НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стойо Карагенски, зам.-кмет на Карлово: Две бизнес делегации от Китай потърсиха възможности за инвестиции в района

Стойо Карагенски, зам.-кмет на Карлово: Две бизнес делегации от Китай потърсиха възможности за инвестиции в района

17 Октомври 2018 | 12:08 | Агенция "Фокус"
Карлово. Две бизнес делегации от Китай потърсиха възможности за инвестиции в района на Карлово, съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив зам.-кметът на Общината Стойо Карагенски. По думите му едната била 12-членна, а другата - от 20 души. По време на посещението зам.-кметът е представил възможностите на Община Карлово за инвестиции.
„Две са нещата, на които акцентуваме в тези презентации. В град Баня с възможностите за изграждане на санитарно-оздравителен комплекс. За тях също представлява интерес възможността за изграждане на такъв комплекс и китайската нетрадиционна медицина, и балнеолечението, и използването на минералната вода и лечебната кал в Баня, тъй като специално е имало посещение по този въпрос от представители на китайски фирми. Другият обект това е промишлената зона. Тя е в рамките на Национална компания „Индустриални зони“-България на площ от 580 дка. Първата делегация специално проявиха интерес към тази индустриална зона. Тя се намира в близост до село Ведраре. Заминахме с тях на територията на индустриалната зона, зададоха доста въпроси, които ги интересуваха основно, свързани с географското положение, транспортните връзки, кадрово обезпечаване на евентуална тяхна бъдеща инвестиция, като си пожелахме на нова среща да са вече с предложен проект от тяхна страна“, каза още Карагенски.
По думите му Общината има контакти и с Националната компания „Индустриални зони“-България. “ Разговарях с председателя Антоанета Барес и предстои подписване на меморандум между Националната компания и Община Карлово, за да можем да си сътрудничим по-успешно в привличането на инвеститори в Индустриална зона- Карлово“, добави зам.-кметът. Според него това може да се случи в рамките на 20 до 30 дни.
Мария РУСЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.