НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Vatican News: Папата дари 500 хиляди долара за мигрантите в Мексико

Vatican News: Папата дари 500 хиляди долара за мигрантите в Мексико

28 Април 2019 | 09:58 | Агенция "Фокус"
Ватикана. Папата дари 500 хиляди долара от даренията, които вярващите предоставят директно на Светия престол за мигрантите в Мексико, пише ватиканското англоезично издание Vatican News.
Според изявление на дарителския фонд на Светия престол: „През последните месеци хиляди мигранти са пристигнали в Мексико, след като са пътували повече от 4000 километра пеша и с импровизирани превозни средства от Хондурас, Ел Салвадор и Гватемала. Мъжете и жените, често с малки деца, бягат от бедността и насилието, надявайки се на по-добро бъдеще в Съединените щати. Въпреки това американската граница остава затворена за тях. "
Помощта е предназначена да подпомогне повече от 75 000 души, които са пристигнали в Мексико през 2018 г. в шест кервана за имигранти. "Всички тези хора са били блокирани, неспособни да влязат в Съединените щати, без дом или поминък", се казва в изявлението. „Католическата църква е домакин на хиляди от тях в хотели в рамките на епархиите или религиозните конгрегации, осигуряващи основните им нужди, от жилище до облекло”.
Въпреки че голямо медиийно внимание беше съсредоточено върху керваните, в изявлението на Фонда се отбелязва, че „медийното отразяване на тази спешна ситуация намалява и в резултат на това намалява и помощта за мигрантите от страна на правителството и частни лица“.
В изявлението на Благотворителния фонд се твърди, че „регулирането и прозрачното използване на ресурсите, които трябва да се отчитат, се изискват преди да се предостави помощта“. Той отбелязва, че вече са одобрени тринадесет проекта, а други четиринадесет са в процес на оценка.
"Благодарение на тези проекти", се казва в изявлението, "и благодарение на християнската благотворителност и солидарност мексиканските епископи се надяват да продължат да помагат на нашите братя и сестри мигранти".

Превод и редакция: Юлиян МарковОтвори в нов прозорец
прочети затвори

Reuters: Американските законотворци намаляват правата на президента да налага мита

Reuters: Американските законотворци намаляват правата на президента да налага мита

31 Януари 2019 | 01:18 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. В сряда членовете на американския Конгрес започнаха да обсъждат законодателство, с което да ограничат правомощията на президента да налага импортни мита по причини, свързани с националната сигурност, предава Reuters.
Законопроектите се отнасят до несигурното бъдеще и подчертават тревогите и в двете партии от Капитолия, породени от увеличаващите се разходи на администрацията на Тръмп заради нейните търговски политики. През 2018 година САЩ увеличи таксите за вноса на алуминий и стомана. Това предизвика критиката на парламента, който поддържа свободната търговия и отчита растящите разходи в различни сектори на бизнеса.
В сряда междупартийни групи сред конгресмените във Вашингтон внесоха проект за закон, известен като Закон на Двете камари в Конгреса за управление на търговията. Той е внесен за обсъждане и в Сената, и в Камарата на представителите. Според него от Тръмп ще се изисква одобрение от Конгреса преди да предприеме каквито и да е търговски действия като налагане на мита и квоти, съгласно Секция 232 от Закона за разширяване на търговията от 1962. Според този закон в момента американският президент има право да налага подобни такси, без да чака одобрението на Конгреса.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Известия“: Частичното спиране на работата на правителството струва на Вашингтон над милиард и половина долара

„Известия“: Частичното спиране на работата на правителството струва на Вашингтон над милиард и половина долара

27 Януари 2019 | 23:34 | Агенция "Фокус"
Москва/Вашингтон. Милиард и 600 милиона щатски долара са загубите за столицата на САЩ и нейните близки околности от най-дългото в историята на страната прекъсване на работата на федералните институции. За това е съобщил в неделния си брой The Washington Post, информира руският всекидневник „Известия“.
Освен това икономистите са на мнение, че по имиджа на града и на федералното правителство са нанесени неотстраними рани, предава агенция ТАСС, цитирана също от „Известия“.
Моралният дух на държавните служители е подкопан, а в очите на бизнес обществото на страната правителството изглежда ненадеждно като партньор и работодател.
На 22 декември американското правителство частично преустанови работа заради нежеланието на депутатите демократи в Конгреса да отделят средства от бюджета за изграждане на стената по границата с Мексико. Без финансиране се оказаха девет министерства с 800 хиляди сътрудници, от които 380 хиляди бяха принудени да излязат в неплатен отпуск.
На 24 януари стана известно, че държавните служители, които останаха на работа без заплащане, масово отказват да се явяват на работните си места.
На 26 януари беше постигната договореност за временно прекратяване на спирането на функционирането на правителствените институции, станало известно като „шътдаун“.
Превод и редакция: Ивелина Ватова

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Washington Examiner: Доналд Тръмп подписа закон, с който поднови временно дейността на американското правителство

Washington Examiner: Доналд Тръмп подписа закон, с който поднови временно дейността на американското правителство

26 Януари 2019 | 15:24 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закон, с който временно сложи край на частичното спиране на дейността на правителството, което беше и най-дългото в историята на страната, пише електронното издание на вестник Washington Examiner.
Около 800 хиляди държавни служители бяха пуснати в отпуск или работеха без заплащане по време на 35-дневния „шътдаун“.
Законопроектът финансира правителството до 15 февруари и позволява на държавните служители да получат заплатите си за последния месец. Той не включва финансиране за стена по границата между САЩ и Мексико, която Тръмп направи централна част от президентската си кампания през 2016 г.
След петседмичен застой за финансиране на стената, Тръмп отстъпи в петък, съгласявайки се временно да отвори правителството, ако Конгресът приеме законодателството. Камарата и Сенатът бързо приеха предложението, изпращайки го на Тръмп в петък вечер.
Американският президент отрече, че е отстъпил на демократите за финансирането на граничната стена.
„Това по никакъв начин не беше отстъпка. Просто беше грижа за милиони хора, които бяха силно засегнати от спирането на работата на правителството, с ясно съзнание, че след 21 дни, ако не се сключи сделка, то ще бъде подновено“, написа той в „Туитър“.
Прессекретарят на Белия Дом Сара Сандърс заяви, че Тръмп ще започне изграждането на стената след три седмици, независимо дали Демократите искат да сключат сделка, или не.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

AFP: Нов мигрантски керван достигна Мексико, разпалва дебата за гранична стена

AFP: Нов мигрантски керван достигна Мексико, разпалва дебата за гранична стена

19 Януари 2019 | 09:38 | Агенция "Фокус"
Мексико Сити. Стотици латиноамериканци влязоха в Мексико незаконно, след като последният мигрантски караван, който се опитва да стигне до Съединените щати, пресече границата между Мексико и Гватемала в петък, предава AFP.
Мигрантите не желаят да чакат пет дни за хуманитарните визи, които Мексико им предлага, и използват салове, за да пресекат реката Сучиате, която разделя двете страни или се промъкват през охранявания граничен мост през нощта, съобщи кореспондент на агенцията.
Движението на кервана предизвика нова буря в социалната мрежа от президента на САЩ Доналд Тръмп, който призова Мексико да спира такива кервани, като написа: "Още един голям керван се отправя към нас. Много трудно е да ги спрем без стена!"
Последният керван е по-малък от този, който достигна до седем хиляди мигранти в края на миналата година, когато Тръмп говори за "нахлуването" от "закоравели престъпници" и изпрати хиляди войници на американско-мексиканската граница.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Washington Examiner: Нов керван напредва към границата между САЩ и Мексико на фона на блокираното правителство заради стената на Тръмп

Washington Examiner: Нов керван напредва към границата между САЩ и Мексико на фона на блокираното правителство заради стената на Тръмп

15 Януари 2019 | 19:03 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Нов мигрантски керван напредва към границата между САЩ и Мексико на фона на прекратената дейност на американското правителство заради нежеланието на демократите да отпуснат бюджетни средства за изграждането на стена по южната граница на САЩ, за което настоява президентът Доналд Тръмп, пише електронното издание на вестник Washington Examiner.
Според информацията на изданието, около 600 мигранти са се събрали в понеделник на автогара в град Сан Педро Сула, Хондурас и около половината от тях вече са отпътували към границата с Гватемала. Тези около 300 души са основни жени и деца.
Една от жените, които пътуват в кервана е заявила, че ще поиска от американските власти убежище и статут на бежанец, „защото вече е невъзможно да се живее в Хондурас“.
Миналата година информациите за мигрантски кервани от Централна Америка, които напредват към южната граница на САЩ стана предмет на ожесточени спорове по време на междинните избори. Въпреки че много от мигрантите казват, че търсят убежище в САЩ, за да избегнат насилието и бедността у дома, президентът Тръмп и неговите съюзници предупреждават, че в керваните са проникнали много престъпници. През последните няколко месеца граничните части са използвали сълзотворен газ най-малко два пъти, за да възпрат мигрантите, отчаяни от дългото чакане, от щурмуването и пресичането на границата близо до Тихуана.
След като през миналата седмица Доналд Тръмп разбра за оформянето на нов Караван в Хондурас, той използва новината, за да оправдае искането си за $5,6 млрд. долара за построяване на гранична стена.
„Има нов голям керван, който в момента се формира в Хондурас. Опитваме се да го развалим“, заяви той пред журналистите в четвъртък. „Но, засега, той е по-голям от всичко, което сме виждали. И един дрон няма да го спре. И сензор няма да го спре. Но знаете ли кое ще го спре на място? Една хубава, мощна стена“, обясни държавният глава.
Тръмп и Републиканското мнозинство в Сената отказват да приемат какъвто и да е бюджет, ако в него не са включени финансите за стената, докато Демократите отхвърлят всички проектобюджети, в които те са включени. Това предизвика частично спиране на дейността на американското правителство и остави 800 хиляди държавни служители без заплата, докато не бъде постигнато споразумение.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Washington Examiner: Подкрепата за стената на Тръмп достигна най-високите си нива

Washington Examiner: Подкрепата за стената на Тръмп достигна най-високите си нива

13 Януари 2019 | 19:45 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Подкрепата за стената на американския президент Доналд Тръмп по границата между САЩ и Мексико достигна най-високите си нива по време на прекратяването на дейността на правителството във Вашингтон, което започна заради спор именно по тази причина, пише онлайн изданието на вестник Washington Examiner.
Според резултатите от допитване на ABC News и Washington Post, публикувано в неделя, 42% от американците подкрепят изграждането на гранична стена. Преди една година само 34% са били на това мнение, а през 2017 година съоръжението е подкрепяно от 37%.
С 54%, мнозинството продължава да се противопоставя на идеята на Тръмп, но опозицията се смалява, предвид това, че преди една година неодобряващите стената са били 63%, а през 2017 година – 60%.
Американският президент иска около 5,6 млрд. долара за построяването на стена на границата с Мексико, което доведе до най-дългото спиране на дейността на правителството в историята, тъй като Демократите в конгреса отхвърлят всеки законопроект, който предвижда отделянето на средства за реализиране на идеята на Тръмп.
Докато подкрепата за стената на държавния глава се е увеличила, повечето американци винят Тръмп и Републиканците за спирането на правителството: 53% смятат, че отговорни са именно те, докато само 29% считат, че виновната страна са Демократите. 13% са на мнение, че двете страни са еднакво отговорни.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

The Guardian: Тръмп „туитва“ гнева си, след като доклад-бомба допълни драмата с руското разследване

The Guardian: Тръмп „туитва“ гнева си, след като доклад-бомба допълни драмата с руското разследване

13 Януари 2019 | 04:54 | Агенция "Фокус"
Лондон. В събота Доналд Тръмп произведе серия от подвеждащи послания, за да отхвърли твърденията, че той тайно работи за Русия, пише в анализа си на първа страница съботният The Guardian.
В история на първа страница, която е изключение дори за вдигащите шум и врява стандарти на ерата Тръмп, Тhe New York Times съобщава, че ЦРУ започва разследване за това дали американският президент не действа срещу интересите на собствената си държава в полза на Русия . Разследването е започнало, след като Тръмп уволни през май 2017 директора на ЦРУ Джеймс Коми, пише The Times, като цитира свои анонимни източници. Отчасти то е нещо като контра разследване, за да се установи дали Тръмп, съзнателно или не, е работил за Москва и дали не представлява заплаха за националната сигурност. Отчасти то е и криминално разследване, за да се установи дали уволнението на Коми не представлява нарушение на закона. .
Джес МакКинли, журналист от The New York Times,пише в Туитър: “Изглежда като шпионски роман, но не е. ЦРУ разследва президента на САЩ, за да разбере дали той не работи за руснаците“.
Президентът отговори в характерния си стил, като изстреля половин дузина несдържани туитвания.
В първото се казва:“Уоу, току-що научавам от все по-пропадащия New York Times, че корумпирани бивши директори на ЦРУ, почти всичките уволнени или принудени да напуснат Управлението по някакви лоши причини, започват разследване срещу мен, без причина & без доказателства, след като аз уволних лъжеца Джеймс Коми. Това е пълна мръсотия!” И обявява: „Уволнението на Джеймс Коми е велик празник за Америка“. Без да има доказателства, той допуска, че Коми е протеже на Мюлер.
И настоява:“Аз съм много по-груб с Русия и от Обама, и от Буш или Клинтън. Може би много по-груб от който и да е президент. В същото време, & както често казвам, да се върви с Русия е добро нещо, а не лошо нещо. Аз съм напълно убеден, че един ден отново ще сме в добри отношения с Русия!”
Отдавна се бият камбаните заради топлите отношения на Тръмп с руския президент Владимир Путин. Едни ден след като уволни Коми той прие в Овалния кабинет руския външен министър Сергей Лавров и разкри разузнавателна информация от една израелска контратерористична операция. Миналото лято в Хелзинки Тръмп се оказа един до друг с Путин.
В събота Тhe Washington Post съобщи, че Тръмп е поискал от собствения си преводач бележките, които е водил по време на срещата през 2017 година с руския президент Владимир Путин в Хамбург. Като цитира сегашни и бивши висши служители на САЩ, вестникът съобщава, че той е инструктирал езиковеда да не обсъжда какво се е случило с други служители от администрацията. Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че написаното „е толкова крайно неакуратно, че дори не си заслужава да му се отговаря“.
В изявление, направено по-късно в събота, председателят на комитета за разузнаване в Белия дом Адам Шифт отказа „да коментира специфичните особености на текста в Тhe New York Times ”, но каза, че “контраразузнаването е загрижено за хората, свързани с кампанията на Тръмп, включително и за самия президент, тъй като са на фокус от самото начало на нашето разследване“.
После Тръмп се обърна в Туитър към другата тема, която преобладава в американската политика: частичното спиране на работата на правителството, което се случва вече 22 ден и е най-дългото в американската история. Резултатъ е, че около 800 000 души, административен персонал, пропусна в петък да си плати сметките, нищо, че Сенатът и Камарата гласуваха да им се дадат пари, когато федералните служби подновят работата си. След това напуснаха Вашингтон за уикенда.
Летището на Маями ще затвори една от своите огромни чакални за събота, неделя и понеделник, за да може да гарантира сигурността на местата за чекиране на пътниците, тъй като служителите, на които не се плаща, са останали у дома, а и инспекторите по сигурността също не са на работа.
Проучванията на общественото мнение информират, че върху Тръмп се стоварва по-голяма част от срама, а президентът си играе като с играчка с идеята да се обяви национално извънредно положение, да заобиколи Конгреса и да финансира проекта за стената от съществуващите федерални приходи. Републиканците са разделени и със сигурност това ще ги изправи пред известни предизвикателства.
В събота, президентът, който претендира, че е майстор на сделките, пусна дузина съобщения в Туитър, включително и твърде загадъчно послание с обещание: “Аз наистина имам план за частичното спиране на работата на администрацията. Но за да разберете този план, вие трябва да разберете факта, че аз спечелих изборите, а обещах преди тях сигурност на американския народ. Част от това обещание е Стената на южната ни граница. След изборите идват техните последици!”
Тази седмица един демократ обяви пред журналистите: “Това не е стена между Мексико и САЩ. Това ес тена между неговите провали на неговата администрация. Това е голямо отклоняване на вниманието, а той е майстор на отклоненията.”

Превод и редакция: Ивелина Ватова

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС:Тръмп заяви, че  работи сам за разрешаване на кризата с бюджета

ТАСС:Тръмп заяви, че работи сам за разрешаване на кризата с бюджета

12 Януари 2019 | 21:28 | Агенция "Фокус"
Москва/Вашингтон. Президентът на САЩ опроверга съобщения в медиите, че в Белия дом цари хаос, съобщава ТАСС.
В събота Доналд Тръмп опроверга съобщенията в редица американски медии, че в неговата администрация цари хаос и няма план за регулиране на създалата се криза около бюджета на държавата. Той съобщи също, че на практика само той в Белия дом работи над тези въпроси и има план как да се разреши възникналата ситуация.
"Току-що видях, че в контролирания от Амазон вестник „Вашингтон пост“ репортер лъже, че в Белия дом цари хаос и че никой няма стратегия как да се прекрати спирането на работата на администрацията. Лъжещите медии винаги говорят за хаос, макар че той де факто не съществува“, това Тръмп е написал в своята страница в Туитър.
"Всъщност в Белия дом няма никой освен мен, а аз имам план за прекратяване на това спиране. Но за да се разбере този план, трябва да се разбере, че аз удържах победа на изборите и обещах да осигуря безопасност за американския народ. Част от това обещание беше стената на южната граница. Изборите си имат последствия“, е заявил Тръмп.
Превод и редакция: Ивелина Ватова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

The Washington Post: Демократите се подготвят за съдебна битка, ако Доналд Тръмп обяви извънредно положение

The Washington Post: Демократите се подготвят за съдебна битка, ако Доналд Тръмп обяви извънредно положение

12 Януари 2019 | 18:53 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Демократите се подготвят за съдебна битка, ако Доналд Тръмп обяви извънредно положение, пише американският вестник The Washington Post.
Демократите от Конгреса интензивно проучват евентуално правно предизвикателство, ако президентът Тръмп обяви национално извънредно положение, за да изгради граничната стена, претърсвайки федерални закони и съдебни прецеденти - включително и скорошен опит на контролирания от републиканците бивш Конгрес да подкопае здравната реформа на Обама.
Подготовката е факт, след като лидерите на двете партии стават все по-убедени, че Тръмп ще обяви национално извънредно положение, като единствения възможен начин да се осигурят милиардите долари, с които той се опитва да построи стената и да сложи край на триседмичното частично закриване на правителството. станало най-дългата в историята на САЩ, пише вестникът.
Тръмп заяви в петък, че "100 процента" има властта да изгради стената - проект, който той преди това е казал, ще бъде финансиран от Мексико - при спешни правомощия, но каза, че "няма да го направи толкова бързо" и ще даде на Конгреса повече време за действие.
Демократите обаче бързо се организираха зад кулисите, за да се защитят срещу евентуално извънредно положение, стъпка, която членовете на двете партии все повече считат за неизбежна.
Докато депутатите и адвокатите на демократите проучват как потенциално да блокират евентуалния ход на президента в съда, според служители в Конгреса, запознати с усилията, сътрудници на председателя на Конгреса Нанси Пелоси и към няколко комисии в Конгреса разработват паралелна стратегия, за да убедят обществеността, че извънредното положение е неоправдано и би навредило на населени места, които са били финансирани по проекти, средствата от които ще отидат за стената.
„Виж, извънредна ситуация не може да бъде всяка ситуация, за която президентът твърди, че е извънредна ситуация,” каза конгресменът Джейми Раскин, член на комисията за съдебната власт и бивш професор по право, който проучва въпроса през последните дни. „Ако Конгресът даде на президента Тръмп червена светлина на неговата гранична стена, той не може да се преструва, че в административния механизъм на управление съществува зелена светлина. Но това е правен въпрос и ние сме готови да го преместим от залите на Конгреса в съда. "

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

The Guardian: Тръмп се отказа от обявяването на извънредно положение за да финансира граничната стена

The Guardian: Тръмп се отказа от обявяването на извънредно положение за да финансира граничната стена

12 Януари 2019 | 03:49 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Доналд Тръмп се отказа от заплахата си да обяви извънредно положение, за да финансира обещаната гранична стена, докато е притискан да намери решение на триседмичната безизходица, която затвори части на правителството, оставяйки стотици хиляди работници без заплати.
„Искаме Конгресът да си свърши работата“, каза президентът по време на кръгла маса за сигурността на границите в Белия дом. „Това, което не искаме да направим сега, е извънредно положение“.
Коментарите на Тръмп идват на фона на докладите, че той се консултира с адвокатите и съюзниците на Белия дом относно обявяването на извънредно положение и използването на президентските правомощия за предприемане на едностранни действия за изграждане на стената въпреки възраженията на Конгреса. Той твърди, че неговите адвокати са му казали, че действието ще издържи на правната проверка „100%“.
Тръмп заяви, че има право да обяви извънредна ситуация на национално равнище, но каза: „Няма да го правя толкова бързо“.
Вместо това президентът призова демократите да намерят изход от затварянето, което ще стане най-дълго в историята на САЩ, като все още няма край от безизходицата.
Около 800 хиляди работници, повече от половината от които все още са на работа, не получиха заплати.
Запитан за тежкото положение на онези, които отиват без заплащане, президентът измести фокуса, като каза, че се чувства зле „за хората, които имат членове на семейството, които са били убити“ от „престъпници”, които са дошли през границата.
Въпреки това във Вашингтон избухнаха протести, тъй като стотици държавни служители, пуснати в отпуск, се събраха пред Белия дом с искане да се върнат на работа.
Тръмп не беше в Белия дом по време на протеста. Президентът посети Макалън, Тексас и Рио Гранде, за да подчертае това, което той нарича криза на наркотиците и престъпността.
Той каза, че „ако по някаква причина не получим това” - споразумение с демократите в Камарата, които отказаха да одобрят исканите от него 5,7 млрд. долара за стената - „Ще обявя извънредно положение“.
Частичното изключване ще постави рекорд , който ще продължи след 21-дневното затваряне, приключило на 6 януари 1996 г., по време на администрацията на Бил Клинтън.

Превод и редакция: Калоян Пенков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Конгресът на САЩ одобри изплащането на компенсации на държавни служители, изпратени в неплатен отпуск

ТАСС: Конгресът на САЩ одобри изплащането на компенсации на държавни служители, изпратени в неплатен отпуск

12 Януари 2019 | 00:54 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Камарата на представителите одобри в петък законопроект за изплащане на компенсации на държавни служители, които не получават заплата поради частичното спиране на работата на правителството. Това се посочва на уебсайта на долната камара на законодателния орган, предава агенция TACC.
Текстът на законопроекта не посочва точния размер на плащанията, а само посочва необходимостта от „обезщетяване на федералните и други държавни служители, които са пострадали от прекъсването на държавната работа. В четвъртък тази инициатива беше одобрена от Сената и сега ще бъде подписана от американския президент Доналд Тръмп. По-рано той заяви, че ще подпише законопроекта. Плащанията ще се извършват след възобновяване на работата на държавните институции.
След като законопроектът беше приет, председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси обяви, че Тръмп трябва да предприеме следващата стъпка за прекратяване на частичното затваряне на правителството. „Когато президентът предприеме действия, ние ще отговорим на всичко, което той прави“, каза тя.
От 22 декември работата на федералното правителство е частично спряна в САЩ заради липсата на бюджетни средства. Това се дължи на факта, че републиканците и демократите в Конгреса все още не са успели да се споразумеят за параметрите на временния държавен бюджет, в който американският президент Доналд Тръмп и републиканците в крайна сметка искат да включат повече от 5 милиарда долара за изграждане на физическа бариера по границата с Мексико. Демократите заявяват, че няма да одобрят отделянето на такива големи средства от хазната и са готови да предложат само 1,3 млрд. долара.

Превод и редакция: Калоян Пенков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Зеленски в щаба на партията си
Владимир Зеленски в щаба на партията си "Слуга народа" след победата на предсроч...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.