НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:47


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

В НКЖИ бяха отворени офертите за реконструкция на гаров комплекс „Нова Загора“

В НКЖИ бяха отворени офертите за реконструкция на гаров комплекс „Нова Загора“

23 Април 2019 | 12:24 | Агенция "Фокус"
София. В сградата на ДП НКЖИ комисията за разглеждане, оценка и класиране отвори подадените оферти за участие в обществена поръчка с предмет „Реконструкция на гаров комплекс „Нова Загора“ – проектиране, строителство и авторски надзор“. Това съобщиха от пресцентъра на НКЖИ. В откритата процедура са подадени документи за участие от:
- Обединение „БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ“, което включва следните фирми: „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД, „СИ БИЛД БЪЛГАРИЯ“ ЕООД и „ИНЖПРОЕКТ“ ООД.
Срокът за приключване на работата на комисията е 23 август 2019 г.
Гаров комплекс Нова Загора е разположен на 8-ма железопътна линия в участъка Пловдив-Бургас. През жп гарата преминават три железопътни направления – към Богданово, към Бургас (Ямбол, Карнобат, Бургас) и към Стара Загора (Стара Загора, Пловдив, София). Поради стратегическото си място, гаровият комплекс е изключително важен за железопътната инфраструктура у нас.
В рамките на проект „Реконструкция на гаров комплекс „Нова Загора“ ще бъде изградено изцяло ново приемно здание. Също така ще бъде направена реконструкция и модернизация на перони и коловози, както и ще бъде изградена нова вертикална планировка с прилежащ паркинг.
Проектът цели подобряване интермодалността при превоза на пътници и товари и развитие на устойчив градски транспорт, чрез изграждане на модерен гаров комплекс тип пътнически терминали за връзка с градския транспорт. По този начин ще се осигури ефективно подобрение на предлаганите железопътни услуги, чрез изграждане на модерна и многофункционална сграда и съпътстващи съоръжения, гарантиращи равнопоставен достъп на гражданите с намалена подвижност.
„Реконструкция на гаров комплекс „Нова Загора' – проектиране, строителство и авторски надзор“ се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.