НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

АПИ: Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6 при входа на Карлово

АПИ: Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6 при входа на Карлово

20 Март 2019 | 14:27 | Агенция "Фокус"
Карлово. Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6, при входа на град Карлово. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Инвестицията е за близо 781 хил. лв. и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Днес бе направена първата копка на обекта.
Новото кръстовище е в началото на Карлово, в посока Сопот, и ще замени досегашното триклонно кръстовище с обходния път на града. Предвижда се и изграждането на подходи към локални платна. Целта е извеждане на транзитното движение от центъра на Карлово, повишаване безопасността на движение и намаляване до минимум на предпоставките за пътни инциденти. Новото кръстовище ще бъде и с енергоефективно LED осветление.
Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от „ПСТ Груп“ ЕАД. Стойността на договора е 780 626,98 лв. без ДДС. Строителният надзор ще осъществява „План инвест Пловдив” ЕООД, а техният договор е за 8 820 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни. Първият етап от изпълнението на проекта включва изграждане на южната част на кръговото кръстовище. При извършването на строителните работи ще бъде въведена временна организация с двупосочно движение, а скоростта ще е ограничена до 40 км/ч. Очаква се строителните работи да приключат преди началото на активния туристически сезон, тъй като Подбалканският път I-6 е алтернативен маршрут на АМ „Тракия“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Карлово: Въвежда се временна организация на движението на път І-6 София – Бургас

Карлово: Въвежда се временна организация на движението на път І-6 София – Бургас

20 Март 2019 | 08:09 | Агенция "Фокус"
Карлово. Във връзка със стартиране изграждането на обект „Кръгово кръстовище при км 254+257 на път І-6 София – Бургас и подходи към два броя локални платна“ (на изхода на Карлово за София) и започващия първи етап на изпълнение на проекта, от днес се въвежда временна организация на движението на пътни превозни средства през град Карлово. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
Одобреният проект за временна организация на движението, изготвен от Агенция „Пътна инфраструктура“ и съгласуван от „Пътна полиция“ - Пловдив, предвижда следния обходен маршрут: от кръстовището на ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Дъбенско шосе“, по ул. „Дъбенско шосе“ до кръстовището на Околовръстен път с пътя за село Дъбене и обратно. Като алтернативен маршрут може да се използва и ул.
„Ген. Заимов“, която осигурява удобна връзка между улиците „Ген. Карцов“ и „Теофан Райнов“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Държавният глава на Франция Еманюел Макрон бе посрещнат на летището в Белград от сръбския си колега Александър Вучич. 15 юли 2019 г.
Държавният глава на Франция Еманюел Макрон бе посрещнат на летището в Белград от...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.