НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:55


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Кметът Иван Тотев и депутатът Спас Гърневски присъстваха на старта на пролетното миене на улиците в града

Пловдив: Кметът Иван Тотев и депутатът Спас Гърневски присъстваха на старта на пролетното миене на улиците в града

18 Март 2019 | 15:32 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Кметът Иван Тотев и депутатът Спас Гърневски присъстваха на старта на пролетното миене на улиците в града. „Пловдивчани могат да се гордеят, че градът се поддържа и чисти с най-новата техника по най-добрия начин“. Това заяви кметът на Пловдив и областен координатор на ГЕРБ Иван Тотев, който заедно с народния представител Спас Гърневски, районните кметове от ГЕРБ и ръководители на партийни структури в града присъства на официалния старт на тазгодишното миене на улиците в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
От този сезон в почистването се включват 29 фабрично нови машини с екологичен стандарт „Евро 6“, произведени през 2019 г., които фирмата подизпълнител закупи, за да отговори на нарасналите изисквания на Община Пловдив. С най-модерна техника работи и общинското предприятие „Чистота“, което след решение на Общинския съвет предстои да обяви процедура за доставката на 6 нови автомобила за целогодишно машинно метене, миене и зимно поддържане на вътрешнокварталните улици.
От началото на първия мандат на кмета Иван Тотев улиците първа категория се мият всеки работен ден, три пъти седмично – второкласните улици, и поне по веднъж – третокласните, които никога преди това не са били мити. Цяла зима не е спирало машинното метене, а пясък за зимното поддържане не се употребява от 2012 г., използва се само сол и калциев хлорид, посочи директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.
Според кмета Иван Тотев това са реални дейности за подобряване на поддържането на Пловдив и качеството на въздуха – наполовина спрямо 2011 г. са намалели както броят на дните с превишение на запрашеността, така и концентрацията на фини прахови частици. По думите му, благодарение усилията на общината да оптимизира почистването, модернизира пътната инфраструктурата и разширява озеленяването, през пролетта и лятото практически няма дни с наднормено замърсяване.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.