НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:06


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Румяна Петкова, Агенция за социално подпомагане: Община Благоевград има цяла палитра от социални услуги

Румяна Петкова, Агенция за социално подпомагане: Община Благоевград има цяла палитра от социални услуги

11 Февруари 2019 | 13:34 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Община Благоевград има цяла палитра от социални услуги. Това каза директорът на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова по време на официалната церемония „Първа копка“ по проекта „Социална инфраструктура за услуги за деца“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Тя отправи своята благодарност към всички, които присъстваха на събитието. Петкова коментира и важността от подобен тип проекти. „Това са много важни услуги, а проектът е от голямо значение“, заяви Румяна Петкова. Тя допълни, че благодарение на кмета на Благоевград и неговия успешен екип се осъществяват такива проекти. „Продължавайте все така, защото Община Благоевград е един добър партньор и коректив на държавната власт“, добави Румяна Петкова.
Денис НИКИФОРОВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Подписахме договор по програмата за осигуряване на лични асистенти, до този момента са подадени над 140 заявления от нуждаещи в общината

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Подписахме договор по програмата за осигуряване на лични асистенти, до този момента са подадени над 140 заявления от нуждаещи в общината

11 Февруари 2019 | 13:20 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Подписахме договор по програмата за осигуряване на лични асистенти. Това обяви кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов по време на официалната церемония „Първа копка“ по проекта „Социална инфраструктура за услуги за деца“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите му са били получени 140 заявления за ползване на услугата, като са подадени още 20. „Ще изпълним всичките заявления, а ако няма средства от централния бюджет, ще дофинансираме, за да може всички, които имат нужда, да получат тази услуга“, посочи д-р Атанас Камбитов. Той отбеляза, че това ще се случи, защото става въпрос за хора в нужда. „След като става дума за нуждаещите се хора и услуги, мога да кажа, че това не са просто услуги“, допълни д-р Атанас Камбитов. Кметът на Благоевград заяви, че тези хора са най-чувствителната част от обществото, което е касае и социалната отговорност на Общината. „Мога да кажа, че до момента се справяме много добре и ще продължим в същата посока“, добави д-р Атанас Камбитов.
Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Общината предоставя 21 услуги, предстои разкриването на още 5

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Общината предоставя 21 услуги, предстои разкриването на още 5

11 Февруари 2019 | 13:04 | Агенция "Фокус"
Благоевград.. Общината предоставя 21 услуги, предстои разкриването на още 5. Това каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, по време на официалната церемония „Първа копка“ по проект „Социална инфраструктура за услуги за деца“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Камбитов допълни, че проектът се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. „За нас вече е ежедневие – едната седмица да режем ленти на готови обекти, а другата да осъществяваме първа копка на нов обект“, посочи д-р Атанас Камбитов. Той допълни, че изграждането на обекта започва днес. „Срокът за СМР е през месец март, а за завършване на цялостния обект е октомври“, каза още д-р Атанас Камбитов. По думите му благодарение на обекта ще се реализират още три нови социални услуги. „На изпълнителите пожелавам да се справят в срок, за да може да отрежем лентата за завършване на обекта като желая успех на всички“, добави кметът на Благоевград. Той заяви, че всичките тези проекти са подготвени единствено и само от Община Благоевград с нейния административен капацитет. „Само тази година управляваме над 170 млн. лв., което показва добре свършена работа, защото зад тези проекти стои труда на всички, които работят в администрацията. Кметът сам не би могъл да прави всичко без помощта на своите служители, затова трябва да уважаваме техния труд“, каза още д-р Атанас Камбитов. Кметът на Благоевград изрази своята благодарност към Румяна Петкова за добрата работа на Общината и агенцията. На събитието присъстваха още директорът на Агенция „Социално подпомагане“ Румяна Петкова, Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков и други.
Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

 Мила Соколова, Община Благоевград: Три са целевите групи на проекта „Социална инфраструктура за услуги за деца“

Мила Соколова, Община Благоевград: Три са целевите групи на проекта „Социална инфраструктура за услуги за деца“

11 Февруари 2019 | 12:09 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Три са целевите групи на проекта „Социална инфраструктура за услуги за деца“. Това каза по време на пресконференция ръководителят на проекта Мила Соколова, гл. експерт в отдел „Устойчиво развитие и европейски проекти“ в Община Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите й целите на проекта като цяло са насочени към подкрепа на деца с увреждания, деца в риск и техните семейства и семейства на деца с увреждания.
„Проектът предвижда изграждане на Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, както и Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства и Център за обществена подкрепа“, посочи Мила Соколова. Тя заяви, че ще бъде осигурено необходимото специализирано обзавеждане и оборудване. „Три броя са подкрепените обекти на социалната инфраструктура в процеса на деинституционализация, като капацитетът на подпомогнатата инфраструктура, предназначена за грижи за деца, е с целевата стойност от 280 места“, каза още Соколова. Ръководителят на проекта допълни, че Дневният център за подкрепа на деца с увреждания ще бъде с 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги.
„Дневният център за подкрепа на деца с тежки увреждания и техните семейства ще бъде също от капацитет 30 места и 60 места за консултативни услуги“, добави Мила Соколова. Тя коментира, че Центърът за обществена подкрепа ще има капацитет 100 места. Мила Соколова заяви, че е напълно осигурена ефективната материално-техническата база за три нови социални услуги в общността в Община Благоевград.
Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

 Мила Соколова, Община Благоевград: Стойността на проекта „Социална инфраструктура за услуги за деца“ е 1 176 500.00 лева

Мила Соколова, Община Благоевград: Стойността на проекта „Социална инфраструктура за услуги за деца“ е 1 176 500.00 лева

11 Февруари 2019 | 11:45 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Стойността на проекта „Социална инфраструктура за услуги за деца“ е 1 176 500.00 лева. Това каза по време на пресконференция ръководителят на проекта Мила Соколова, гл. експерт в отдел „Устойчиво развитие и европейски проекти“ в Община Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите й финансирането от Европейския съюз е в размер на 1 000 025.00 лева, а националното финансиране - 176 474.99 лева. Тя посочи, че срокът за изпълнение на проекта е 20 месеца, като той е стартирал на 30 януари 2018 година и е необходимо да приключи до 30 септември тази година. „Целите на проекта са свързани с осигуряване на подходяща и ефективна социална инфраструктура за развитие на три нови услуги в общността в Община Благоевград, които ще заменят институционалния модел за грижа за деца“, допълни Мила Соколова.
Тя коментира, че ще бъде осигурено социално включване и равен достъп до услуги на децата и младежите в риск. „Ще се осигури и инфраструктура за услуги в общността за деца и младежи, съобразно предвидените социални услуги за община Благоевград в Картата на услугите за подкрепа в общността и в семейната среда“, каза още Мила Соколова.
На пресконференцията присъстваха също зам.-кметовете на Благоевград инж. Емилия Тунева и Зорница Кралева, членове на екипа на проекта, представители на социалните институции, на Общината и граждани. Предстои да се проведе и официалната церемония „Първа копка“ по проекта.
Денис НИКИФОРОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.