НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:19


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

АБВ – Младежи събра млади хора от 6 политически партии на футболен турнир „Спортът сплотява“ (ОБЗОР)

АБВ – Младежи събра млади хора от 6 политически партии на футболен турнир „Спортът сплотява“ (ОБЗОР)

21 Октомври 2018 | 21:19 | Агенция "Фокус"
София. АБВ – Младежи събра млади хора от 6 политически партии на футболен турнир „Спортът сплотява“. Турнирът се проведе в Дома на футбола в резиденция „Бояна“. Той бе под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен“ и се проведе за втора поредна година. Неговата цел е да насърчава младите хора към активен и здравословен начин на живот, като средство за справяне с гнева и агресията. В турнира се включиха младежи от АБВ, ДПС, ВМРО, „Гергьовден“, ЕЛМА и ДБГ. Приза в годишния футболен турнир грабна ЕЛМА. АБВ-Младежи заеха престижното трето място.
На турнира присъства председателят на АБВ Румен Петков, който заяви, че с футболния турнир на АБВ – Младежи побеждава идеята българските млади хора да бъдат заедно. „Щастлив съм, че турнирът се превръща в традиционен, защото това е второто му издание. Големият замисъл е младите хора на България да покажат, че могат да бъдат заедно в нещо толкова силно и красиво, каквото е спортът. Връщам се назад във времето - кралят на футбола Пеле при всичките си проповеди за силата на спорта, за духа, който той дава на хората и за атмосферата, която създава, постоянно повтаряше какво му е говорил баща му. Всъщност, ако искаш да си добър спортист, трябва да си добър човек. Надали днес в спортната зала ще е новият Пеле, но във всички случаи са се събрали добри млади хора, истински българи, които са избрали да живеят и да работят в България, каквото и е мотото на АБВ – Младежи“, каза Петков. Именно той награди участниците в турнира. Необичайно за турнир, награждаването се проведе преди самата игра. Идеята е, че всички са победители и че спортът сплотява.
Председателят на АБВ – Мадежи Пламена Заячка отправи приветствие към участниците. За „Фокус“ тя заяви: „Показваме един модел на диалог, нов модел на правене на политика, а не политика на противопоставяне на всяка цена, на конфронтация и легитимация на базата на отричането на другия. Напротив, ние сме млади хора, които можем да работим заедно за надпартийни каузи, които имат национално значение, каквато е борбата срещу агресията и омразата“, допълни още Заячка. Тя обясни, че щом младежите могат на площадката да играят заедно, ще могат да седнат и да работят за развитие на младежки политики заедно.
Гост на младежката инициатива бе българският футболист Георги Илиев, според когото във футбола няма партии, а игра и удоволствие.
„Независимо от каква религия си, от коя партия си или какво изповядваш, спортът е нещо, което обединява нациите. Това е, което се надявам в бъдеще да подобри политиката в целия свят“, допълни още футболистът.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Приза в годишния футболен турнир на младежките политически организации, организиран от АБВ-Младежи, спечели ЕЛМА

Приза в годишния футболен турнир на младежките политически организации, организиран от АБВ-Младежи, спечели ЕЛМА

21 Октомври 2018 | 15:17 | Агенция "Фокус"
София. Шест отбора се включиха в годишния футболен турнир на младежките политически организации, като на първо място се класира Европейската лява младежка алтернатива (ЕЛМА), а АБВ-Младежи заеха престижното трето място. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.
За втора поредна година АБВ-Младежи, с подкрепата на Българския футболен съюз, инициират турнир под наслов "Спортът сплотява". Тази година в турнира взеха участие отборите на младежите от ДПС, Национален младежки комитет на ВМРО, младежите от Движение „Гергьовден“, ЕЛМА от Български социалдемократи, Младежко ДБГ и, разбира се, АБВ-Младежи. Съдия на турнира бе Алекс Денев от Движение 21. Събитието се проведе в Националната футболна база "Бояна".
Още при откриването на турнира всички участници получиха плакети. По този повод председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка определи всички отбори като победители, тъй като независимо от партийния цвят, те се обединиха около каузата за насърчаването на здравословния начин на живот сред подрастващото поколение и стимулирането на българските младежи за планиране на бъдещето им в тяхната родина.
Председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви, че с този акт младежките организации ясно заявяват, че моделът в политиката на противопоставяне на всяка цена може да бъде заменен и по национално значими теми партиите следва да работят заедно за България. Приветствие към участниците в турнира направи и легендарният български футболист Георги Илиев.
Ето и крайното класиране:
6. МДБГ
5. НМК към ВМРО
4. МДПС
3. АБВ-МЛАДЕЖИ
2. Младежко движение „Гергьовден“
1. ЕЛМА.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пламена Заячка, АБВ-Младежи: На футболния турнир на АБВ се събрахме млади хора от различни партии - можем да работим за надпартийни каузи, каквато е борбата срещу агресията и омразата

Пламена Заячка, АБВ-Младежи: На футболния турнир на АБВ се събрахме млади хора от различни партии - можем да работим за надпартийни каузи, каквато е борбата срещу агресията и омразата

21 Октомври 2018 | 11:07 | Агенция "Фокус"
София. На футболния турнир на АБВ се събрахме млади хора от различни партии - можем да работим за надпартийни каузи, каквато е борбата срещу агресията и омразата. Това каза председателят на АБВ – Младежи Пламена Заячка за Агенция „Фокус“ за националния младежки футболен турнир „Спортът сплотява“, организиран от АБВ – Младежи. Тя поясни, че турнирът вече се е превърнал в традиция. „Това е вторият годишен младежки национален футболен турнир. Отново сме 6 отбора, събрали сме 6 младежки политически партии от спектъра. Каним традиционно всички, радваме се, че тази година отново се събрахме“, каза още Заячка. Тя поясни, че това показва развиване на отношения и изрази вярата си, че това е начинът за промяна на средата в България. „Като покажем един модел на диалог, нов модел на правене на политика, а не политика на противопоставяне на всяка цена, на конфронтация и легитимация на базата на отричането на другия. Напротив, ние сме млади хора, които можем да работим заедно за надпартийни каузи, които имат национално значение, каквато е борбата срещу агресията и омразата“, допълни още Заячка. Тя обясни, че щом младежите могат на площадката да играят заедно, ще могат да седнат и да работят за развитие на младежки политики заедно. На въпрос защо футболният турнир е започнал с награждаване, Заячка коментира, че идеята е, че всички са победители, защото са превъзмогнали себе си. „Независимо от политическите възгледи сядаме да работим заедно. Това е победата, която сме постигнали. Ние сме превъзмогнали себе си, за да покажем, че за нас България е най-важна, да подобрим средата в страната, за да могат да остават все повече младежи тук“, допълни още председателят на АБВ–Младежи.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Румен Петков, АБВ: С футболния турнир на АБВ–Младежи побеждава идеята българските млади хора да бъдат заедно

Румен Петков, АБВ: С футболния турнир на АБВ–Младежи побеждава идеята българските млади хора да бъдат заедно

21 Октомври 2018 | 11:02 | Агенция "Фокус"
София. С футболния турнир на АБВ–Младежи побеждава идеята българските млади хора да бъдат заедно. Това каза председателят на АБВ Румен Петков за Агенция „Фокус“ във връзка с националния младежки футболен турнир „Спортът сплотява“, организиран от АБВ – Младежи. „Щастлив съм, че турнирът се превръща в традиционен, защото това е второто му издание. Големият замисъл е младите хора на България да покажат, че могат да бъдат заедно в нещо толкова силно и красиво, каквото е спортът. Връщам се назад във времето краля на футбола Пеле при всичките си проповеди за силата на спорта, за духа, който той дава на хората и за атмосферата, която създава постоянно повтаряше какво му е говорил баща му. Всъщност, ако искаш да си добър спортист, трябва да си добър човек. Надали днес в спортната зала ще е новият Пеле, но във всички случаи са се събрали добри млади хора, истински българи, които са избрали да живеят и да работят в България, каквото и е мотото на АБВ – Младежи", каза Петков. Той уточни, че плакети е получил всеки един от отборите. „Всъщност днес всички са победители“, каза той и уточни, че в турнира участват младежи от 6 партии.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Младежи от 6 партии се включиха в националния младежки футболен турнир „Спортът сплотява“ на АБВ

София: Младежи от 6 партии се включиха в националния младежки футболен турнир „Спортът сплотява“ на АБВ

21 Октомври 2018 | 10:57 | Агенция "Фокус"
София. Младежи от 6 партии се включиха в националния младежки футболен турнир „Спортът сплотява“ на АБВ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Турнирът се проведе в Дома на футбола в резиденция „Бояна“. Той бе под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен“ и се провежда за втора поредна година. Неговата цел е да насърчава младите хора към активен и здравословен начин на живот, като средство за справяне с гнева и агресията. На турнира присъстваха председателят на АБВ Румен Петков, председателят на АБВ – Младежи Пламена Заячка и заместник-председателят на партията Любомира Ганчева. Гост на младежката инициатива бе българският футболист Георги Илиев - шампион на България и носител на купата на България. В турнира се включиха младежи от АБВ, ДПС, ВМРО, „Гергьовден“, ЕЛМА и ДБГ. Необичайно за футболен турнир награждаването се проведе преди започване на играта. Идеята на това бе, че всички са победители, тъй като са се събрали, въпреки че представляват различни политически партии. Младежите получиха почетни плакети, раздадени от лидера на АБВ Румен Петков.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АБВ-Младежи организира втори национален младежки футболен турнир „Спортът сплотява“ под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен“

АБВ-Младежи организира втори национален младежки футболен турнир „Спортът сплотява“ под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен“

21 Октомври 2018 | 07:24 | Агенция "Фокус"
София. АБВ-Младежи организира втори национален младежки футболен турнир „Спортът сплотява“ под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Събитието ще се проведе от 09.30 часа в Дома на футбола, резиденция "Бояна".
На терена ще се съберат и ще премерят сили младежките организации на различни политически партии.
Турнирът има за цел да насърчава младите хора към активен и здравословен начин на живот, като средство за справяне с гнева и агресията.
„В днешни дни повечето от младежите са загърбили спорта и не проявяват достатъчно голям интерес към спортуването. От една страна това не е добре за самите тях чисто здравословно, защото води до обездвижване и затлъстяване, а от друга - води и до липса на дисциплина, отговорност, чувство за колективност и общност. Спортът оказва и положително влияние върху цялостното физическо и психическо състояние на човека и е един от важните фактори за намаляване на агресията, припознат и използван от български и европейски институции. Той трансформира агресията и негативната енергия в мотивация, учи на честна игра и стимулира нашите връстници да изпълнят свободното си време с нещо смислено и позитивно.
Важно е и сегашните и бъдещите поколения да бъдат подтиквани към залите, стадионите, кортовете, за да имаме повече млади българи с които да се гордее в бъдеще!“, посочват още от АБВ.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.