НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Комисар Кевин МакАлинън, САЩ: Радваме на много добро сътрудничество с България в областта на граничната сигурност и борбата с тероризма

Комисар Кевин МакАлинън, САЩ: Радваме на много добро сътрудничество с България в областта на граничната сигурност и борбата с тероризма

19 Март 2019 | 10:51 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Българската делегация, водена от министър Младен Маринов, проведе работна среща със Службата за митническа и гранична охрана на САЩ, съобщиха от пресцентъра на МВР. През годините се радваме на много добро сътрудничество между двете страни в областта на граничната сигурност и борбата с тероризма. "Имаме редовен информационен обмен и страхотно взаимодействие, заяви директорът на Службата за митническа и гранична охрана на САЩ комисар Кевин МакАлинън по време на работна среща с българската делегация. Министър Младен Маринов и домакинът дадоха висока оценка на постигнатия обмен на данни в реално време, на съвместните проекти и обмена на опит. Те изразиха задоволство от изключителното ниво на сътрудничество, основано на широка договорно-правна рамка и изразиха готовност то да продължи да се задълбочава. Българският вътрешен министър подчерта, че подписаните между двете страни споразумения се изпълняват на практика и дават реални резултати. В рамките на разговорите бяха обсъдени предизвикателствата пред граничната сигурност на двете страни, миграционната ситуация, глобалните предизвикателства, произтичащи от международния тероризъм и чуждестранните бойци. Българското звено за обмен на резервациите данни за пътниците е едно от най-доброто в Европа. Високо ценим сътрудничеството ни в тази сфера и работим за това да получавате възможно най-добрата информация, посочиха домакините. Министър Маринов благодари за възможността да посети един от най-натоварените ГКПП на американо-мексиканската граница и от своя страна покани директор МакАлинън и неговия екип да посетят българската граница и да се запознаят на място с мерките, които предприемаме за охраната й.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов e на посещение в САЩ

Министър Младен Маринов e на посещение в САЩ

18 Март 2019 | 08:17 | Агенция "Фокус"
София. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е на посещение в САЩ. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. По време на визитата той ще бъде придружаван от директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов и директора на ГД „Гранична полиция“ Светлан Кичиков. В програмата са предвидени поредица от срещи. Сред тях - с директорите на ФБР и Сикрет Сървис, разговори с представители на Бюрото по международни въпроси в областта на наркотиците и правоприлагането (INL), на Офиса за наблюдение и борба с трафика на хора към Държавния департамент на САЩ, на ДЕА. Във Вашингтон министър Маринов ще се срещне и с представители на българската общност.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Провеждат се предсрочни парламентарни избори в Украйна. 21 юли 2019 г.
Провеждат се предсрочни парламентарни избори в Украйна. 21 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.