НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:40


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Венцислав Спирдонов, Общински съвет – Велико Търново: Датата 22 март е символ на силата на българския дух и народ

Венцислав Спирдонов, Общински съвет – Велико Търново: Датата 22 март е символ на силата на българския дух и народ

22 Март 2019 | 15:32 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Датата 22 март е символ на силата на българския дух и народ. Това каза в празничното си слово председателят на Общински съвет – Велико Търново Венцислав Спирдонов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Спирдонов посочи, че 22 март е празник, който ни връща към славата, величието и мощта на България, както и към безсмъртието на великите Асеневци. „Това е празник, който ни напомня не просто за битката при Клокотница през 1230 година и паметната победа на цар Иван Асен II над Теодор Комнин. 22 март е символ на силата на българския дух и народ. Зaтова първите Aсеневци успяват да възстановят и укрепят българската държава, затова смелият войн и мъдър дипломат Иван Асен II издига България сред висините на Европа, затова го има Втория златен век при Иван Александър. Празникът на Велико Търново ни връща и към делата на благодетелите на старопрестолния град и на всички хора, посветили се на нашия град и на България“, посочи Венцислав Спирднов. Той попита как можем да бъдем достойни техни наследници днес, в XXI век, в епохата на глобализацията и на свръх информацията. „Лесно! Нека отворим сърцата си за Велико Търново и България. Нека по техния пример да поставим бъдещето на децата на старата столица най-високо. Нека бъдем истински родолюбци в мислите и делата си, така както бяха те – героите от миналото. Затова, защото те живяха и се посветиха на нас. Това е начинът, по който Велико Търново и България ще пребъдат“, посочи Венцислав Спирдонов.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Изложбата „Учредителите – Търново и българската държавност“ е представена в Регионален исторически музей

Велико Търново: Изложбата „Учредителите – Търново и българската държавност“ е представена в Регионален исторически музей

22 Март 2019 | 14:38 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Изложба „Учредителите – Търново и българската държавност“ подредиха в Регионален исторически музей – Велико Търново и Народно читалище „Надежда 1869“ по повод 150 години от създаването на Търновската конституция, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Двете експозиции са част и от програмата, посветена на празника на Велико Търново – 22 март и са подредени по повод 140-годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Изложбата в Музей „Възраждане и Учредително събрание“ ще представя артефакти от самото Учредително събрание. Съдействие за нейната реализация са оказали редица музеи от цялата страна, като са предоставили съхранявани от тях реликви, свързани с Търновската конституция. Сред експонатите може да се видят над 100 лични вещи на участници в Учредително събрание, сред които жезълът и короната на видинския митрополит и председател на събранието Антим I, предмети, притежание на П. Р. Славейков и други.
В читалище „Надежда“ посетителите ще имат възможност да разгледат Дневниците на народните събрания от периода 1879 – 1926 година. Пред обществеността за първи път са представени дневниците на обикновеното Народно събрание, три дневника на Петото Велико народно събрание от 1911 година и на Шестото Велико народно събрание от 1946 – 1948 година. Тези томове са дарени на читалищната библиотека от търновеца Димо Кьорчев – писател, публицист и народен представител в два периода – 1914 – 1919 и 1923 – 1928 година. Официалното откриване на изложбата е на 15 април, от 15.00 часа.Тя е част от програмата на читалището за отбелязване на 150 години от неговото създаване.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Началникът на АГ отделението доц. д-р Светлозар Стойков и арх. Румяна Брайнова получиха наградата „Велико Търново”

Велико Търново: Началникът на АГ отделението доц. д-р Светлозар Стойков и арх. Румяна Брайнова получиха наградата „Велико Търново”

22 Март 2019 | 14:29 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Началникът на АГ отделението доц. д-р Светлозар Стойков и арх. Румяна Брайнова получиха наградата „Велико Търново”. Това се случи по време на тържествената сесия на Общински съвет – Велико Търново по повод празника на града 22 март, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Номинацията на доц. д-р Светлозар Стойков е предложена от общинския съветник д-р Мавродий Калейнски. Наградата му бе връчена за неговите значителни заслуги към град Велико Търново, за високи постижения и особен принос в сферата на здравеопазването и демографията. Доц. д-р Светлозар Стойков е началник на Акушеро-гинекологичното отделение към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ от месец октомври 2015 година. „Благодарение на неговия професионализъм и на умелото ръководство на неговия екип жените от Велико Търново и региона възвърнаха изгубеното доверие в отделението на нашата болница. През последните няколко години е устойчива и възходяща тенденцията в Родилното отделение да се раждат над 1000 бебета. Това е изключително голям принос за подобряване на демографската тенденция в града и региона“, каза зам.-кметът на Община Велико Търново, който е и председател на комисията за определяне на носителите на наградата „Велико Търново.
„В краткия човешки живот има дни и събития, които не се забравят. Такъв ден за мен е и този. Въпреки че всеки ден се намирам между живота и смъртта, както всеки един лекар и това с годините би претъпило чувствата ми, днес се вълнувам много. Тази награда не е само за мен. Тя е и за моя екип, който повярва, че ситуацията може да се подобри и остана в България. Тази награда е и за изпълнителния директор на болницата, който гласува доверие на нас и застава зад всички наши начинания. Тази награда е и за кмета на Община Велико Търново, който със своите действия подпомага и има доверие в нас.Тази награда е за всички лекари от извънболничната помощ, общопрактикуващите лекари и лекари акушер-гинеколози, както и за цялото гражданство, което ни имаше доверие, защото може да не сме най-добрите, но когато сме откровени и честни, нашите пациенти ще ни следват до края“, посочи доц. д-р Светлозар Стойков.
Предложението за номинацията на арх. Румяна Байнова е било направено от „Зонта Интернешънъл Клуб“ – Велико Търново, РБ „П. Р. Славейков“ и Културно просветно сдружение „Клуб Велико Търново“. Наградата се връчва за нейните значителни заслуги за град Велико Търново за опазване, съхраняване и адаптиране на архитектурното и културно историческо наследство на града и на общината. Румяна Брайнова е дългогодишен главен архитект на Община Велико Търново, инспектор в Националния институт за паметници на културата и общински съветник във Великотърновския общински съвет. „Арх. Брайнова е с безспорен и траен принос в реставрацията, консервацията и социализацията на най-знакови исторически обекти – крепостта „Царевец", средновековните църкви в архитектурния резерват село Арбанаси, уникалния градски пейзаж на града. В съавторство с арх. Иван Чолаков, почетен гражданин на град Велико Търново, работи за възстановяване и реставриране на емблематичната средновековна Шишманова баня. Днес арх. Румяна Брайнова Бузова, изявен професионалист в областта на опазване на културното историческо наследство в страната, се ползва с уважението и признанието на цялата гилдия на архитекти и музейни деятели“, каза Ганчо Карабаджаков.
„Търново е първия град в България, който отбелязва своя празник. Това се случва преди 140 години. По ирония на съдбата той е забравен във времето и възстановяван във времето. Последното възстановяване на този празник е преди 35 години, през 1984 година. По някаква случайност аз бях в групата, която трябваше да реши дали един празник на един квартал да стане празник на целия град. Сега се радвам много, че този празник се съхрани през тези 35 години. Вероятно е бил нужен на хората. След като нещо не се забравя, означава, че от него има някаква потребност. Затова искам да честитя на всички този празник и нека всеки, който както може да помага и за в бъдеще нашият град да просперира, да се гордеем с него и всички да се радват, че са родени и са се трудили във Велико Търново“, посочи арх. Брайнова.
Наградите „Велико Търново“ бяха връчени от кмета на Общината инж. Даниел Панов.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Три знакови исторически обекта в града работят с вход свободен

Велико Търново: Три знакови исторически обекта в града работят с вход свободен

22 Март 2019 | 14:21 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Три знакови исторически обекта в града работят с вход свободен днес. В момента се провежда и безплатен пешеходен тур на града, в който могат да участват всички жители и гости – любители на историята. И двете прояви са подарък от Регионалния исторически музей за празника на града – 22 март. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Теменуга Георгиева от културната институция. Тематичната обиколка е озаглавена „Величието на столичния Търновград“ и се провежда в града до 16.00 часа днес. Тя започна от площада пред църква „Св. Димитър“ и продължава по маршрут – църква „Св. Димитър“ – църква „Св. 40 мъченици“ – църква „Св. св. Петър и Павел ” – църква „Св. Иван Рилски” – крепост „Царевец". Желаещите могат да се присъединят към обиколката на всяка локация.
Екскурзоводи са Ваня Калчева, Георгина Торлозова и Камелия Раданова.
С вход свободен за всички посетители днес работят храма „Св. 40 мъченици“, Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ и музей „Възраждане и Учредително събрание“. Беседите ще се заплащат.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Основателят и създател на Международния фолклорен фестивал инж. Емил Павлов е удостоен със званието „Почетен гражданин на Велико Търново“

Велико Търново: Основателят и създател на Международния фолклорен фестивал инж. Емил Павлов е удостоен със званието „Почетен гражданин на Велико Търново“

22 Март 2019 | 13:27 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Основателят и създател на Международния фолклорен фестивал инж. Емил Павлов бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Велико Търново“. Това се случи по време на тържествената сесия на Общински съвет – Велико Търново по повод празника на града 22 март, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Номинацията е предложена от инициативен комитет. „Създаденият от г-н Павлов, в партньорство с Община Велико Търново, Международен фолклорен фестивал „Велико Търново“ е мащабно събитие, което за своите 21 издания се превърна в традиция и емблема за нашия град. Фестивалът има значителен принос за града в областта на културата, както и популяризирането на град Велико Търново, не само в национален и европейски, но и в световен мащаб“, цитира предложение председателят на комисията и председател на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов. Почетните знаци бяха връчени от кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов.
„За мен е голяма чест да получа най-високата награда на град Велико Търново. Тази чест аз приемам с голяма благодарност. Тази награда е не само за себе си, но и за целия ми екип. За нас е задължения за в бъдеще да продължим устойчиво да организираме този фестивал, да продължим да представяме културата, бита на народите от целия свят. Имаме още много какво да покажем. Гордеем се с това, че успяхме да превърнем великотърновския фестивал в един от най-значимите в света, защото Велико Тънроов го заслужава. Велико Търново е не само богат на историческо наследство град, а и столица на фестивалния и на културния туризъм в страната“, посочи инж. Емил Павлов.
Емил Павлов е председател на Националната секция на ЦИОФФ за България. Учредител е на наградата „Златна кобилица“, която се дава от фондация „Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства – ЦИОФФ“. Отличието се дава за принос в съхраняването на нематериално културно наследство на личност и институция.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Обявяването на града за историческа и духовна столица ще е проява на национална отговорност и на държавническа мъдрост

Инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Обявяването на града за историческа и духовна столица ще е проява на национална отговорност и на държавническа мъдрост

22 Март 2019 | 12:55 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Вярвам, че обявяването на Велико Търново за историческа и духовна столица на България ще е проява на национална отговорност и на държавническа мъдрост. Това каза в празничното си слово кметът инж. Даниел Панов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Панов посочи, че битката при Клокотница винаги ще е сред най-звездните мигове в българската история. Това бива осъзнато от търновци още преди 140 години. Затова преди година инициативен комитет предлага Велико Търново да получи статут на историческа и духовна столица на България. „Позволете ми да благодаря на вас, скъпи съграждани и скъпи великотърновци, че възпитавате децата си в дух на родолюбие, че ги учите да опознават нашите традиции и нашите обичаи, че са горди и достойни българи, че познават и почитат историческите събития, славните ни предци и техните дела, че обичат Велико Търново и работят за престижа и славата на нашия град", каза още той.
„Благодаря на хората на науката, просветата, културата, изкуствата, духовността, на академичната общност, на бизнеса и неправителствените организации, на всички, които са ангажирани с празничната програма, с културните и обществените събития във Велико Търново. Заради вас Търновград остава завинаги в сърцата на стотици българи и чуждестранни гости. Поглеждайки назад към историята ние откриваме заветите на славните българи и героите от миналото – да мислим за нашия град и за нашата държавата, да ги поставим над ежедневното злободневие. Когато работим заедно и бъдещето на Велико Търново е наша обща кауза, старата столица се утвърждава като град, за който се говори с добро, не само в България, а и извън пределите и. Нека продължаваме да даваме пример за това наше общо единствено“, посочи инж. Даниел Панов. Той честити на всички граждани празника и им пожела здраве. „Винаги Велико Търново е бил пример за държавност, пример за единство и родолюбие. Нека всички тези ценности, които сме наследили от нашите предци още от древни времена, ги предаваме на бъдещето поколение, на бъдещето на България, на нашите деца, великотърновчетата. Бъдете живи, здрави и силни духом. Нека да имаме повече вяра в православната църква, защото винаги българите в трудности и в хубави моменти са се уповавали на църквата. Нека Бог да е с нас! Честит празник!“, каза инж. Даниел Панов.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Празничен ритуал за издигане на националното знаме и знамената на ЕС и Велико Търново се състоя пред сградата на Общината

Велико Търново: Празничен ритуал за издигане на националното знаме и знамената на ЕС и Велико Търново се състоя пред сградата на Общината

22 Март 2019 | 11:18 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Празничен ритуал за издигане на националното знаме и знамената на ЕС и Велико Търново се състоя пред сградата на Общината, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Ритуалът се състоя веднага след приключване на празничното шествие с благодетелите на града. Слово произнесе кметът инж. Даниел Панов. Той припомни някой знакови моменти от българската история, свързани с Търново. Празничен благослов за здраве отслужи Великотърновският митрополит Григорий. Предстои в МДТ „К. Кисимов” да започне тържествена сесия на Великотърновския общински съвет, където ще бъде взето решение за удостояване със званието „почетен гражданин“ и представяне на носителите на награда Велико Търново.
В 11.00 часа пред сградата на Община Велико Търново започна празнична концертна програма „Велико Търново празнува” с участието на Севдалина и Валентин Спасови и Любо Киров. В 12.00 часа на сцената пред Общината ще бъдат представени удостоените със званието „почетен гражданин“ и носителите на награда Велико Търново. След това програмата продължава в „Празничен калейдоскоп“ – концерт с участието на детски формации и на самодейни състави. В парк „Марно поле“ от 11.00 до 12.00 часа се провежда анимация с игри и забави за деца, с участието на Дуо „Барбароните“.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново: 22 март ни задължава да погледнем назад към историята и да открием отново заветите на предците си

Инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново: 22 март ни задължава да погледнем назад към историята и да открием отново заветите на предците си

22 Март 2019 | 10:12 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. 22 март ни задължава да погледнем назад към историята и да открием отново заветите на славните българи. Това каза в празничното си слово кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Според Панов на днешния ден трябва да надникнем и в самите нас, защото историята ни дава както отговор на въпроса кои сме, така и ни задава друг въпрос – накъде отиваме и какво правим за бъдещето? „Усещате ли колко силен е българският дух тук, в църквата светиня, която не кой да е, а сам великият цар Иван Асен II строи? Тук, в двора на този сакрален храм, пред нас сякаш възкръсва образа на царя победител. Той, именно той – Иван Асен II, през 1230 година кара цяла Европа да говори с преклонение за България и Търновград. Българският владетел побеждава не кого да е, а самия Теодор Комнин, самопровъзлгасил се за наследник на византийските императори“, посочи инж. Панов. Той подчерта, че в чест на тази славна победа днес празнува не само Велико Търново, но и българският дух. Кметът припомни, че само две години след паметното сражение Българското царство вече е велика сила в Средновековна Европа. „България достига три морета и е световен колос. Битката при Клокотница води до истинско национално обединение на всички български земи. След Клокотница Търново се издига като водещ държавнически, политически, военен, духовен и културен център на Стария континент. Градът е наричан „Трети Рим“ и „Втори Константинопол“. Този престиж свидетелства както за държавническото величие на България и нейната тогавашна столица, така и за огромната роля на нашата държава и народ за развитието на славянската, на европейската култура, духовност и цивилизация. Символ на всичко това е храмът „Свети Четиридесет мъченици“. Това сакрално място винаги ще бъде сред вечните и най-български по своя характер символи. Тук в едно се обединяват Първото българско царство, за чиито времена ни напомнят колоните на Крум и Омуртаг, Втората българска държава и съвременна България“, посочи инж. Даниел Панов. Той добави, че в църквата клетва пред Бога полагат депутатите от Учредителното събрание, а също и първият български княз. „Тук е провъзгласена Независимостта на България. В църквата „Свети Четиридесет мъченици“ през далечната 1889 година е честван първият национален по своя характер празник. Това е точно годишнината от битката при Клокотница – днешният празник на Велико Търново. Почитат я народът, депутатите от Учредителното събрание, администрацията на Временното руско управление", каза още инж. Панов.
„Какво ни показва всичко това – празникът на Велико Търново отдавна е надхвърлил чисто градското измерение. 22 март е празник на българското величие, на силния български дух, на българщината. Така го е възприемал нашият народ и след Освобождението, и в следващите десетилетия. Затова преди година пожелахме Велико Търново да получи официален статут на историческа и духовна столица на България. И вярваме, че даването на този статут, което ще бъде силна проява на национална отговорност и държавническа мъдрост, е само въпрос на време. Още от времето на цар Иван Асен II Търново е синоним на национално обединение, на величие и слава, на родолюбие. Патриотизмът значи не само да помниш историята, но и да вникнеш между редовете на историческите извори. Затова, скъпи великотърновци, нека вървим заедно напред, водени от едничката цел – доброто бъдеще пред нашия град и нашите деца. Нека всеки ден работим така, че за Велико Търново да се говори с добро в България и извън пределите ѝ. Историята ни задължава“, посочи инж. Даниел Панов.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Цветя в знак на признателност бяха поднесени на саркофага на цар Калоян в църквата „Св. 40 мъченици“

Велико Търново: Цветя в знак на признателност бяха поднесени на саркофага на цар Калоян в църквата „Св. 40 мъченици“

22 Март 2019 | 09:16 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Цветя в знак на признателност поднесоха официалните лица на саркофага на цар Калоян, който се намира в църквата „Св. 40 мъченици“. Така продължава програмата за празничния 22 март във Велико Търново, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Паметта на предците ни почетоха десетки граждани и гости на града. В церемонията участват кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, областният управител проф. Любомира Попова, зам.-председателят на ГРРБ Цветан Цветанов, народни представители от различни политически групи, общински съветници и общественици. В момента в двора на храма слово произнася кметът на града. Той посочи, че днешният ден е празник не само за Търново, но и за цяла България.
Ще последва водосвет и богослов за здраве, както и поръсване на представителната част на Национален военен университет „Васил Левски‘‘ и знамената на Велико Търново. Минути преди 10.00 часа от църквата „Св. 40 мъченици” до сградата на Община Велико Търново ще започне празнично шествие с портретите на благодетелите на града.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: 22 март е емблематична дата не само за Велико Търново, но и за всички българи

Цветан Цветанов, ГЕРБ: 22 март е емблематична дата не само за Велико Търново, но и за всички българи

22 Март 2019 | 08:30 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Радвам се, че и тази година имам възможността да съм в старата ни столица за празника на града! 22 март е емблематична дата не само за Велико Търново, но и за всички българи. Датата на знаковата победа при Клокотница на Цар Иван Асен ІІ винаги ще напомня за славното минало на нашия народ, а храмът „Св. 40 мъченици“ – за великите българи, на които имаме честта да бъдем наследници. Това написа председателят на ПГ на ГЕРБ в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ по повод празника на Велико Търново.
„Спазих традицията си и за десета поредна година, тази сутрин, заедно с кмета на Велико Търново Даниел Панов, с евродепутата Ева Майдел, с областния управител проф. Любомира Попова и колеги от ГЕРБ, отново уважихме събитията в празничната програма от самото им начало. В 7.30 часа в църквата „Свети 40 мъченици“ започна Света Литургия, отслужвана от Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий. Тържествената атмосфера допълват великолепните песнопения на квартет „Ангелски гласове“. Честит празник, Велико Търново!“, написа още Цветанов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Натоварен е трафикът в центъра на града в празничния ден

Велико Търново: Натоварен е трафикът в центъра на града в празничния ден

22 Март 2019 | 08:24 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Натоварен е трафикът в центъра на Велико Търново в празничния ден, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Пътните настилки са сухи. Времето е облачно. Температурата на въздуха е 7 градуса. На места полицаи подпомагат организацията на движение. Натоварено е движението в района на пътен възел „Качица“ и Южен пътен възел, както и по ул. „Магистрална“ – част от главен път София – Варна. Натоварено е и по бул. „България“ и ул. „Никола Габровски“.
Добри са условията за пътуване на територията на цялата областта. Отворен за движение на всички превозни средства е Проходът на Републиката. Ограничено е движението на моторни превозни средства с обща маса над 12 тона по път Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е намален габарит на пътното платно. Обходният маршрут е по направление Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш. Организацията на движение е до 31 май.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Показват дневници на първите законотворци

Велико Търново: Показват дневници на първите законотворци

22 Март 2019 | 08:11 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Дневници на първите законотворци в Следосвобожденска България ще бъдат показани в уникална изложба, която ще бъде открита във Велико Търново навръх празника на града – 22 март. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Документите са част от фонда на Читалище „Надежда – 1869“, а експозицията е по повод навършването на век и половина от основаването на културното средище. Пред жителите и гостите на града ще оживеят дискусиите и дебатите на българските първенци, положили основите на държавността в края на XIX и началото на XX век.
Изложбата ще бъде открита във фоайето на читалището от 15.00 часа. В архива на библиотеката на Читалище „Надежда“ се пазят над 150 тома дневници, водени както от Народното събрание, така и от заседанията на три Велики народни събрания.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Последиците от земетресенията в Албания. 22 септември 2019 г.
Последиците от земетресенията в Албания. 22 септември 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.