НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:08


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Красимир Вълчев: Системата на образованието все повече ще се развива в резултат на иновациите и инициативността на учителите

Министър Красимир Вълчев: Системата на образованието все повече ще се развива в резултат на иновациите и инициативността на учителите

22 Ноември 2018 | 12:42 | Агенция "Фокус"
Златоград. Ще защитим всяко училище без значение колко ученици учат в него. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Златоград, където проведе първата си работна среща с учители и директори на детски градини и училища в област Смолян. Това съобщиха от пресцентъра на МОН. В региона има 27 защитени училища и 16 детски градини.
Министърът подчерта, че благодарение на добрите педагогически специалисти учениците от областта са с най-високи резултати на националните външни оценявания. "В региона има запазени традиции в областта на образованието и независимо от проблема с миграцията всяко едно дете трябва да бъде обучено и да получи житейски възможности", каза министърът.
Той имаше възможност да види резултатите от заниманията по проекта „Твоят час“ и препоръча да се организират повече междуучилищни дейности и занимания по интереси в областта на математиката, физиката и природните науки.
"Системата на образованието все повече ще се развива в резултат на иновациите и инициативността на учителите", посочи министърът. Той подчерта, че учителите са отговорни и подготвени и затова получават подкрепа от държавата. По думите му учителите са най-важни за социално-икономическото развитие на държавата.
Благодарение на доброто партньорство между областната управа, община, детски градини и училища и МОН в Златоград е подобрена училищната инфраструктура, стана ясно по време на посещението на министъра в ДГ “Радост“ и ОУ “Васил Левски“ . В детската градина има изграден кабинет, в който ресурсен учител и логопед помагат на деца, осигурено е и здравословно хранене. В училището министърът видя просторните физкултурен салон и басейн, които в рамките на извънкласни дейности ще могат да се ползват и от деца от други училища и селища от община Златоград.
Министър Вълчев поздрави учениците, които участваха в тържеството в чест на 106-ата годишнина от Освобождението на Златоград на 21 ноември.
По време на тържествена сесия на Общинския съвет кметът на града Мирослав Янчев раздаде 17 награди, три от които колективни, на ученици от града, които са се отличили на олимпиади, състезания и конкурси и в инициативи, посветени на популяризиране историята и традициите на Златоградския край.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Пореден протест на жълтите жилетки в Париж. 23 февруари 2019 година
Пореден протест на жълтите жилетки в Париж. 23 февруари 2019 година

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.