НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:36


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Плевен: Омбудсманът Мая Манолова изнесе открит урок пред ученици на тема "Дейността и функциите на омбудсмана"

Плевен: Омбудсманът Мая Манолова изнесе открит урок пред ученици на тема "Дейността и функциите на омбудсмана"

15 Март 2019 | 16:46 | Агенция "Фокус"
Плевен. Мая Манолова изнесе открит урок с ученици на тема ,,Дейността и функциите на омбудсмана", предаде кореспондент на Радио "Фокус". Събитието се проведе по покана на екипа на Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване. Омбудсманът изнесе урока пред ученици от специалност "Съдебна администрация" по професия "Съдебен служител". Участниците се запознаха с клип по темата за правата на децата и защитата им от институцията омбудсман. Екип от ученици от гимназията представи друг клип, озаглавен "Кой е омбудсманът". Според Мая Манолова клипът е „уловил същността на институцията“. Тя изрази желанието си да го използва и при други свои срещи. "Всяка позиция има огромни възможности, стига да вложите сърце", заяви Манолова пред учениците. Тя благодари за възможността да бъде сред амбициозни млади хора. В разговора бяха обсъдени теми като пушенето на наргилета, възможностите за спортуване в града и др.
Виолета КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Омбудсманът Мая Манолова ще посети Плевен и тетевенското село Гложене

Омбудсманът Мая Манолова ще посети Плевен и тетевенското село Гложене

15 Март 2019 | 07:15 | Агенция "Фокус"
Плевен. Омбудсманът Мая Манолова ще посети гр. Плевен и с. Гложене, Община Тетевен, след като бе сезирана с жалби на граждани по конкретни казуси. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.
В 12.15 ч. Манолова ще посети г-жа Снежи Кежева, която е на инвалидна количка и живее сама, без асистентска подкрепа след внезапната смърт на съпруга й. По идея на г-жа Кежева през 2016 г. Мая Манолова стартира националната кампания „Великден за всеки“, след като жената я сигнализира във "Фейсбук", че няма да получи великденска надбавка, тъй като пенсията ѝ надхвърля с 1.00 лев минимума от 300 лева – необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта. Сега отново чрез "Фейсбук" г-жа Кежева потърси съдействие за назначаване на жизнено необходимия ѝ асистент, защото не може сама да се справя с ежедневните си нужди. По-късно омбудсманът ще се срещне с кмета по европроекти и хуманитарни дейности Стефан Милев във връзка с казуса на плевенчанката.
От 14.00 ч. общественият защитник ще изнесе открит урок на тема „Дейността и функциите на омбудсмана“ в Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, адрес - ул. „Сан Стефано“ № 30.
В 17.00 часа омбудсманът ще посети с. Гложене, Община Тетевен, по сигнал от Сдружение за възраждане и европейско развитие на с. Гложене.
Жителите настояват за предприемане на мерки срещу некачественото изпълнение на изграденото пречиствателно съоръжение за отпадни води и канализационната и водопроводна мрежи.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Марсоходът Кюриосити, който откри високо съдържание на газ метан в атмосферата на Марс. 24 юни 2019 г.
Марсоходът Кюриосити, който откри високо съдържание на газ метан в атмосферата н...

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.