НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:37


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Клеър Грейди, Департамент по вътрешна сигурност на САЩ: Високо ценим готовността на България да инвестира в създаването на платформа за обмен на информация в реално време

Клеър Грейди, Департамент по вътрешна сигурност на САЩ: Високо ценим готовността на България да инвестира в създаването на платформа за обмен на информация в реално време

21 Март 2019 | 17:51 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. В рамките на визитата си в САЩ българската делегация, водена от министър Младен Маринов, проведе работна среща с изпълняващата длъжността заместник-секретар по вътрешната сигурност на САЩ, Департамент по вътрешна сигурност, Клеър Грейди. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Преглед на двустранните отношения в областта на вътрешните работи и възможности за по-нататъшните съвместни действия бяха във фокуса на обсъжданите въпроси. Имаме отличен отношения в областта на правоохраната, през последните години заедно постигнахме изключителен напредък в сътрудничеството, отбеляза Клеър Грейди. Министър Маринов сподели своите впечатления от проведените срещи с правоохранителните агенции на САЩ и благодари сърдечно за възможността българската делегация да посети границата на САЩ с Мексико и да се запознае на място с предизвикателствата и добрите практики в тази област.
В рамките на проведената среща българският вътрешен министър запозна домакините с миграционната ситуация в България и подчерта приоритетното значение, което правителството отдава на граничната сигурност и поддържането на високо ниво на взаимодействие с всички съседни страни. Той потвърди високата оценка за съвместната работа със Службата за гранична и митническа охрана на САЩ и резултатния обмен на биометрична информация. В този смисъл и.д. заместник-секретарят по вътрешната сигурност оцени високо готовността на страната ни да инвестира в създаването на платформа за обмен на информация в реално време.
Бе постигната договореност за постигане на още по-тясно сътрудничество в ефективното противодействие с киберпрестъпността, в това число и обучения за българските правоохранителни органи. България е надежден партньор на САЩ в борбата с организираната престъпност и международния тероризъм и развитието на стратегическо сътрудничество в тази сфера е наш приоритет, подчерта министър Маринов. От българска страна бе поставен отново и въпросът за включването на България в програмата за безвизово пътувания на САЩ. Бе подчертано, че страната ни не само е подписала всички необходими споразумения, но и на практика ги изпълнява. Бе отправена покана към американската страна за посещения в България и на място да се запознае с изпълнението на критериите за безвизово пътуване.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
ЕП гласува номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. 16 юли 2019 г.
ЕП гласува номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. 16 юли 2019...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.