НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:07


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Зам.-кметът на София Евгени Крусев: Булевард „Константин Величков“ не е стеснен

Зам.-кметът на София Евгени Крусев: Булевард „Константин Величков“ не е стеснен

17 Октомври 2018 | 13:29 | Агенция "Фокус"
София. Булевард „Константин Величков“ не е стеснен. Това каза пред журналисти зам.-кметът на София Евгени Крусев, по време на проверката на ремонта на бул. „Константин Величков“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Булевардът има две активни ленти на движение. Там, където има перони, тези две активни ленти са запазени т.е. пространството за автомобили не се променя, просто се обособява това поле в средата. Пероните са направени с цел по-голяма безопасност на самите пътници, тъй като в предишната организация на движението трамваят отваря вратите и пътниците стъпват направо на платното. Считаме, че това е по-безопасният начин, по който хората могат да се качват на градския транспорт и по-достъпният“, добави Крусев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-кметът на София Евгени Крусев: Строителният надзор ще изчисли забавянето на първото обособено трасе за градски транспорт,  за да се предприемат санкции срещу изпълнителя

Зам.-кметът на София Евгени Крусев: Строителният надзор ще изчисли забавянето на първото обособено трасе за градски транспорт, за да се предприемат санкции срещу изпълнителя

17 Октомври 2018 | 13:25 | Агенция "Фокус"
София. Строителният надзор ще изчисли забавянето на първото обособено трасе за градски транспорт, за да се предприемат санкции срещу изпълнителя. Това каза пред журналисти зам.-кметът на София Евгени Крусев, по време на проверката на ремонта на бул. „Константин Величков“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Към момента има забавяне - има причини, които са обективни като валежни дни през месец юни. Причини,които са във връзка с експлоатационни характеристики на трасето - трябваше време да се фиксират няколко релси - те не се подменят. Правят се операции, за да може да се задържи горното асфалтово покритие, което ние сменяме върху тях“, заяви Крусев. По думите му строителният надзор има задача да изчисли забавянето, което не е породено от обективни причини, за да се предприемат съответните санкции срещу изпълнителя. „За нас най-важното е, че този изпълнител няма да работи по този проект повече. Той трябва да бъде довършен по най-качествения и бърз начин, а по-късно строителният надзор ще може да каже какво е съответното закъснение, по което да се направят санкциите“, каза още той.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-кметът Евгени Крусев: Строителят, който трябваше да изгради първото в София обособено трасе за градски транспорт, ще бъде сменен

Зам.-кметът Евгени Крусев: Строителят, който трябваше да изгради първото в София обособено трасе за градски транспорт, ще бъде сменен

17 Октомври 2018 | 13:06 | Агенция "Фокус"
София. Строителят, който трябваше да изгради първото в София обособено трасе за градски транспорт, ще бъде сменен. Това каза пред журналисти зам.-кметът на София Евгени Крусев, по време на проверката на ремонта на бул. „Константин Величков“. Той заяви, че общината се бори със забележките по ремонтите чрез санкции. Именно това е причината строителят, който трябваше да изгради първото обособеното трасе за градския транспорт в София да бъде сменен. Тъй като възлагането, което беше направено, беше забавено, заяви Крусев.
„В проекта има 6 перона и поставяне на деалинатори, които да разделят градския транспорт от автомобилното трасе. Това възлагане е направено юли месец. До момента строителят е извършил пероните и част от деалинаторите, но качеството, което се показва и което ние контролираме ежедневно, показва, че то не са на необходимото ниво. Направени са лабораторни изследвания, които потвърждават тези твърдения.“, каза Крусев. По думите му при направеното изпитване в УАСГ самите плочки са показали недобра устойчивост на атмосферни условия по-конкретно на замръзване и на валежи и материалите въобще не бяха допуснати да бъдат поставени на обекта на Константин Величков.
„Софинвест“ ще доизпълни проекта, за да може до края на годината градския транспорт да се възстанови в обособеното трасе.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.