НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:50


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Първи сняг за сезона, следващата седмица се очакват значителни валежи (ОБЗОР)

Първи сняг за сезона, следващата седмица се очакват значителни валежи (ОБЗОР)

16 Ноември 2018 | 18:47 | Агенция "Фокус"
София. В страната падна първият сняг за зимния сезон. Най-голямата снежна покривка беше на връх Ботев - 13 сантиметра. Около 7 см беше снежната покривка на прохода Шипка и на пътя за местността Узана. На прохода Шипка остава в сила ограничение за МПС над 12 тона. Сняг валя и на прохода Петрохан. Снежната покривка там беше около 5-6 сантиметра. Слаб сняг преваля в Разград, Добрич, Варна, Шумен и Велико Търново. В страната нямаше допълнително въведени ограничения и затворени пътни участъци, както и пътни инциденти. Машини почистиха и опесъчиха пътищата.
Утре се очаква облачно време, с валежи от слаб сняг на места в планинските райони от Централна България и в Лудогорието. По поречието на Дунав валежите ще бъдат от дъжд. В края на тази и в началото на следващата седмица ще се създаде валежна обстановка. Очакват се значителни валежи. В неделя ще преобладава облачно време. В Западна България и в Предбалкана ще превалява сняг, като след пладне валежите ще се усилят и ще започне да се образува снежна покривка. В Горнотракийската низина и по Черноморието ще вали дъжд. Без съществени валежи ще е в Североизточна България.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НИМХ: Застудяването ще продължи и следващото денонощие

НИМХ: Застудяването ще продължи и следващото денонощие

16 Ноември 2018 | 16:09 | Агенция "Фокус"
София. Застудяването ще продължи и следващото денонощие, като температурите ще достигнат и под нормите. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките (БАН). В Североизточна България превалява слаб сняг в районите на Разград и Добрич. По планините към 14.00 часа не вали сняг, облачно и мъгливо е. На връх Ботев е най-високата снежна покривка – 13 сантиметра. Температурите в Североизточна България се понижават – около нула - един градуса. В останалата част от страната температурите са между три и осем градуса. Най-високи са в крайните югозападни райони, където има разкъсване на облачността – до 13 - 14 градуса в Благоевград и Сандански.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: Сняг вали на прохода Петрохан, пътните настилки са опесъчени

Монтана: Сняг вали на прохода Петрохан, пътните настилки са опесъчени

16 Ноември 2018 | 10:13 | Агенция "Фокус"
Монтана. Сняг вали на прохода Петрохан, пътната настилка е опесъчена, съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от Областно пътно управление – Монтана. Снежната покривка е около 5-6 см, от сутринта са излезли машини от базата в Берковица, които са опесъчили пътя през прохода. Заради сниговалежът, се е наложило на два пъти да бъде извършено опесъчаване. Няма катастрофи с автомобили на прохода, трафикът е спокоен, повече автомобили се движат в посока София.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габрово: 7 см е снежната покривка на прохода Шипка и на Узана, пътните настилки са почистени и обработени

Габрово: 7 см е снежната покривка на прохода Шипка и на Узана, пътните настилки са почистени и обработени

16 Ноември 2018 | 09:18 | Агенция "Фокус"
Габрово. Мокри са пътните настилки на територията на област Габрово. Това информира за Радио „Фокус” - Велико Търново дежурният в Областно пътно управление – Габрово. Времето в цялата област е облачно. Температурата на въздуха е 4 градуса. През прохода Шипка се преминава без проблеми. Снежната покривка там е 7 см. Толкова сняг е натрупал и на пътя за Узана. Две машини на Областно пътно управление са извършвали почистване и опесъчаване на пътищата в областта. Няма допълнително въведени ограничения и затворени пътни участъци. Не са регистрирани и пътни инциденти в областта. На прохода Шипка остава в сила ограничение за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона. На пътя с. Кормянско - с. Малък Вършец при км 10+080 има стеснен участък при мост над р. Крапец. Сигнализиран е с пътен знак В15 „Забранено влизането на пътни превозни средства с ширина, включително на товара, по-голяма от 3,30 м”. Обходният маршрут за МПС над 3,30 м е по път Граница Ловеч – Кормянско - Малък Вършец при км 46+800 по общински път до III-403 в с. Малък Вършец. На път Велико Търново – Дряново – Габрово – Стара Загора, съвпадащ с ул. “Малина“ в град Габрово, движението е ограничено поради извършване на строителни дейности. Отбивен маршрут за квартал Чехлевци е по път III – 5004 – път II – 44 – път III – 4404. Поставена е необходимата сигнализация. Срокът за приключване на дейностите е до 3 януари 2019 г. Движението по път Габрово – Стоманеците се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък на асфалтова настилка. Една от лентите за движение е стеснена, поставена е сигнализация. Срокът на въведената организация е до 30 ноември. Движението в участък от път Севлиево – Драгановци се осъществява в една лента поради ремонт на пътни съоръжения и укрепителна стена. Срокът е до 22 юни 2019 г.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Частично заледени и обработени са пътните настилки в прохода „Шипка”

Стара Загора: Частично заледени и обработени са пътните настилки в прохода „Шипка”

16 Ноември 2018 | 08:05 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Частично заледени и обработени са пътните настилки на прохода „Шипка”. Това каза за Радио „Фокус” дежурният в Областно пътно управление – Стара Загора. За прохода важи ограничение на движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона. Затворен за движение е панорамният път Шипка – Бузлуджа. В Прохода на Републиката пътните настилки са сухи, видимостта е добра.
Без ограничения е движението по автомагистралите „Тракия” и „Марица”, сухи са пътните настилки, видимостта е добра. Температурите са положителни – плюс 5 градуса.
Без ограничения е движението на територията на област Стара Загора. Частични заледявания има в района на Павел Баня и Мъглиж. Температурите са между минус 1 и плюс 4 градуса.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НИМХ: Сняг вали в планините, снежната покривка на връх Ботев е 13 см

НИМХ: Сняг вали в планините, снежната покривка на връх Ботев е 13 см

16 Ноември 2018 | 07:46 | Агенция "Фокус"
София. Сняг вали в планините, снежната покривка на връх Ботев е 13 см, а на Рожен – 3 см. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Данните са към 05.00 ч. В момента продължава снеговалежът на връх Мургаш, където все още не се е образувала снежна покривка.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: Движението през прохода Петрохан е ограничено за автомобили над 12 т

Монтана: Движението през прохода Петрохан е ограничено за автомобили над 12 т

13 Ноември 2018 | 09:01 | Агенция "Фокус"
Монтана. Движение по път ІІ-81 Монтана – София през проход Петрохан е ограничено за автомобили над 12 т, съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от Областно пътно управление - Монтана. Обходният маршрут е през Своге. Трафикът през прохода се извършва с нормална интензивност, повече автомобили се движат в посока за София. Движението по път II-81 Петрохан – Бързия от км 50+870 до км 63+500 се осъществява с повишено внимание поради частични ремонтни дейности на участъци по асфалтовата настилка и ремонт на банкети. Движението се регулира с пътни знаци и сигналисти на място. Ограничено е движението за тежкотоварни автомобили и по други пътни участъци в област Монтана. Движението по път II-11 Добри дол – Орсоя от км 23+167 до км 31+800 е ограничено за автомобили над 10 т поради изпълнение на строително-монтажни дейности. За останалите участници в движението скоростта е ограничена до 30 км/ч. Движението по път II-81 Расово – Лом в участъка от км 144+000 до км 145+400 се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението се регулира с пътни знаци и сигналисти на място.
Анна ЛОЗАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.