НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Апелативният съд остави в ареста Пеньо Мангъров, обвинен в отвличане и изнасилване

Пловдив: Апелативният съд остави в ареста Пеньо Мангъров, обвинен в отвличане и изнасилване

17 Януари 2019 | 17:09 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Апелативният съд потвърди определението на Пловдивския окръжен съд, с което е наложена най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, на Пеньо Мангъров, обвинен в отвличане и изнасилване. Това съобщиха от Съдебната палата. Апелативните магистрати приеха, че на Мангъров са повдигнати обвинения за две тежки умишлени престъпления, които се наказват с лишаване от свобода, като за отвличането НК предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор. Макар и разследването да е в начален етап, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение той да е съпричастен към престъпленията, в които е обвинен.
Съдиите споделиха доводите на окръжните магистрати, че е налице реална опасност при по-лека мярка от задържане под стража обвиняемият да извърши престъпление. Този извод се обосновава от обремененото му съдебно минало, като всички престъпления, за които е осъждан, с изключение на първото, са за престъпления против личността, изнудване и принуда. Апелативният съд прие, че съществува и реална опасност да се укрие.
Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Задържаният за отвличане и изнасилване остава в ареста

Пловдив: Задържаният за отвличане и изнасилване остава в ареста

11 Януари 2019 | 18:47 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжен съд – Пловдив наложи мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Пеньо М. Срещу него са повдигнати обвинения за отвличане и за изнасилване – престъпления по чл. 142 ал.3 т.1 вр. ал.1 вр. чл. 29 ал.1 б. „а“ и „б“ от НК и по чл. 152 ал.3 т.5 вр. ал.1 т.2 вр. чл. 29 ал.1 б. „а“ и „б“ от НК. Това съобщиха от Съдебна палата - Пловдив. Според прокуратурата на 6 януари т.г. обвиняемият Пеньо М. определил среща на жена, с която се запознал във "Фейсбук", в близост до Гранд хотел Пловдив. След отправени заплахи я принудил да се качи в неговия автомобил. Заплашил я с брадва и я принудил да отиде с него до дома му в София. Там осъществил с нея насилствен полов акт. На следващия ден върнал жената в Пловдив, като я заплашил да не подава жалба в полицията.
Съдът прие, че на Пеньо М. са повдигнати обвинения за две тежки умишлени престъпления, които се наказват с лишаване от свобода, като за отвличането НК предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор. Макар и разследването да е в начален етап, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение Пеньо М. да е съпричастен към престъпленията, в които е обвинен.
Според Окръжния съд налице е реална опасност при по-лека мярка от задържане под стража обвиняемият да извърши престъпление. Този извод се обосновава от обремененото му съдебно минало, като всички престъпления, за които е осъждан, с изключение на първото, са за престъпления против личността, изнудване и принуда.Съдът прие, че съществува и реална опасност да се укрие.
Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 17.01.2019 г. от 10.00 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.