всички желаещи могат да изпратят своите видео клипове като съобщение през Messanger до създаденото за целите на конкурса събитие Онлайн конкурс „Имам бизнес идея“ – Област Добрич“ на страницата на Областен информационен център – Добрич във Facebook. Всички участници задължително трябва да приложат към видеоклипа снимка или сканирана версия на попълнена Декларация за информирано съгласия. На 13 май 2019 г. в 10.00 часа всички получени клипове ще бъдат публично достъпни, с което ще стартира и самото гласуване на страницата на събитието във Facebook. Гласуването ще се осъществява единствено чрез събиране на харесвания, други изразени емоции (love, ha-ha, sad, angry) няма да се взимат под внимание. Гласуването ще приключи на 23 май 2019 г. в 10:00 часа и след преброяване на гласовете ще бъдат обявени финалистите. Първите десет участника, събрали най – много харесвания ще получат като награда спийкъри. Двамата участника с най-голям брой харесвания, освен спийкъри ще посетят безплатно „София Тех Парк“ – София на 1 юни, където са им приготвени специални изненади. Регламентът на конкурса е публикуван на интернет страницата на Община град Добрич в рубриката „Новини“.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Областният информационен център обяви онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“

Кюстендил: Областният информационен център обяви онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“

22 Април 2019 | 21:32 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Областният информационен център в Кюстендил обяви онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Любомира Велинова, управител на Областен информационен център – Кюстендил. По думите й конкурсът е в рамките на национална кампания, а основната му цел е да се провокира интересът и творческата изява, както и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите. До 12 май ученици на възраст от 14 до 18 години от цялата страна могат да вземат участие в конкурса като създадат видеоклип, в който по оригинален и интересен начин да представят своя бизнес идея. Клипът трябва да бъде с продължителност до 2 минути. Определянето на победителите ще става единствено с харесвания в страницата на ОИЦ – Кюстендил в една от социалните мрежи, а периодът за оценка е от 13 май – 23 май. Първите десет, събрали най-много харесвания ще получат спийкъри, а двамата участници, с най-много гласове сред тези десет, ще участват в специално организирано събитие в столицата.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Мариела Савкова, ОИЦ-Видин: Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея“ дава възможност на младите предприемачи  да покажат креативност

Мариела Савкова, ОИЦ-Видин: Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея“ дава възможност на младите предприемачи да покажат креативност

15 Април 2019 | 17:28 | Агенция "Фокус"
Видин. Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея“ дава възможност на младите предприемачи да покажат креативност, каза на пресконфоренция Мариела Савкова, управител на Областен информационен център (ОИЦ)-Видин, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Тя покани всички млади хора, допустими за участие в конкурса, да се включат, защото за тях това ще е възможност както да покажат креативност, така и да участват в едно съревнование на бизнес идеи, на които по-късно в живота могат да стъпят, ако желаят да се развиват като предприемачи. Конкурсът се организира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерския съвет и Мрежата от 27 Областни информационни центрове за Европейските структурни и инвестиционни фондове в страната. Националната кампания е част и от инициативата на ЕК „Европа в моя регион“.
Целта на онлайн конкурса е да се провокират интереса, творческата изява и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите. В него могат да се включат учениците от 14-18-годишна възраст от всички училища на територията на област Видин. Участниците трябва да създадат видеоклип на тема: „Имам бизнес идея!“ с продължителност до 2 минути и максимална големина до 25 МБ. Бизнес идеята трябва да има потенциал за развитие, както и допълнителни ползи за обществото – принос за опазване на околната среда, по-добро образование, здравеопазване.
Всеки участник изпраща своя видеоклип към създаденото за целите на Конкурса събитие във „Facebook“ профила на Областен информационен център-Видин, като съобщение - тук.
Видеоклиповете с бизнес идеи на младите хора ще се събират до 12 май 2019 г. От 13 май, в продължение на десет дни, видеоклиповете стават публични и за тях ще може да се гласува. Оценяването става чрез харесване (лайкване) на клипа от потребителите. Гласуването се прекратява на 23 май 2019 г., в 10,00 часа. Преброяват се гласовете и се обявяват 10-те финалиста, сред които и двамата победители. Всички 10 финалиста ще бъдат наградени със спийкъри, като двамата участници с най-голям брой харесвания (лайка), освен спийкър, ще получат възможността да посетят „София Тех Парк“ в столицата, където ще участват на 1 юни 2019 г. в специално организирано събитие с официални лица и представители на бизнеса.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Методи Попов, РУО-Благоевград: МОН предприе кампания, за да пренасочи виждането на образователните институции и младежите към изискванията на съвременната реалност

Методи Попов, РУО-Благоевград: МОН предприе кампания, за да пренасочи виждането на образователните институции и младежите към изискванията на съвременната реалност

15 Април 2019 | 16:40 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Министерството на образованието и науката (МОН) предприе кампания, за да пренасочи виждането и усещането, както на образователните институции, така и на младите хора, в посока на изискванията на съвременната реалност. Това каза пред Радио „Фокус“-Пирин Методи Попов, началник на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ към Регионално управление на образованието (РУО)-Благоевград, във връзка с пресконференцията в Благоевград, на която бе представен онлайн конкурсът „Имам бизнес идея“. По думите му Регионално управление на образованието-Благоевград подкрепя всякакви инициативи, свързани с развитието на младите хора. „Не може във времето на високи технологии да се стои встрани от всичките тези процеси“, посочи Методи Попов. Той допълни, че най-вероятно е достигнала информацията за рамките на държавния план прием. „Това е една ориентация в посока на така нареченото стен направление, което предполага мотивирани и стимулиране на младите хора в посока на природни, математически, технологии, предприемачество и инжинерни науки“, каза още Попов.
„Отдавна сме осъзнали значението на предприемачеството и важността младите хора да бъдат ориентирани съзнателно на съвсем ранна и детска възраст за развитието на света и своето собствено бъдеще“, заяви експертът. По думите му е важно да се даде по-сериозна информираност на младите хора, за да може да ориентират по-лесно в пътя, който те би следвало да поемат. „Важно е да се даде по-сериозна информираност на младите хора“, коментира Попов. Той уточни, че по този начин те ще поемат пътя по много по-сериозен начин. Той добави, че идеята на конкурса е да развие дигиталните и предприемачествите умения да младите хора, които ще се включат в конкурса.
Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Теменужка Стамболиева, ОИЦ – Благоевград: Онлайн конкурсът за млади предприемачи „Имам бизнес идея“ е част от общата инициатива на мрежата от 27 областни информационни центъра

Теменужка Стамболиева, ОИЦ – Благоевград: Онлайн конкурсът за млади предприемачи „Имам бизнес идея“ е част от общата инициатива на мрежата от 27 областни информационни центъра

15 Април 2019 | 16:09 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Онлайн конкурсът за млади предприемачи „Имам бизнес идея“ е част от общата инициатива на мрежата от 27 областни информационни центъта в страната. Това каза пред Радио „Фокус“ – Пирин Теменужка Стамболиева, управител на Областен информационен център (ОИЦ)– Благоевград във връзка с пресконференция в Благоевград, на която бе представен конкурса. Тя посочи, че благодарение на този тип инициативи се повдига информираността на широката общественост.
„Вярваме, че ще успеем да постигнем целите, които сме си поставили в рамките на конкурса“, допълни Стамболиева. Тя посочи и причината за провеждане на такъв тип конкурс. „Идеята на този конкурс обединява две големи теми. Това са темата за дигатилизацията и темата за предприемачеството“, коментира Стамболиева. Тя заяви, че и двете теми са изключително необходими в съвременния свят както за развитието на икономиката, така и за израстването на младите хора. Теменужка Стамболиева допълни, че бизнес идеите, които ще представят участниците ще ги насочат и ще им помогнат да работят по-спокойно с новите информационни технологии.
Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Младежи от 14 до 18-годишна възраст могат да участват в онлайн конкурс под надслов „Имам бизнес идея“

Благоевград: Младежи от 14 до 18-годишна възраст могат да участват в онлайн конкурс под надслов „Имам бизнес идея“

15 Април 2019 | 12:59 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Младежи от 14 до 18-годишна възраст могат да участват в онлайн конкурс под надслов „Имам бизнес идея“, който ще се проведе в периода 15 април – 1 юни. Това стана ясно по време на пресконференция в Благоевград във връзка с конкурса с участието на Методи Попов, началник на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ към Регионално управление на образованието-Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Конкурсът ще се проведе на Национално ниво, като първите 10 класирани от всяка област ще получат награди - спийкъри, а двамата участници, събрали най-много гласове, ще пътуват до София.
Областният информационен център (ОИЦ) в Благоевград е подготвил специални награди за участниците от областта, като класиралият се на първо място ще получи дрон, а вторият - 3D очила за виртуална реалност. Кампанията е насочена към амбициозни, креативни и с поглед към бъдещето младежи на възраст 14-18 г. от всички училища в област Благоевград. Участниците е необходимо да създадат видеоклип, в който да представят своята идея за бизнес. Видеоклипът е необходимо да се изпрати до 12 май и да бъде с продължителност 2 минути и с големина на файла до 25 MB. Всички получени видеоклипове ще бъдат публикувани на страницата на ОИЦ – Благоевград в една от социалните мрежи, където ще може да се гласува с харесване до 23 май. Победителите ще бъдат обявени и наградени от 28 май до 1 юни.
Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Областен информационен център – Благоевград ще даде пресконференция за представители на медии и инфоексперти от партньорски организации в понеделник

Областен информационен център – Благоевград ще даде пресконференция за представители на медии и инфоексперти от партньорски организации в понеделник

15 Април 2019 | 07:42 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Областен информационен център – Благоевград ще даде пресконференция за представители на медии и инфоексперти от партньорски организации в понеделник. Това съобщиха от пресцентъра на Областен информационен център - Благоевград. По време на пресконференцията ще бъде представен националният онлайн конкурс за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“. Конкурсът ще се проведе в периода 15 април – 1 юни 2019 г.
На територията на Благоевградска област, конкурсът се организира от Областен информационен център – Благоевград, с подкрепата на Регионално управление на образованието. Кампанията е насочена към амбициозни, креативни и с поглед към бъдещето младежи на възраст 14-18 г. от всички училища в област Благоевград.
Участие в пресконференцията ще вземе началникът на Регионално управление на образованието в Благоевград г-н Ивайло Златанов.
Пресконференцията ще се проведе в офиса на Областен информационен център – Благоевград на пл. „Георги Измирлиев“ 5, вход за зала „Яворов“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Лондон се провежда протест за втори референдум за Брекзит. 19 октомври 2019 година
В Лондон се провежда протест за втори референдум за Брекзит. 19 октомври 2019 го...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.