НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

 Стефан Апостолов, ГЕРБ: Патриотизмът в община Симитли е издигнат в култ

Стефан Апостолов, ГЕРБ: Патриотизмът в община Симитли е издигнат в култ

17 Октомври 2018 | 16:25 | Агенция "Фокус"
Симитли. Патриотизмът в община Симитли е издигнат в култ. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Стефан Апостолов, народен представител от ПП ГЕРБ. По думите му това се дължи на възпитанието, което местните получават в семейството си. „Любовта към Родната е нещо, което се предава от поколение на поколение. Просто това е завет, който се предава от баща на син, от семейство на семейство. Ние в Симитли още от ранна детска възраст биваме научавани да познаваме преди всичко местната си история и традиции. След това ни учат да познаваме националната си история, да почитаме празниците“, каза още Апостолов.
Той добави, че на 13 октомври в село Тросково е била осветена нова църква, носеща името „Св. Петка“. Тогава се е провел и Хайдушки събор, на който е имало много местни хора, облечени в носии, които са семейна реликва. „Това всъщност е едно от големите доказателства, че патриотизма е издигнат в култ“, допълни Апостолов. Той подчерта, че едно от основните неща, на които иска да научи своето дете е да обича и познава историята на родния си край и родина. „Знаете ли на мен много ми се иска не само моето дете, но и всички деца в България да знаят своя род и Родина. Именно заради тази цел моето семейство доста често организираме родови срещи. На тях се срещаме, говорим си, помагаме си ако някой е изпаднал в нужда. Ще се повторя, но според мен най-голямото богатство на един човек е да бъде духовно извисен, да познава близките си и винаги да им помага, когато има нужда“, отбеляза Стефан Апостолов. Той заяви, че помощта трябва да е не само в семейството, но и извън него. „Защото както е казал Господ – винаги, когато можеш помогни на ближния. Това е много важен принцип за мен и моето семейство, затова и винаги сме се ръководители от него“, каза народният представител.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стефан Апостолов, ГЕРБ: Държавата обръща сериозно внимание на проблема с демографската криза, финансирайки хиляди двойки за инвитро процедури

Стефан Апостолов, ГЕРБ: Държавата обръща сериозно внимание на проблема с демографската криза, финансирайки хиляди двойки за инвитро процедури

17 Октомври 2018 | 14:51 | Агенция "Фокус"
Симитли. Държавата обръща сериозно внимание на проблема с демографската криза, финансирайки хиляди двойки за инвитро процедури. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Стефан Апостолов, народен представител от ПП ГЕРБ. Той отбеляза, че едно от нещата, които са били записани в предизборната програма на ПП ГЕРБ, е да се осигури безвъзмездното финансиране на инвитро процедури. „Най-хубавото е, че този ангажимент вече се изпълнява, като държавата финансира до 4 процедури, както и криоконсервиране на яйцеклетки. Важно е да отбележим, че при самото криоконсервиране се извличат различен брой яйцеклетки, което означава, че при едно финансиране от страна на държавата, могат да бъдат направени не един, а няколко опита“, каза още Апостолов.
Той добави, че държавата към момента обръща доста голямо внимание на проблема, свързан със справянето с демографската криза. „Говорейки за инвитро процедурите, то мога да кажа, че миналата година са били подпомогнати над 10 000 двойки, като при тях имаме поне 70 % успеваемост, тоест около 7 000 семейства вече имат деца. Броят на самите деца е между 7 000 и 14 000, защото знаем, че много често от инвитро се раждат близнаци. Затова ѝ през последната година казвам, че имаме бум на близнаците“, коментира Апостолов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стефан Апостолов, ГЕРБ: През последните 15 години в Симитли бяха изградени голям брой църкви и параклиси, много от които бяха финансирани и подпомогнати от самите местни хора

Стефан Апостолов, ГЕРБ: През последните 15 години в Симитли бяха изградени голям брой църкви и параклиси, много от които бяха финансирани и подпомогнати от самите местни хора

17 Октомври 2018 | 12:56 | Агенция "Фокус"
Симитли. Вярата, религията и изграждането на храмове и параклиси са все неща, които са изключително важни за община Симитли. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Стефан Апостолов, народен представител от ПП ГЕРБ. По думите му през последните 15 години на територията на града и малките населени места в състава на общината са били изградени голям брой храмове. „Интересното е, че се получава така, че почти всеки празник, почти всеки светец вече има храм или параклис в община Симитли. По мое мнение симитличани са изключително вярващи хора, като спазват всички празници. Това всъщност е част от семейната ни традиция. За всички, които сме от Симитли семейството и семейните ценности са изключително важни, затова и много държим тези неща да бъдат съхранени, да се развиват. Хубавото е, че всички познават родовете си, знаят и тачат семейните ценности“, каза още Апостолов.
Той добави, че много от църквите и параклисите, които се правят в Община Симитли всъщност са факт благодарение на дарения на местните хора. „И не говоря само за пари. Почти всички даряват безвъзмездно времето и труда си, за да могат да участват в изграждането на църквите и параклисите. Това според мен не е никак малко и смятам, че възпитава в родолюбие, възпитава в това да си вярващ човек, да познаваш родните си и да знаеш кои са важните ценности“, подчерта Апостолов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.