НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:43


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Маргарита Бербатова, Община Благоевград: Валери Маринов, който спечели два медала на Спешъл Олимпикс в Абу Даби, е потребител на нашето защитено жилище от 10 години

Маргарита Бербатова, Община Благоевград: Валери Маринов, който спечели два медала на Спешъл Олимпикс в Абу Даби, е потребител на нашето защитено жилище от 10 години

29 Март 2019 | 21:12 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Валери Маринов от защитеното жилище в Благоевград спечели два медала на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Маргарита Бербатова, ръководител на Комплекс за социални услуги към Община Благоевград. Тя обясни, че първият медал на Валери Маринов е бил бронзов в неговото състезание по боче, а вторият медал е за спечелено четвърто място в отборната надпревара с неговата съотборничка от защитено жилище в Крушари – Елена. „Валери е потребител на нашето защитено жилище от 10 години. Заедно в жилището живее със своите 2 сестри. Той се отличава с много голяма отговорност, много е амбициозен и е добро момче. Затова ние му гласувахме доверие да представлява Община Благоевград в Летните световни игри на Спешъл олимпикс в играта по боче“, отбеляза Бербатова.
По думите й Валери е на 42 години, но все още живее в защитеното жилище, тъй като за него трябва да се полагат специални грижи. „Важното е, че ние се стремим по някакъв начин да социализираме тези деца в обществото, именно по този начин – давайки им поле на изява. През 2015 година едно момиче от защитеното жилище участва в същите световни игри, но в Лос Анджелис, към отбора по лека атлетика. Нейното име е Катя Сейменска. Тя тогава спечели 2 медала. Искам да благодаря много специално на нашия кмет д-р Атанас Камбитов, който прегръща тази идея хората със специални потребности да участват в такива мероприятия и ние сме една от десетте общини, които си заплаща всичко за нашите състезатели“, коментира Маргарита Бербатова.
През 2019 г. чрез Община Благоевград Валери Маринов, ще бъде ангажиран с трудова заетост, като общ работник по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, проект „Обучение и заетост“. Той активно участва в спортните състезания, провеждани ежегодно в Благоевград и страната. Валери взима участие в турнири по баскетбол, лека атлетика и боче. През 2016 и 2017 е участник в националните игри по боче на Спешъл Олимпикс България, които се провеждат в град Плевен, където печели сребърен медал.
Натали СТЕФАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Валери Маринов спечели бронзов медал по време на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби

Благоевград: Валери Маринов спечели бронзов медал по време на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби

18 Март 2019 | 11:35 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Валери Маринов спечели бронзов медал в игрите по боче на Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. По време на състезанията за хора с интелектуални затруднения Валери се нареди на трето място и взе бронзов медал в индивидуалната надпревара. Валери Маринов е потребител от Защитено жилище „Струма“. През 2008 г. заедно с двете му сестри са едни от първите потребители на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в Благоевград. През 2019 г. чрез Община Благоевград ще бъде ангажиран с трудова заетост като общ работник по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, проект „Обучение и заетост“. Той активно участва в спортните състезания, провеждани ежегодно в Благоевград и страната. Валери взима участие в турнири по баскетбол, лека атлетика и боче. През 2016 и 2017 е участник в националните игри по боче на Спешъл Олимпикс България, които се провеждат в град Плевен, където печели сребърен медал. Спешъл Олимпикс се стреми да създаде един по-добър общ свят, в който хората да приемат различията помежду си спокойно и отворено, без страх и предубеждения. Движението организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.