НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:36


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Румен Петков, АБВ: В следващия европарламент ще настояваме за сваляне на санкциите срещу Русия, защото са непродуктивни и срещу развитието на европейската икономика

Румен Петков, АБВ: В следващия европарламент ще настояваме за сваляне на санкциите срещу Русия, защото са непродуктивни и срещу развитието на европейската икономика

18 Февруари 2019 | 14:44 | Агенция "Фокус"
София. В следващия европарламент ще настояваме за сваляне на санкциите срещу Русия, защото са непродуктивни и срещу развитието на европейската икономика. Това каза председателят на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Днес ще подпишем протокол за проведени консултации между АБВ и „Единна Русия“. Протоколът отразява необходимостта от развитие на междупартийните ни отношения на базата на меморандум за разбирателство, който подписахме през 2016 г.“, заяви Петков и посочи, че е изключително важно да се оценява мястото и ролята на отношенията между Европа и Русия.
„Ние от АБВ сме убедени, че европейска сигурност и перспектива не могат да бъдат гарантирани без Русия и въпреки Русия. Затова в следващия европарламент ще настояваме за сваляне на санкциите срещу Русия, защото са непродуктивни и работят срещу развитието на европейската икономика, те блокират ефективни търговски взаимоотношения, които са градени десетилетия наред“, заяви Петков. Той посочи, че с новия протокол задълбочаваме и младежките организации на двете партии.
Протоколът беше подписан от Румен Петков и Андрей Климов – зам.-секретар на Генералния съвет и ръководител на Международния отдел на партия „Единна Русия“.
От своя страна, Климов заяви, че партия „Единна Русия“ има отношения с десетки партии в Европа. „Имаме отношения с всички, които са готови за сътрудничество с нашата страна, и с всички, които искат мир. За нас е важно да имаме позитивни отношения с нашите партньори и да работим за равноправно сътрудничество“, заяви той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Марсоходът Кюриосити, който откри високо съдържание на газ метан в атмосферата на Марс. 24 юни 2019 г.
Марсоходът Кюриосити, който откри високо съдържание на газ метан в атмосферата н...

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.