НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:05


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Жоро Джевизов, който бе убит от д-р Иван Димитров при опит да краде от дома му, е бил под въздействие на наркотици

Пловдив: Жоро Джевизов, който бе убит от д-р Иван Димитров при опит да краде от дома му, е бил под въздействие на наркотици

19 Март 2019 | 11:07 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Жоро Джевизов, който бе убит от д-р Иван Димитров при опит да краде от дома му, е бил под въздействие на наркотици по време на инцидента. Тава съобщи извън съдебната зала прокурорът по делото Георги Пенев, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. Според прокурора съществуват данни, че Златка Атанасова - жената, с която той е живеел на съпружески начала, е намерила у него наркотици, с които той се е бил „надрусал”, преди да отиде да краде у доктора.
Съдебният състав днес настоя на делото да присъства и Атанасова и го отложи, тъй като тя не е била законно призована. Според прокурор Пенев, няма пречка делото да продължи, дори и тя да не се яви при следващото заседание, насрочено за 13 май.
Родителите на Жоро Джевизов казват, че не знаят къде е тя, но неофициално се говори, че е в чужбина. Децата се гледат от бабата и дядото. Според адвоката на убития показанията на Златка Атанасова не са важни по делото, но тя има право да присъства на заседанията и да предявява искове.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Лекари от УМБАЛ - Пловдив направиха подписка в подкрепа на д-р Иван Димитров, обвинен за убийство на мъжа, влязъл в дома му да краде

Пловдив: Лекари от УМБАЛ - Пловдив направиха подписка в подкрепа на д-р Иван Димитров, обвинен за убийство на мъжа, влязъл в дома му да краде

19 Март 2019 | 08:46 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Лекари от УМБАЛ - Пловдив направиха подписка в подкрепа на своя колега д-р Иван Димитров от отделението за Образна диагностика, обвинен за убийство на мъжа, влязъл в дома му да краде. Това съобщиха от пресцентъра на болницата. Подписката ще бъде представена на магистратите от Окръжния съд, където днес започва делото срещу лекаря. Рентгенологът е обвинен за причиняване смъртта на рецидивиста Георги Джевизов с прякор Плъха, опитал да обере дома му на 2 март 2018 г.
„Д-р Димитров работи в УМБАЛ - Пловдив от 2007 г. Сред колегите си е познат като коректен и всеотдаен професионалист, проявяващ загриженост и внимание към пациентите. До този момент ръководството на болницата е получавало единствено благодарности във връзка с неговата работа”, се казва в подписката. В нея е отбелязано, че след инцидента д-р Димитров продължава да изпълнява съвестно служебните си задължения като рентгенолог. Многократно е споменавал пред колеги, че съжалява за случилото се.
На първото съдебно заседание днес ще присъства и част от ръководния екип на лечебното заведение.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Окръжна прокуратура предаде на съд д-р Иван Димитров за убийството на циганина, влязъл в дома му да краде

Пловдив: Окръжна прокуратура предаде на съд д-р Иван Димитров за убийството на циганина, влязъл в дома му да краде

4 Февруари 2019 | 13:55 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжна прокуратура предаде на съд д-р Иван Димитров за убийството на циганина, влязъл в дома му да краде на 2 март 2018 г. в град Пловдив. Димитров умишлено е умъртвил лице с инициали Ж.Д., като убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.
Димитров. е предаден на съд и за това, че на 2 март 2018 г. в гр. Пловдив е държал огнестрелно оръжие – пистолет, марка „Валтер“ и боеприпаси за огнестрелни оръжия – 16 броя патрони, 9х18 мм и 1 брой патрон с надпис „1947 GEL 9M38“, без да има за това надлежно разрешение.
На 1 март 2018 г. пострадалият Ж.Д. решил да извърши кражба в гр. Пловдив. Обвиняемият Димитров. живеел в кооперация в гр. Пловдив, зад която имало двор и в него шест гаражни клетки. Той ползвал първата за работилница. На същата дата обвиняемият бил сам в дома си, понеже правел ремонт.
На 2 март 2018 г. около 1.30 часа през нощта обвиняемият И.Д. минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата в работилницата свети. Помислил, че е забравил да я изключи и решил на сутринта да отиде да я загаси. След известно време забелязал, че лампата не свети и вратата на гаража-работилница била леко открехната. Решил да провери какво се случва, помислил, че е извършена кражба. Като излизал от жилището си, обвиняемият взел пистолет „Валтер“, модел „PH-9x19“, за който не притежавал разрешително. Оръжието било заредено с патрони, за чието притежание нямал разрешение Насочил се към гаража, за да провери дали е извършена кражба. Там се намирал Ж.Д., който бил приготвил различни предмети за изнасяне в найлонови торби. В хода на досъдебното производство са били събрани доказателства, че преди да произведе изстрел с незаконно притежавания пистолет „Валтер“, обвиняемият Димитров е бил нападнат от Ж.Д., като нападението се изразявало в хвърляне на нож, с 12-сантиметрово острие, както и на метална рекламна табела. При хвърлянето на ножа на Димитров му е била причинена прободно-порезна рана в десния крак, а от удара с табелата – травматичен оток на дясната ръка. По тези причини е прието, че убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Първоначално обвиняемият Димитров е бил задържан, като на 6 март 2018 г. му е взета мярка за неотклонение „Подписка“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Държавният глава на Франция Еманюел Макрон бе посрещнат на летището в Белград от сръбския си колега Александър Вучич. 15 юли 2019 г.
Държавният глава на Франция Еманюел Макрон бе посрещнат на летището в Белград от...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.