НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:42


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

 Стефан Апостолов, ГЕРБ: Патриотизмът в община Симитли е издигнат в култ

Стефан Апостолов, ГЕРБ: Патриотизмът в община Симитли е издигнат в култ

17 Октомври 2018 | 16:25 | Агенция "Фокус"
Симитли. Патриотизмът в община Симитли е издигнат в култ. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Стефан Апостолов, народен представител от ПП ГЕРБ. По думите му това се дължи на възпитанието, което местните получават в семейството си. „Любовта към Родната е нещо, което се предава от поколение на поколение. Просто това е завет, който се предава от баща на син, от семейство на семейство. Ние в Симитли още от ранна детска възраст биваме научавани да познаваме преди всичко местната си история и традиции. След това ни учат да познаваме националната си история, да почитаме празниците“, каза още Апостолов.
Той добави, че на 13 октомври в село Тросково е била осветена нова църква, носеща името „Св. Петка“. Тогава се е провел и Хайдушки събор, на който е имало много местни хора, облечени в носии, които са семейна реликва. „Това всъщност е едно от големите доказателства, че патриотизма е издигнат в култ“, допълни Апостолов. Той подчерта, че едно от основните неща, на които иска да научи своето дете е да обича и познава историята на родния си край и родина. „Знаете ли на мен много ми се иска не само моето дете, но и всички деца в България да знаят своя род и Родина. Именно заради тази цел моето семейство доста често организираме родови срещи. На тях се срещаме, говорим си, помагаме си ако някой е изпаднал в нужда. Ще се повторя, но според мен най-голямото богатство на един човек е да бъде духовно извисен, да познава близките си и винаги да им помага, когато има нужда“, отбеляза Стефан Апостолов. Той заяви, че помощта трябва да е не само в семейството, но и извън него. „Защото както е казал Господ – винаги, когато можеш помогни на ближния. Това е много важен принцип за мен и моето семейство, затова и винаги сме се ръководители от него“, каза народният представител.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стефан Апостолов, ГЕРБ: Държавата обръща сериозно внимание на проблема с демографската криза, финансирайки хиляди двойки за инвитро процедури

Стефан Апостолов, ГЕРБ: Държавата обръща сериозно внимание на проблема с демографската криза, финансирайки хиляди двойки за инвитро процедури

17 Октомври 2018 | 14:51 | Агенция "Фокус"
Симитли. Държавата обръща сериозно внимание на проблема с демографската криза, финансирайки хиляди двойки за инвитро процедури. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Стефан Апостолов, народен представител от ПП ГЕРБ. Той отбеляза, че едно от нещата, които са били записани в предизборната програма на ПП ГЕРБ, е да се осигури безвъзмездното финансиране на инвитро процедури. „Най-хубавото е, че този ангажимент вече се изпълнява, като държавата финансира до 4 процедури, както и криоконсервиране на яйцеклетки. Важно е да отбележим, че при самото криоконсервиране се извличат различен брой яйцеклетки, което означава, че при едно финансиране от страна на държавата, могат да бъдат направени не един, а няколко опита“, каза още Апостолов.
Той добави, че държавата към момента обръща доста голямо внимание на проблема, свързан със справянето с демографската криза. „Говорейки за инвитро процедурите, то мога да кажа, че миналата година са били подпомогнати над 10 000 двойки, като при тях имаме поне 70 % успеваемост, тоест около 7 000 семейства вече имат деца. Броят на самите деца е между 7 000 и 14 000, защото знаем, че много често от инвитро се раждат близнаци. Затова ѝ през последната година казвам, че имаме бум на близнаците“, коментира Апостолов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

20 двойки с репродуктивни проблеми са били подпомогнати финансово от народния представител Стефан Апостолов за реализирането на инвитро процедури

20 двойки с репродуктивни проблеми са били подпомогнати финансово от народния представител Стефан Апостолов за реализирането на инвитро процедури

17 Октомври 2018 | 11:51 | Агенция "Фокус"
Симитли. 20 двойки с репродуктивни проблеми са били подпомогнати финансово от народния представител Стефан Апостолов за реализирането на инвитро процедури. За Радио „Фокус“ – Пирин депутатът от ПП ГЕРБ обясни, че това е бил един от основните ангажименти, който е поел към хората по време на предизборната си кампания. „Ще започна с това, че още преди да стана народен представител, започнах да оказвам съдействие на двойки, които имат репродуктивни проблеми. В началото с група мои приятели и съмишленици събрахме определена сума пари, която дадохме на няколко семейства от Симитли, за да могат да започнат инвитро процедури. Този ангажимент спазвам и до днес. Откакто станах депутат до този момент, а това са вече близо 20 месеца, дарявам половината от заплатата си на двойки, които имат репродуктивни проблеми“, каза още Апостолов.
Той добави, че до този момент като народен представител е помогнал на 20 семейства. „Искам да подчертая, че и за в бъдеще ще продължа да помагам, защото поетият ангажимент трябва да се спазва. Една от основните ценности, в които съм възпитан, е да се водя от делата, а не от думите. За мен на този народ му трябват дела, тоест - каквото си обещал, трябва да изпълняваш“, допълни Апостолов.
Ливия НИНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.