НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:31


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Мирослав Янчев, кмет на Златоград: В града има изключителна нетърпимост към замърсяването и нерегламентираните сметища

Мирослав Янчев, кмет на Златоград: В града има изключителна нетърпимост към замърсяването и нерегламентираните сметища

22 Март 2019 | 10:42 | Агенция "Фокус"
София. В Златоград има изключителна нетърпимост към замърсяването и нерегламентираните сметища. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Златоград Мирослав Янчев. Той допълни, че традиционното пролетно почистване на града и населените места в общината ще започне на 25 март и ще продължи до 25 април. В рамките на кампанията са предвидени действия за почистване от отпадъци на общинската пътна мрежа, речното корито, дерета, междублокови пространства и нерегламентирани сметища. Според кмета Мирослав Янчев почистването на териториите трябва да се прави ежедневно и да има нетърпимост към хората, които замърсяват, като при доказване на неправомерните действия, се налагат и глоби. „Гражданите се включват в кампаниите по почистване, които организираме. Получаваме подкрепа и от всички институции в Златоград. Градът ни винаги е чист, защото имаме отношение към природата и околната среда, в която живеем. Целогодишно се почиства, мият се улици, тротоари, обществени паркинги и терени. Предстои засаждането на цветята, които също ще красят града ни“, добави Мирослав Янчев. Община Златоград ще се присъедини и към поредното издание на глобалната инициатива Часът на Земята, като ще притъмни фасадата на сградата на Общината и на обществено значими монументи, както и на парковото осветление на Централен градски парк, Площад и Комуникационно трасе.
Кметът Мирослав Янчев каза още, че вече 15 години Община Златоград развива успешно културен туризъм, подготвяйки атрактивен културен календар, важен за българската история и култура. „Още преди 12 години с екипа си подчинихме нашите действия на три неща - да е чисто, да е светло и да е спокойно“, увери кметът.
Елеонора ЧОЛАКОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Министър-предеседателят на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка. 19 юли 2019 г.
Министър-предеседателят на Косово Рамуш Харадинай подаде оставка. 19 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.