НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:27


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Заместник-министър Таня Михайлова взе участие в граждански диалог по темата за образованието в града

Кюстендил: Заместник-министър Таня Михайлова взе участие в граждански диалог по темата за образованието в града

19 Март 2019 | 19:51 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова взе участие в граждански диалог по темата за образованието в Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Тя присъства на граждански диалог в рамките на инициативата „Европа в нашия дом” в Парк-хотел „Кюстендил”. В дискусията участваха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, народните представители от Комисията по образованието и науката Ася Пеева и Борислав Борисов. В диалога по тема образование се включиха още областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил Виктор Янев, народните представители Кирил Калфин и Радослава Чеканска, общинският председател на структурата в Кюстендил Михаела Крумова. В препълнената зала присъстваха директори на учебни заведения и на детски градини, представители на Регионално управление на образованието в Кюстендил, представители на общините в региона, центрове за подкрепа и други. В рамките на събитието бяха дискутирани регионални и национални политики в сферата на образованието. Акцент беше поставен и върху европейската солидарност, благодарение на която се реализират значими инфраструктурни проекти в различните населени места.
„Заедно имаме една цел и тази цел е качественото образование. Не е необходимо да се убеждаваме, че качествената промяна се случва единствено и само чрез образование. Образованието е това, което от една страна може да осигури конкуренти кадри – хора, които знаят, могат и умеят. Качествените кадри са тези, които ще ни дадат възможност да осигурим една благоприятна среда за развитие на една икономика, чрез която да развиваме една икономика на високите доходи. Нашето образование е гаранция за икономически растеж и за по-високи доходи”, каза Таня Михайлова. Тя открои поставените краткосрочни и дългосрочни цели, но беше посочено, че в образователната система има два много важни центъра – ученик и учител, а всичко това може да се случва в една добра среда. Сред целите са високо образовани ученици, мотивирани учители, развитие на компетентностите и други. Професионалното образование и обучението също е приоритетна тема. Беше посочено, че осигуряват условия за подкрепа на преподавателите. Сред поставените въпроси от страна на участниците в диалога бяха неуважението и агресията от страна на родители на ученици към учителите, както и бъдещето на защитените училища и детски градини.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ: Граждански диалог на тема образование ще се проведе в Кюстендил

ГЕРБ: Граждански диалог на тема образование ще се проведе в Кюстендил

19 Март 2019 | 07:36 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Областният център Кюстендил ще бъде домакин на събитие, част от серията граждански диалози под надслов „Европа в нашия дом“. Форумът ще се проведе от 17.30 часа в Конферентната зала на Парк-хотел „Кюстендил“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. В рамките на събитието ще бъдат дискутирани регионални и национални политики в сферата на образованието. Акцент ще бъде поставен и върху европейската солидарност, благодарение на която се реализират значими инфраструктурни проекти в различните населени места. В гражданския диалог участие ще вземат зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и народните представители от Комисията по образованието и науката Ася Пеева и Борислав Борисов. В диалога по тема образование ще се включат още областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил Виктор Янев, народните представители Кирил Калфин и Радослава Чеканска, общинският председател на структурата в Кюстендил Михаела Крумова и др.
Дискусията е отворена за всички граждани и институции.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
ЕП гласува номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. 16 юли 2019 г.
ЕП гласува номинацията на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. 16 юли 2019...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.