НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Георги Георгиев отново е управител за тригодишен период на СБАЛО „Св. Мина“

Д-р Георги Георгиев отново е управител за тригодишен период на СБАЛО „Св. Мина“

18 Март 2019 | 13:14 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Д-р Георги Георгиев отново е управител за тригодишен период на СБАЛО „Св. Мина“ в Благоевград. Това стана ясно по време на извънредно заседание на Общински съвет – Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Извънредната сесия продължи около час, през който се проведоха дебати. На предишното извънредно заседание бе определен за временен управител д-р Румен Кондев, но в последствие той е отказал заемането на този пост. Д-р Георги Георгиев посочи, че би поел отговорността отново да бъде управител на СБАЛО „Св. Мина“, защото е работил в тази болница и не му е безразлично как ще продължи да се развива лечебното заведение. Той заяви, че е воден от това, че е лекар и живее в Благоевград. „В болницата има пациенти, които трябва да се лекуват и да се борят за живота си“, каза още д-р Георгиев. По думите му 5000 – 6000 пациенти търсят консултация от специалистите на болницата годишно като 1000 от тях са с онкологични заболявания. Според д-р Георги Георгиев екипът на болницата има много отговорности, но най-голяма е отговорността към пациентите. Той посочи, че освен като лекар, но и като човек е наясно какво значи някой да се сблъска със заболяване. „Всички сме наясно каква е борбата на пациента и на близките му“, отбеляза д-р Георгиев. Той коментира, че ролята на лекаря е да се постигне желания успех по време на лечението на пациентите. „Наясно съм с всичките ми отговорности и всичко, което искам да го направя, ще го направя в името на пациентите и болницата“, заяви д-р Георги Георгиев
Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Общински съвет ще проведе извънредно заседание заради оставката на временния управител на СБАЛО „Св. Мина“

Благоевград: Общински съвет ще проведе извънредно заседание заради оставката на временния управител на СБАЛО „Св. Мина“

18 Март 2019 | 09:28 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Председателят на Общински съвет (ОбС)– Благоевград Радослав Тасков свиква спешно заседание. Това съобщиха от пресцентъра на ОбС – Благоевград. Извънредната сесия се налага заради ситуацията около управлението на СБАЛО „Св. Мина“. Изненадващо, в края на деня вчера, избраният само преди 3 дни за временен управител на благоевградската онкоболница д-р Румен Кондев заяви, че се отказва от поста. С промяната в позицията си д-р Кондев изправи общинското ръководство пред сериозен проблем – изключително важното за хиляди раково болни хора звено да остане без управител и на практика да преустанови работа. За да не се стига до затваряне на болницата, председателят на Общински съвет Благоевград свика днес спешен Председателски съвет, по време на който бе взето решение за провеждане на извънредно заседание на местния парламент в понеделник. По време на сесията общинските съветници ще гласуват отмяна на решение от 12 март, с което избраха Кондев за управител на СБАЛО – Благоевград. Освен това, в понеделник съветниците ще гласуват и дали да бъде отменено решение № 20 от заседанието им на 22.02.2019 г., с което бе решено, че ще бъде обявен конкурс за длъжността Управител на онкоболницата. Благоевградските съветници трябва да решат и дали да упълномощят кмета на общината да сключи договор за управление на здравното заведение.
До избор на временно управляващ на СБАЛО „Св. Мина“ се стигна след като досегашният управител д-р Георгиев подаде молба за напускане преди малко повече от месец. В заявлението си той изтъкна лични причини.
Извънредното заседание на Общински съвет Благоевград ще се проведе от 10.00 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.