НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:23


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Депутатите от ПГ на „БСП за България” ще се срещнат с гражданите от Сливенска, Хасковска, Софийска област и София град

Депутатите от ПГ на „БСП за България” ще се срещнат с гражданите от Сливенска, Хасковска, Софийска област и София град

23 Октомври 2018 | 15:01 | Агенция "Фокус"
София. Продължават срещите на народните представители от ПГ на „БСП за България” с граждани, на които те представят „Визия за България”. На 24 октомври /сряда/ те ще са на посещение в Сливенска, Хасковска и Софийска област, както и в София град. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Срещи в Сливенска област
От 18.00 ч, в залата на хотел „Национал”, в гр.Сливен, зам.-председателите на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски и Антон Кутев, както и народните представители Иван Иванов, Таско Ерменков и Кольо Милев ще се срещнат с граждани.
В 18.30ч, в с. Младово, депутатите Николай Тишев и Николай Пенев ще се срещнат с хората в залата на кметството.
В 17.30ч, в гр. Нова Загора, народните представители Петър Витанов, Теодора Халачева и доц. Георги Йорданов ще проведат среща в залата на Общинския съвет на БСП
От 17.30ч, в гр. Твърдица, депутатите Илиян Тимчев, Веска Ненчева и Тодор Байчев ще се срещнат в читалището с хората от града.

Срещи в Хасковска област
В с. Минерални бани, област Хасково, от 18.00ч, депутатите Васил Антонов, Иван Генов и Николай Иванов ще се срещнат с хората в залата на читалището.
В с. Маджарово, от 17.00 ч, народните представители проф. Анелия Клисарова, Манол Генов и Цветан Топчиев ще проведат среща в залата на общината.
В гр. Свиленград, в 15.30 ч, депутатите Александър Симов и Милко Недялков ще се срещнат с културни дейци и самодейци в ресторант „Марица” . По късно, от 17.30 ч, Симов, Недялков и народният представител Никола Динков ще се срещнат с граждани в залата на общината.
В гр. Ивайловград, от 18.00ч, народните представители Дора Янкова, Димитър Данчев и Николай Бошкилов ще се срещнат с гражданите в местното читалище.
В гр. Харманли, в 17.00ч, депутатите Николай Цонков, проф. Георги Михайлов, Станислав Владимиров и проф. Иво Христов ще се срещнат с граждани в залата на културния център в града.
В гр. Любимец, в 18.00ч, народните представители Филип Попов, Румен Георгиев и Любомир Бонев ще се срещнат в местното читалище с граждани.
В 15.00ч, в Хасково, народните представители проф. Румен Гечев, Елена Йончева, Васил Антонов, Иван Генов и Николай Иванов ще се срещнат с представители на бизнеса в читалище "Заря", зала Камерна. По-късно, в 17.30ч, народните представители Валери Жаблянов, Елена Йончева и проф. Румен Гечев ще се срещнат с граждани в Залата на НТС-3 етаж.
В 18.00 ч, в гр. Димитровград, в местното читалище, народните представители проф. Светла Бъчварова, инж. Петър Кънев, Георги Търновалийски и Виолета Желева ще представят пред гражданите „Визия за България”.
В гр. Тополовград, в 17.00ч, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов и народните представители Георги Андреев и Богдан Боцев ще се срещнат в читалището с граждани
В 17.30ч, в гр. Симеоновград, зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Весела Лечева и депутатите Явор Божанков, Иван Ибришимов и Георги Гьоков ще се срещнат с граждани в читалище "Развитие"

Срещи в София и София област
В 18.00 , в с. Чавдар, Софийска област, народните представители Йордан Младенов, Иван Ченчев и Чавдар Велинов ще се срещнат с обществеността в залата на читалището.
В 18.00 ч, в кино „Освобождение” в район Сердика, гр.София, народните представители Жельо Бойчев и Кристина Сидорова ще се срещнат с хората от района.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Проф. Иво Христов: С „Визия за България” БСП предприе сериозен интелектуален разговор

Проф. Иво Христов: С „Визия за България” БСП предприе сериозен интелектуален разговор

19 Октомври 2018 | 08:30 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Като политици, ние сме длъжни да начертаем възможните посоки за действия, които да обърнат най-опасната тенденция – изтичането на хор. Така зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков кратко обясни замисъла на „Визия за България” и предприетата от БСП кампания по представяне на проектодокумента из цялата страна, съобщиха от пресцентъра на БСП. В четвъртък, заедно с проф. Иво Христов, те посетиха пловдивския район „Източен”, за да се срещнат с жители и граждански организации в кв. „Гладно поле”. „Моментът е преломен и битката е за България. Нашата държава се нуждае от стратегия и БСП се наема да започне разговора за нея”, изтъкна Зарков. По думите му този разговор ще бъде успешен, ако социалистите намерят съмишленици извън партия, ако спечелят на своя страна хора, които не са загубили надеждата за България. „БСП предприе сериозен и задълбочен интелектуален разговор в една дълбоко неинтелектуална среда”, посочи социологът проф. Иво Христов. В този смисъл той вижда и един от рисковете за документа на БСП. Според него населението е отвикнало от подобен интелектуален дебат или действие. Сегашният модел на управление, упражняван от клептократската върхушка, заразително се спуска надолу по всички нива. „Нашите деца нямат други цивилизационни, икономически образци и това е най-страшното”, предупреди проф. Христов и допълни, че за този резултат невинни няма. „Допуснахме го с мълчание, от лековерие и от вечния български страх. Докато се страхуваме, ще умрем от страх”, завърши проф. Христов и провокира аудитория към откровен разговор. Множеството предложения и допълнения към „Визия за България” се отнасяха към здравеопазването, доходите, вътрешния ред и сигурност.
„Повече от всякога българският народ има нужда от култура и духовност, защото иначе нацията ще загине и ще остане само територия”, каза на среща в другия пловдивски район „Западен” депутатът Нона Йотова. „Радвам се, че имаме възможността да представим "Визия за България" пред хората от най-древния жив град в Европа”, каза тя.
„Визия за България" е документ, който е добра основа за бъдещето. Вие сте хората, които ще направят документът завършен - с вашите мнения, предложения. Не ни спестявайте критиките, защото те са важни за нас”, обърна се Иван Ченчев към аудиорията. Той подчерта, че спортът е приоритет за БСП. Петър Витанов се спря на темата за външната политика на България, като разкритикува поведението на Борисов. „Премиерът е способен да ни предаде, под влиянието на външните си господари”, заяви депутатът. Той подчерта, че отбраната и сигурността са основна част от държавността, но БСП е против създаването на частни армии. „Ще настояваме за закупуването на военни самолети, защото сега имаме изключително малко, а Турция предлага на правителството да охранява въздушното ни пространство безплатно. Сами разбирате, че това би било равносилно на затриване на държавата”, обърна се към бившите военни в залата Витанов. Най-актуалната парламентарна тема- утрешният вот на недоверие към правителството, коментира експертно пловдивският депутат доц. Георги Йорданов. „Предстои ни голяма битка. От Воля се скриха и няма да са в залата. ГЕРБ атакуват с всички средства народните представители на БСП, за да ни уязвят и да си мълчим. Ние няма да се поддадем и ще се борим докрай. На карта е заложено здравето и дори животът на българските граждани, а те са на най-важни за БСП", обясни намеренията на парламентарната опозиция доц. Йорданов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.