НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:40


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Общината ще кандидатства с проект по „Красива България“

Сливен: Общината ще кандидатства с проект по „Красива България“

13 Декември 2018 | 18:52 | Агенция "Фокус"
Сливен. Община Сливен ще кандидатства с проект по „Красива България“. Ако той бъде одобрен, ще бъдат направени ремонт и монтаж на слънчева система на покрития басейн на ОУ „Елисавета Багряна“, както и подмяна на фасадната дограма и ремонт на покрива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“. Това реши на редовното си заседание Общински съвет – Сливен, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.
Бе приета и промяна на бюджета на общината за 2018 г. Според кмета Стефан Радев, това е последна промяна за тази година. Тя е свързана с отпускане на средства за откриване на Социално кафе, както и допълнителни средства за закупуване на апаратура за отчитане на наркотични вещества и алкохол и др.
Беше гласувана и План-сметката за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения за битови отпадъци и поддържане на чистотата за 2019 г.
С 33 гласа „За“ беше прието изменението и допълнението на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Сливен. Предложеното изменение касае синхронизирането на Наредбата със Закона за публичните финанси.
По време на сесията общинските съветници гласуваха и предложението Областният информационен център да продължи да развива и занапред своята дейност.
Местният парламент даде съгласие за подкрепа на проект на побратимения на Сливен град Мелитопол по Програма „Местни власти: партньорства за устойчиви градове“, свързан с водоснабдяване и канализация на украинския град.
В рамките на заседанието беше утвърден отчетът за дейността на Комисията по стипендии за 2018 г.
Общинските съветници приеха и изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общински детски градини, детски ясли и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на община Сливен. „Изменението касае няколко компонента. Единият е свързан предложение на Прокуратурата да бъдат прецизирани граничните райони. Другият е свързан със синхронизиране на Наредбата с Регламента за защита на личните данни“, допълни Стефан Радев.
Бяха приети предложения за продажба на общинско имущество, разпореждане с общинска собственост и отпускане на финансови помощи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.