НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:34


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Георги Георгиев, СБАЛО „Св. Мина“– Благоевград: Проблеми в болницата съществуват, но е необходима сила и подкрепа за разрешаването им

Д-р Георги Георгиев, СБАЛО „Св. Мина“– Благоевград: Проблеми в болницата съществуват, но е необходима сила и подкрепа за разрешаването им

18 Март 2019 | 16:14 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Проблеми в СБАЛО „Св. Мина“ – Благоевград съществуват, но е необходима сила и подкрепа за разрешаването им. Това каза пред Радио „Фокус“ – Пирин д-р Георги Георгиев, който днес определен за управител на болницата за нов тригодишен мандат. Той посочи, че се връща като управител в болницата след като всички общински съветници са гласували за кандидатурата му. „Имам уверението и силата да бъда управител като е важно е да спрем с това, което се случваше до момента“, посочи д-р Георги Георгиев. Той коментира, че всяко едно негово предложение ще иска да бъде разглеждано и обсъждано в една спокойна делова ситуация. „Проблемите се получават, когато се наруши диалога и от там дойдоха се получават проблемите, затова е важен диалога и обсъждането на нещата“, добави д-р Георги Георгиев. Той заяви, че при чуването на повече мнения може да се стигне до истината и за добрите решения за болницата. „Трябва да се коментират новите неща, които могат да се въведат в болницата. Необходимо е да се обсъжда въпросът свързан с лечението и сигурността на лечение на пациентите – те трябва да са сигурни, че ще получат една добра и своевременна помощ“, каза още д-р Георги Георгиев.
Той отбеляза също, че оптимизация означава оглеждане на всички структури. „Важно е да се коментира как той самия ще оптимизира дейността в отделението си, как ще се случи така, че да има една по-засилена отговорност към процеса на работа“, заяви д-р Георги Георгиев. Управителят коментира, че в някои звена може да се стигне до освобождаване на пенсионери и хора, които по един или друг начин са дали всичко необходимо за болницата. „Това ще бъде въпрос на един друг поглед и няма да бъде въпрос само и единствено на мои решения“, посочи д-р Георгиев. Той заяви, че иска като управител на болницата да разчита на екипа си. „Колегите също ще разберат всичко, това което до момента съм се опитвал“, допълни д-р Георги Георгиев. Той заяви, че е уникалното е, че на днешното извънредно заседание на ОбС – Благоевград беше целият Медицински съвет. „Тази ситуация успя да обедини водещи лекари в града и в болницата“, коментира д-р Георги Георгиев.
„Ще направя постепенно много неща за болницата“, каза той и посочи, че ще обсъжда промените, които въвежда, с всеки един началник на отделение в болницата. „Целта е да се оптимизира всеки един аспект на дейността на отделенията“, допълни д-р Георги Георгиев. Той допълни, че ефекта, който се очаква е да може да се стабилизират плащанията към дистрибуторите. „Също така да изпълняваме нормално своята работа и да лекуваме пациентите“, добави д-р Георгиев. Управителят заяви, че по време на тази сесия е видял целия Медицински съвет на болницата. „Получи се интересно заседание между Общински и Медицински съвет“, каза още д-р Георги Георгиев. Той посочи, че най-вероятно ще има трудни решения. „Аз ще застана зад гърба на всеки един началник отделение. Ще застана зад гърба на всеки един лекар и работещ в болницата в труден момент, за да може да свърши своята работа, но в същото време ще бъда безкомпромисен срещу всяко едно своеволие и неинформираност на управителя за едно или друго действие“, коментира д-р Георги Георгиев. По думите му той поема ангажимента да бъде управител с ясното съзнание и стремежа. „Ще се опитам да удовлетворя много желания на хората, които работят в болницата с цел да върви работата“, добави д-р Георги Георгиев

Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Общински съвет ще проведе извънредно заседание заради оставката на временния управител на СБАЛО „Св. Мина“

Благоевград: Общински съвет ще проведе извънредно заседание заради оставката на временния управител на СБАЛО „Св. Мина“

18 Март 2019 | 09:28 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Председателят на Общински съвет (ОбС)– Благоевград Радослав Тасков свиква спешно заседание. Това съобщиха от пресцентъра на ОбС – Благоевград. Извънредната сесия се налага заради ситуацията около управлението на СБАЛО „Св. Мина“. Изненадващо, в края на деня вчера, избраният само преди 3 дни за временен управител на благоевградската онкоболница д-р Румен Кондев заяви, че се отказва от поста. С промяната в позицията си д-р Кондев изправи общинското ръководство пред сериозен проблем – изключително важното за хиляди раково болни хора звено да остане без управител и на практика да преустанови работа. За да не се стига до затваряне на болницата, председателят на Общински съвет Благоевград свика днес спешен Председателски съвет, по време на който бе взето решение за провеждане на извънредно заседание на местния парламент в понеделник. По време на сесията общинските съветници ще гласуват отмяна на решение от 12 март, с което избраха Кондев за управител на СБАЛО – Благоевград. Освен това, в понеделник съветниците ще гласуват и дали да бъде отменено решение № 20 от заседанието им на 22.02.2019 г., с което бе решено, че ще бъде обявен конкурс за длъжността Управител на онкоболницата. Благоевградските съветници трябва да решат и дали да упълномощят кмета на общината да сключи договор за управление на здравното заведение.
До избор на временно управляващ на СБАЛО „Св. Мина“ се стигна след като досегашният управител д-р Георгиев подаде молба за напускане преди малко повече от месец. В заявлението си той изтъкна лични причини.
Извънредното заседание на Общински съвет Благоевград ще се проведе от 10.00 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.
Инспекция на германския Бундесвер. 20 юли 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.