НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:42


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов участва в регионална Приятелска закуска в Прищина

Председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов участва в регионална Приятелска закуска в Прищина

18 Февруари 2019 | 12:45 | Агенция "Фокус"
София. Председателят на ПГ ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов участва в регионална Приятелска закуска в Прищина с домакин министър-председателя на Косово Рамуш Харадинай. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Събитието цели да засили открития диалог между политици и общественици в духа на добрите междучовешки отношения, приятелството и разбирателството и в името на съвместната работа за добруването, развитието и просперитета на хората и държавите от региона на Западните Балкани.
В рамките на събитието Цветан Цветанов проведе разговори със сенатор Джеймс Инхоф, председател на Комисията по отбрана в Сената на САЩ, с когото се обединиха около оценката за реалната добавена стойност и позитивно влияние върху връзките между държавите в региона на срещи от подобен формат, които акцентират нуждата от съвместни усилия с мисъл за благото на гражданите. Цветанов разговаря и с Робърт Р. Худ, помощник държавен секретар по отбрана, Дан Аделщайн, съветник по национална сигурност и Грег Джианфорт, член на Конгреса на САЩ, като подчерта важността на тези регионални срещи за засилване на междучовешките връзки, както и за генерирането на допълнителен импулс в подкрепа на демокрацията и върховенството на закона в региона.
В изказването си в рамките на срещата заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че с поставения акцент върху европейската перспектива за Западните Балкани от Българското Председателство и ангажираността на САЩ с региона, станахме свидетели на положителен развой по редица въпроси от значимост за регионалната стабилност и мир. Цветанов сподели, че се надява скоро между Косово и Сърбия да бъдат постигнати консенсус и разбирателство, каквито бяха постигнати между Република Северна Македония и Гърция.
Делегацията от САЩ включваше още сенаторите Майкъл Енци, Джон Бузман, Марион Раундс, Трент Кели и Грегори Джанфорт. Участниците в срещата от региона на Западните Балкани бяха заместник министър-председателят и министър на външните работи на Косово Бехчет Паколи, бившият премиер и настоящ министър на диаспората на Албания Пандели Майко, Фатмир Медиу, член на парламента на Албания и бивш министър на отбраната, депутатът Артан Групи и бившият министър на отбраната Зоран Йолевски от Македония, Владмир Маринкович, заместник-председател на парламента на Сърбия, бившият министър на отбраната на Хърватска Анте Котроманович, бившият министър на външните работи на Албания Бесник Мустафай и други.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с премиера на Косово Рамуш Харадинай

Председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с премиера на Косово Рамуш Харадинай

18 Февруари 2019 | 11:30 | Агенция "Фокус"
Прищина. Председателят на ПГ ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с министър-председателя на Косово Рамуш Харадинай. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Харадинай е домакин на регионална Приятелска закуска, която събира политици и общественици от региона и САЩ в духа на открития диалог и взаимност в служба на обществото.
Рамуш Харадинай сподели благодарността си към България и министър-председателя Бойко Борисов за подкрепата за европейското бъдеще на страните от региона по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Министър-председателят на Косово отбеляза, че поставяйки Западните Балкани като акцент сред българските приоритети, страната ни е съумяла да помогне за помиряването и стабилността в региона, като е генерирала истинска добавена стойност за бъдещето на региона и е спомогнала за постигане на целите на Берлинския процес. Харадинай сподели и за срещата само от преди дни с премиера Борисов Борисов в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Марсоходът Кюриосити, който откри високо съдържание на газ метан в атмосферата на Марс. 24 юни 2019 г.
Марсоходът Кюриосити, който откри високо съдържание на газ метан в атмосферата н...

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.