НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Антоанета Андреева, СБУ – Велико Търново: Една от причините за липса на дисциплина в училище са делегираните бюджети

Антоанета Андреева, СБУ – Велико Търново: Една от причините за липса на дисциплина в училище са делегираните бюджети

17 Октомври 2018 | 16:01 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Една от причините за липса на дисциплина в училище са делегираните бюджети. Това каза за Радио „Фокус“ – Велико Търново Антоанета Андреева, председател на структурата на Синдиката на българските учители във Велико Търново. Тя посочи, че в момента никой директор или учител не може да си позволи да изключи ученик от училище. „Това се случва, но чак когато пределът на търпимостта е изчерпан. Всяко дете в рамките на делегирания бюджет е определена сума за учебното заведение. Като че ли и учениците разбраха и осъзнаха това, както и техните родители. Мисля, че това е една от причините за лошата дисциплина, особено при по-големите ученици“, допълни Андреева. Според нея трябва да се намерят механизми, чрез които да се работи в посока за подобряване на дисциплината в учебните заведения. По думите й един от начините е въвеждането на санкции.
„Съгласете се, че забележка едва ли би стреснала някой. Аз смятам, че ние имаме доста отстъпление от онези добри практики, които имаше преди години. Сега учениците се настройват един срещу друг за скъпи вещи, за телефони, за дрехи. Ежедневното използване на униформи за някой може да е някакво уеднаквяване, да не е красиво, но нали разбирате, че когато учениците са с униформа, няма да могат да си покажат модерните маратонки или дрехи и това няма да поражда чак такава завист и агресия сред тях. Не може един ученик да носи скъп телефон, а в същото време да казва, че учебникът е скъп и не може да си го купи. Това според мен не е нормално да се случва днес в българското училище. Това трябва да бъде осъзнато и от родителите на тези ученици“, посочи Антоанета Андреева.
Тя съобщи също, че и тази година Съюзът на българските учители ще награди най-добрите синдикалисти и социални партньори. По традиция тържествената церемония се провежда в навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово. На нея се награждават освен синдикалисти, също така и кметове, зам.-кметове, директори на училища и детски градини, и журналисти от цялата страна, които подкрепят синдикалната организация. „Колегите от различните общини на нашата област с нетърпение очакват това време, за да могат да предложат своите номинации за директори, кметове, синдикалисти. С тези награди ние им благодарим за разбирането и подкрепата. Така и те се чувстват уважени от наша страна“, посочи Антоанета Андреева. Тя отбеляза, че вече са проведено събранията на актива на Синдиката на българските учители от областта. На срещите са били отчетени резултатите от работата през последната година и са били набелязани задачите за предстоящата учебна година.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.