НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Маргарита Недкова, Ансамбъл „Гоце Делчев“: Най-голямата ни нужда в момента е да попълним танцовия ни състав, тъй като младите хора не искат да се занимават с танцово изкуство

Маргарита Недкова, Ансамбъл „Гоце Делчев“: Най-голямата ни нужда в момента е да попълним танцовия ни състав, тъй като младите хора не искат да се занимават с танцово изкуство

15 Март 2019 | 15:38 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Най-голямата нужда на Ансамбъл „Гоце Делчев“ е да се попълни танцовият състав, тъй като младите хора не искат да се занимават с танцово изкуство. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Маргарита Недкова, ръководител на ансамбъла. „Има толкова много работа, но няма кой да я работи. Затова казвам, че в България безработни няма, стига човек да иска да работи. При нас също имаме работа – организираме и концерти, но за съжаление се сблъскваме с един проблем с младите хора, тъй като не им се занимава с такова нещо, защото в семейството не се възпитава това. В стремежа си да печелят пари за насъщния се загубват едни невероятни ценности, които ни съхраниха като народ 1 300 години“, коментира тя.
Недкова припомни, че от ансамбъла са направили много голям празник в Дом за стари хора „Надежда“ в София заедно с Гуна Иванова. По думите й предстои традиционният концерт Ансамбъл „Гоце Делчев“ на 4 май, както и концерт, посветен на 75-годишнината на ансамбъла. „Възстановяваме един стар репертоар, който е оцелял през годините. Имам една мечта – да направим юбилеен концерт „Сите българи заедно“, тъй като се навършват 20 години. Дано да успеем да осъществим тази моя идея“, каза още Маргарита Недкова.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Маргарита Недкова, Ансамбъл „Гоце Делчев“: Любка Рондова става солистка на ансамбъла още през 1962 - 1963 година

Маргарита Недкова, Ансамбъл „Гоце Делчев“: Любка Рондова става солистка на ансамбъла още през 1962 - 1963 година

15 Март 2019 | 09:20 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Любка Рондова става солистка на ансамбъла още през 1962 - 1963 година. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин Маргарита Недкова, ръководител на Ансамбъл „Гоце Делчев“. По думите ѝ тя е родена в село Шестево, Северна Гърция или старите краища на България, който сега наричат Егейска Македония. „През 1948 година има Гражданска война, когато за да спасят децата от тези краища, тъй като са подложени на терор и на избиване, те ги взимат във влакове и ги разпръскват из цяла Европа. По тази причина цялото семейство на Любка Рондова е пръснато навсякъде – кой в Полша, кой в Чехия, брат ѝ е в Азербайджан, някои са в България, но в началото на 60-те години успяват по някакъв начин да съберат семейството в България. Те имат право да избират къде да живеят и така решават това да бъде България. Тя пее от малка и доколкото знам веднъж я чува една жена, която я пита „Защо не отидеш да пееш в Македонския дом, където има един ансамбъл?“, и след това всъщност Димитър Динев започва да работи с нея“, заяви Маргарита Недкова. Според нея Любовка Рондова е имала много добър творчески път – направила е много записи и много филми са се създали за нея.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Марсоходът Кюриосити, който откри високо съдържание на газ метан в атмосферата на Марс. 24 юни 2019 г.
Марсоходът Кюриосити, който откри високо съдържание на газ метан в атмосферата н...

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.