НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:28


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Проф. Георги Михайлов, БСП: За нас основните проблеми са свързани с управление на финансирането в здравеопазването, а не с неговото постоянно дофинансиране

Проф. Георги Михайлов, БСП: За нас основните проблеми са свързани с управление на финансирането в здравеопазването, а не с неговото постоянно дофинансиране

18 Октомври 2018 | 07:46 | Агенция "Фокус"
Кърджали. „Трябва да намерим общи пътища за преодоляване на разделението на българското обществото. Нека спрем омразата помежду ни“. За това призоваха гражданите на Кърджали представителите на левицата, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. По думите им само заедно и единни, можем да решим проблемите на страната си. Като други проблеми те посочиха демографския срив, който е особено голям проблем за хората, нуждата от защита на каузи, като тракийската, професионализмът при избора на експертни кадри.
Народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Георги Михайлов заяви, че един от основните проблеми, които се опитва да реши „Визия за България“ е справянето с порочния кръг на финансиране и управление на здравната система. По думите му той е причина нашите специалисти да напускат страната, не само поради недостойното заплащане на труда, а и поради липсата на възможност за кариерно развитие и възможност да подпомагат нацията си. „С предлаганите от управляващите промени се цели да се легализира доплащането. 4 млрд. лв. средства от джоба на българския данъкоплатец влизат в здравната система, а сега се искат още пари от него, без да е ясно къде ще отиват“, обясни той. Според него управляващите предлагат здравеопазването да е на застрахователен принцип, а самите застрахователи заявяват, че не са запознати с модела и не смятат предложенията за оптимални. „За нас основните проблеми са свързани с управление на финансирането в здравеопазването, а не с неговото постоянно дофинансиране, при неясни условия на управление на средствата и оставянето на същите правила на управление, които вече са доказали своята несъстоятелност. Затова внесохме вот на недоверие за здравеопазване“, обясни той.
Депутатът от левицата проф. Иво Христов подчерта, че България има нужда от нов икономически инвестиционен модел, а не от подобряване на съществуващия. „Новият модел трябва да включва активна инвестиционна политика на държавата, което поставя акцент върху спестяванията и използването на вътрешните ресурси на страната, а не върху мантрата за външни инвестиции на всяка цена“, коментира още той.
Народният представител Проф. Румен Гечев заяви, че държавата трябва да подпомогне селското стопанство. По думите му има нужда от намеса на държавата в търговията на едро, като изкупува част от селскостопанската продукция, за да осигури по-високи цени на база на конкуренцията. Според него трябва да се вземат мерки за деконцентрация на земя в ръцете на няколко едри земевладелци, както е в момента. Друга мярка на левицата е да се промени структурата на субсидиите, които отиват в зърнопроизводство и част от тях да бъдат насочени и към производството на зеленчуци, плодове, месо. „Държавата трябва да участва и да стимулира инвестициите, особено в регионите със смесено население“, заяви Гечев и подчерта, че във Визията се предвижда инвестиционен фонд на база на публично-частно партньорство.
Народният представител от ПГ на левицата и член на ИБ на БСП Валери Жаблянов заяви: „Разликата между БСП и ГЕРБ е, че ние можем да кажем, какво трябва да представлява България“. По думите му всеки може да има визия, но предлаганото от БСП е документ, зад който стоят разбиранията на много хора и който трябва да се превърне в управленска програма. Социалистът подчерта, че без равни социални права, не може да има равенство между хората. По думите му това е част от изконните, записани в Конституцията, устои на държавата ни, към които България трябва да се върне.
„Визия за България“ цели да даде отговор на въпроса- каква държава искаме. Ние не искаме държавата на Бойко Борисов и на едно его, а държава, която работи за всеки един свой гражданин“, заяви депутатът от региона Александър Симов. В дискусията взеха участие народните представители Любомир Бонев и Тома Томов и председателят на БСП – Кърджали Милко Багдасаров.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Народните представители от ПГ на "БСП за България" ще представят "Визия за България" в областите Пловдив и София

Народните представители от ПГ на "БСП за България" ще представят "Визия за България" в областите Пловдив и София

17 Октомври 2018 | 14:30 | Агенция "Фокус"
София. На 18 октомври (четвъртък) народните представители от ПГ на "БСП за България" ще представят "Визия за България" в областите Пловдив и София. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Срещите:
В 10.00 часа, на зеленчуковата борса с. Първенец, общ. Родопи, народните представители Даниел Йорданов и Йордан Младенов ще се срещнат със земеделски производители.
В 17.00 часа, в Младежкия дом, в гр. Лъки, Визията ще представят депутатите Красимир Янков и Лало Кирилов.
В 17.30 часа, в читалището, в гр. Стамболийски, ще се проведе срещата с народните представители Георги Търновалийски и Йордан Младенов.
В 17.30 часа, в залата на Общинския съвет, в гр. Съединение, депутатите Николай Иванов, Иван Ибришимов и Веска Ненчева ще се срещнат с обществеността.
В 18.00 часа, в гр. Хисар, Визията ще представят депутатите Надя Клисурска и Николай Тишев.
В 18.00 часа, в Голямата къща, в гр. Пловдив ще се проведе срещата със зам.-председателя на ПГ на левицата Драгомир Стойнев и народните представители Валентина Найденова, Иван Иванов и Теодора Халачева.
В 18.00 часа, в клуба на БСП, в район Източен, бул. "Цариградско шосе" 66, в гр. Пловдив, Визията ще представят зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков и народният представител проф. Иво Христов.
В 18.00 часа, в клуба на БСП, в район Западен, на ул "Йордан Гавазов" 4, гр. Пловдив, ще се проведе срещата с депутатите Георги Йорданов, Иван Ченчев и Нона Йотова.
В 18.00 часа, в читалището, в гр. Перущица, с обществеността ще се срещнат народните представители Манол Генов и Даниел Йорданов.
В 18.00 часа, в залата на Общинския съвет, в гр. Садово, Визията ще представят депутатите Стефан Бурджев, Георги Стоилов и Жельо Бойчев.
В 18.00 часа, в партийния съвет на БСП, в гр. Брезово, говорителят на ПГ на левицата Елена Йончева и секретарят на групата Ирена Анастасова ще се срещнат с граждани.
В 18.30 часа, в залата на читалището, в гр. Куклен, ще се проведе срещата с народните представители Кристина Сидорова и Станислав Владимиров.

В гр. София, 18.00 часа, в Районния съвет на БСП, в кв. Красна Поляна, "Визия за България" ще бъде представена от зам.-председателя на ПГ на левицата Георги Свиленски и депутатите Георги Гьоков и Димитър Данчев.
В 18.30 часа, в кв. Люлин, в салона на 56-то СОУ, ще се проведе среща със зам.-председателите на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев и Христо Проданов и народния представител Донка Симеонова.
В 18.30 часа, в Районния съвет на БСП, в кв. Искър, с обществеността ще се срещнат депутатите Румен Георгиев, Виолета Желева и Любомир Бонев
В 18.00 часа, в гр. Правец, в голямата зала на Младежкия дом, "Визия за България" ще представят депутатите инж. Петър Кънев и проф. Светла Бъчварова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Народни представители от ПГ на „БСП за България“ ще представят „Визия за България" в Кърджали, Пловдив и София

Народни представители от ПГ на „БСП за България“ ще представят „Визия за България" в Кърджали, Пловдив и София

17 Октомври 2018 | 07:49 | Агенция "Фокус"
София. Днес народните представители от ПГ на „БСП за България“ ще представят „Визия за България“ в областите Кърджали, Пловдив и София. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. Срещите ще се проведат както следва:
Област Кърджали
В 17.00 часа, в читалище „Иван Буюклиев“, с. Пчеларово, общ. Черноочене, народните представители Александър Симов и Любомир Бонев ще се срещнат с граждани.
В 17.30 часа, в залата на общината в гр. Крумовград, ще се проведе среща със зам.-председателя на ПГ на левицата Драгомир Стойнев и народните представители Жельо Бойчев и Иван Ибришимов.
В 17.30 часа, в центъра на с. Кирково, Визията ще представят депутатите Румен Георгиев, Стефан Бурджев и Станислав Владимиров.
В 17.30 часа, в читалище „Бяло море“, с. Черничево, общ. Крумовград, ще се проведе среща с народните представители Явор Божанков, и Чавдар Велинов.
В 17.30 часа, в центъра на с. Егрек, общ. Крумовград, депутатите Цветан Топчиев и Тодор Байчев ще се срещнат с оществеността.
В 17.30 часа, в читалище „Нов живот“, в Момчилград, Визията на левицата ще представят народните представители Николай Тишев, Кольо Милев и Ирена Анастасова.
В 17.30 часа, в заведение в центъра на гр. Джебел, ще се проведе среща с представителите на ПГ на левицата Петър Витанов и Иван Ченчев.
В 17.30 часа, в центъра на гр. Ардино, народните представители Николай Бошкилов, Димитър Георгиев и Иван Иванов ще се срещнат с обществеността.
В 18.00 часа, в читалище „Обединение“, в гр. Кърджали, Визията ще представят народните представители проф. Румен Гечев, проф. Иво Христов, Тома Томов и Валери Жаблянов.

Област Пловдив
В 17.15 часа, в Радиното читалище, в гр. Сопот, ще се проведе среща с говорителя на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева и народните представители Валентина Найденова и Николай Пенев.
В 17.30 часа, в р-н „Асеновец“, в гр. Асеновград, депутатите проф. Георги Михайлов, Манол Генов и Кристина Сидорова ще се срещнат с обществеността.
В 18.00 часа, в залата на Общинския съвет, в гр. Първомай, с гражданите ще се срещнат депутатите Васил Антонов и Илиян Тимчев
В 18.00 часа, пред общината в с. Калояново, народните представители Виолета Желева и Никола Динков ще се срещнат с обществеността.
В 18.00 часа, в залата на Общинския съвет, с. Кричим, депутатите Георги Стоилов и Надя Клисурска ще представят проекта „Визия за България“.
В 18.00 часа, в клуба на БСП, в р-н Северен, гр. Пловдив на ул. „Пантелей Генов“ 1, депутатите Иван Генов и Кристиан Вигенин ще се срещнат с граждани.
В 18.00 часа, в клуб „Васил Марков“ на ул. „Павел Калпакчиев“ 43, в р-н Южен, гр. Пловдив, народните представители Николай Иванов и Теодора Халачева ще се срещнат с обществеността.
В 18.00 часа, в клуба на БСП, в р-н Тракия, бл. 16, гр. Пловдив, ще се проведе среща с депутатите Димитър Стоянов и Георги Йорданов.
В 18.00 часа, в клуба на БСП, в с. Ягодово, общ. Родопи, Визията ще представят народните представители Георги Търновалйски и Красимир Янков
В 18.30 часа, в заведение до парка в с. Цалапица, общ. Родопи, депутатите Валентин Ламбев и Лало Кирилов ще се срещнат с обществеността.
В 18.30 часа, в кафене „Бялата къща“, в с. Първенец, общ. Родопи, ще се проведе среща с народните представители Даниел Йорданов и Йордан Младенов
София
В 18.00 часа в читалище „Възраждане“ в кв. „Подуяне“ Визията ще представят депутатите Димитър Данчев, Дора Янкова и Иван Иванов. В 18.00 часа в кв. „Слатина“ в зала „Универсиада“ ще се проведе среща със зам.-председателите на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски и Христо Проданов.
В клуб „Добротич“ в кв. „Красна поляна“ в 17.00 часа, с граждани ще се срещнат депутатите Александър Симов, Таско Ерменков и Стоян Мирчев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.