НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:24


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Марио Богданов от фирмата, спечелила на търг обслужването на градския транспорт в Благоевград: Автобусите, които ще обслужват градския транспорт от 1 април, са втора употреба, но са модерни

Марио Богданов от фирмата, спечелила на търг обслужването на градския транспорт в Благоевград: Автобусите, които ще обслужват градския транспорт от 1 април, са втора употреба, но са модерни

31 Март 2019 | 14:38 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Нови спирки се въвеждат в линиите на градския транспорт в Благоевград от 1 април. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Марио Богданов, собственик на фирмата-превозвач, която спечели на търг обслужването на градския транспорт в областния център. „Автобусите, които ще обслужват линиите на градския транспорт от 1 април, не са нови, втора употреба са, но са модерни и нямат нищо общо с досегашните автобуси от градския транспорт. Като брой са около 30, като те отговарят на всички норми, които бяха заложени в поръчката в Общината – отговарят на стандарт Евро 5, климатизирани са, зимата имат т. нар. печки за отопление и т. н. Линиите са си старите от преди години, просто има създадени нови спирки по желание на гражданите и по този начин могат да бъдат обслужвани по-добре големите квартали и да има връзка между кварталите „Еленово“ и „Струмско“, както и между града и парк „Бачиново“, а и между новия квартал „Освобождение“ и града. Според мен направата на тези спирки е крайно необходима, защото градът се развива и има съвсем нови обществени точки, до които хората трябва да могат да достигат“, коментира той.
Богданов уточни, че по Линия № 1, село Рилци – Базата – село Айдарово, се променя маршрутът в частта от входа на града, по ул. „Ив. Михайлов”, кръгово движение под поликлиниката, кръгово движение при III ОУ, като автобусите ще се връщат по бул. „Св. Кирил и Методий” до старото трасе по бул. „Св. Димитър Солунски”. В тази връзка ще бъдат разкрити нови спирки при Благоевградска професионална гимназия, Спортен интернат, Радио-телевизионния център, III Основно училище „Димитър Талев“, ул. „Илинден”, в близост до цветарските магазини. По линия № 2 се запазва изцяло стария маршрут на движение, като се премахва началното тръгване от село Еленово. Линията има пресечни точки с всички останали. По линия № 5 се променя маршрута в частта след кръговото движение на бул. „Джеймс Баучер” по ул. „Иван Михайлов”, по ул. „Марица” кв. „Грамада“ в посока Промишлена зона. След изхода от кв. „Грамада“, маршрута продължава по бул. „Св. Димитър Солунски”- ул. „Славянска” – поликлиниката и през кръговото движение под поликлиниката и се връща на стария маршрут. По тази линия ще бъдат разкрити нови автобусни спирки при Търговията, бившата цигарена фабрика, ЗИУ – Грамада 2 – „Мототехника“ – ЮЗУ – I Студентско общежитие до поликлиниката. По линия № 7 ще бъдат разкрити седем нови курса от село „Еленово“. Разкритите нови спирки са: село Еленово – село Еленово1 – кв. „Еленово“ 1 – кв.“Еленово“ 2 – кв. „Еленово“ 3. Нови седем курса от кв. „Орлова чука“ ще бъдат разкрити и по линия 10. По този начин се дава възможност на жителите от кв. Еленово за бърз и лесен достъп до кв. Струмско и обратно на жителите на кв. Струмско до кв. Еленово.
Марио Богданов отбеляза, че автобусите вече ще преминават и по улиците „Дойран“ и „Шар планина“ в квартал „Освобождение“. „Отправям апел към гражданите в района на тези улици да паркират автомобилите си само от едната страна, защото иначе няма как да премине от там един голям автобус. Всеки трябва да разбере, че това е съществен проблем и трябва да се паркира по установени правила само от едната страна“, заяви той. Марио Богданов подчерта, че всички автобусни линии ще имат пресечна точка при III ОУ, което ще осигури възможност на гражданите да се прехвърлят от една към друга линия безпроблемно.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Новият лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания Борис Джонсън. 23 юли 2019 г.
Новият лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания Борис Джонсън...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.