НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:30


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Красимир Каракачанов: ВМРО 125 години се е борила, бори се и ще се бори нито един българин да не бъде мачкан и унижаван

Красимир Каракачанов: ВМРО 125 години се е борила, бори се и ще се бори нито един българин да не бъде мачкан и унижаван

23 Октомври 2018 | 12:39 | Агенция "Фокус"
София. С поднасяне на венци пред Паметника на българските революционери от Македония, Одринска и Беломорска Тракия под звуците на българския химн беше отбелязана 125-годишнината от създаването на ВМРО, предаде репортер на Агенция "Фокус". В своето приветствие, председателят на партията, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ВМРО винаги е начело на битката за освобождението на останалите под чужда власт българи и за обединението им под една национална стряха. "Колкото и днес да ни говорят за европейски ценности и политическа коректност, ВМРО 125 години се е борила, бори се и ще се бори за историческата истина за българщината в Македония и за това нито един българин, където и да се намира той, да не бъде мачкан и унижаван. Всички останали идеологии минават и заминават", допълни той. "Ние нямаме нужда от нови ценности. Тя включва уважение към език, народ, семейство, родината. Всичко останало е второстепенно", обясни Каракачанов. По думите му живеем във време, в което освен объркване на ценностите, ВМРО като организация е натоварена с отговорността да участват в управлението. "За тази една година и половина позабавихме някои неща, ангажирани с вътрешно коалиционни разправии и губене на време. От тук нататък нямаме време за губене. Ние продължаваме така, както сме го правили 125 години", допълни лидерът на партията.
Във връзка с това, че има много спекулации с партията в исторически план, депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов отбеляза, че чл.3 от устава на ВМРО казва, че член на ВМРО може да бъде всеки българин, който по никакъв начин не злепоставя организацията и ще допринесе с нещо в революционната борба.
На отбелязването на 125-годишнината на партията присъстват и министърът на околната среда и водите Нено Димов, народни представители и представители на местната власт.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.